Kako snimiti ekran iPada i iPHONEA

Kako snimiti ekran iPada i iPHONEA

Kako snimiti ekran iPada i iPHONEA koristeći ugrađenu funkciju

Snimanje ekrana na iOS uređajima postalo je jednostavnije nego ikad prije zahvaljujući ugrađenoj funkciji Screen Recording. Ova funkcija dostupna je na uređajima s iOS 11 i novijim verzijama, a omogućuje vam snimanje svega što se događa na vašem ekranu uključujući zvukove iz aplikacija ili mikrofona.

Kako biste koristili ovu funkciju, prvo ju morate omogućiti u postavkama vašeg uređaja. Idite na Postavke > Control Center > Customize Controls i dodajte Screen Recording u popis dostupnih kontrola.Kada ste omogućili Screen Recording, jednostavno povucite Control Center prema dolje i dodirnite ikonu kamere za snimanje ekrana.

Nakon što se zaslon pojavi, jednostavno dodirnite crveni gumb za snimanje i započnite snimanje ekrana. Kada završite s snimanjem, jednostavno dodirnite istu ikonu kamere za zaustavljanje snimanja.

Vaš snimak ekrana bit će spremljen u vašu kameru Roll i možete ga uređivati ​​ili dijeliti s drugima kao i bilo koji drugi videozapis. Ova ugrađena funkcija je idealna za snimanje tutorijala, igranja igara ili dijeljenje zaslona s drugima.Kako snimiti ekran iPada i iPHONEA je sada jednostavno i brzo, a ugrađena funkcija Screen Recording omogućuje vam da to učinite bez potrebe za instaliranjem dodatnih aplikacija. Sada kada znate kako koristiti ovu funkciju, možete snimati sve što se događa na vašem ekranu i podijeliti ga s drugima.

Kako snimiti ekran iPada i iPHONEA pomoću aplikacija treće strane

Uz ugrađenu funkciju Screen Recording, postoje i razne aplikacije treće strane koje vam omogućuju snimanje ekrana na vašem iPadu ili iPhoneu. Evo nekoliko popularnih aplikacija koje možete koristiti za snimanje ekrana na vašem uređaju.Prva je aplikacija AZ Screen Recorder koja je dostupna besplatno na App Storeu.

Ova aplikacija vam omogućuje snimanje ekrana s visokom kvalitetom zvuka i slike, a također vam omogućuje uređivanje i dijeljenje snimke ekrana.Druga popularna aplikacija je DU Recorder koja također dolazi s brojnim korisnim značajkama, uključujući mogućnost snimanja zvuka iz mikrofona i uređivanje snimaka ekrana.Treća aplikacija koju možete isprobati je ScreenFlow.

Iako je ova aplikacija skuplja od drugih, nudi vam napredne značajke za snimanje ekrana i uređivanje videozapisa, uključujući mogućnost dodavanja titlova i efekata.Korištenje aplikacija treće strane za snimanje ekrana na vašem iPadu ili iPhoneu može biti korisno ako vam je potrebna dodatna funkcionalnost koju ugrađena funkcija Screen Recording ne nudi. Međutim, važno je provjeriti recenzije aplikacija prije nego što ih preuzmete kako biste bili sigurni da su pouzdane i da neće oštetiti vaš uređaj.

Ukratko, postoji nekoliko aplikacija treće strane koje možete koristiti za snimanje ekrana na vašem iPadu ili iPhoneu. Odaberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i uvijek provjerite recenzije aplikacija prije nego što ih preuzmete. Kako snimiti ekran iPada i iPHONEA sada je još lakše i brže uz ove aplikacije.

Kako snimiti ekran iPada i iPHONEA putem računala i QuickTime Playera

Ako želite snimiti ekran svog iPada ili iPhonea putem računala, možete to učiniti pomoću QuickTime Playera. Ova metoda je korisna ako želite snimiti duži videozapis ili ako vam je potrebna veća kontrola nad snimanjem ekrana.Da biste koristili ovu metodu, prvo morate spojiti svoj iPad ili iPhone na računalo pomoću USB kabela.

Zatim otvorite QuickTime Player na svom računalu i odaberite opciju "Novo snimanje zaslona" iz izbornika "Datoteka".Kada se pojavi prozor za snimanje, kliknite na gumb "Crveni krug" za snimanje ekrana vašeg uređaja. Također možete odabrati opciju za snimanje zvuka iz vašeg uređaja ili mikrofona.

Kada završite s snimanjem, jednostavno kliknite na gumb "Stop" i snimak će se automatski spremiti na vaše računalo.Ova metoda je korisna ako želite snimati ekran svog iPada ili iPhonea dulje vrijeme, a također vam omogućuje da snimite zvuk iz vašeg uređaja ili mikrofona. Također vam omogućuje veću kontrolu nad snimanjem, uključujući mogućnost uređivanja videozapisa nakon što je snimljen.

Kako snimiti ekran iPada i iPHONEA putem računala i QuickTime Playera je jednostavno i brzo. Ova metoda vam omogućuje snimanje ekrana vašeg uređaja s većom kontrolom i mogućnostima, a također vam omogućuje snimanje zvuka iz vašeg uređaja ili mikrofona. Sada kada znate kako koristiti QuickTime Player za snimanje ekrana vašeg iPada ili iPhonea, možete snimati sve što se događa na vašem uređaju i podijeliti ga s drugima.
Tagovi: