Evo koliko je Aleksandra Prijović zaradila na pet popunjenih Arena. Prijomanija donosi ogromne prihode i Areni i gradu.

Evo koliko je Aleksandra Prijović zaradila na pet popunjenih Arena. Prijomanija donosi ogromne prihode i Areni i gradu.

Popularna srpska pjevačica Aleksandra Prijović nedavno je zabilježila impresivan uspjeh u Zagrebu, postavši rekorderka u popunjavanju Arene tijekom pet uspješnih koncerata u šest dana. Ovaj glazbeni spektakl privukao je oko 90.000 ljudi, obarajući rekorde i donoseći ogromne prihode kako pjevačici, tako i Zagrebu.

Samo od prodaje ulaznica, Aleksandra je ostvarila nevjerojatnih 2,780.000 eura, prema slobodnoj procjeni. Međutim, treba uzeti u obzir i troškove poput zakupa Arene, scenografije, svjetla, benda i ostalog, koji, s obzirom na ostvarenu zaradu, izgledaju zanemarivo.

Zakup prostora zagrebačke Arene za pet koncerata koštao je pjevačicu oko 120.000 eura, prema cjeniku Arene. Cijene ulaznica kretale su se od 25 do 130 eura, a VIP loža zahtijevala je izdvajanje od 130 eura. Na sam dan koncerta, cijene su znatno skočile, s kartama za tribine koje su se u pretprodaji prodavale po 32 eura, a na oglasima dostizale cijenu od 200 eura. Kapacitet Arene, koja može primiti 22.000 posjetitelja, smanjen je na koncertima Aleksandre Prijović zbog prisutnosti 150 barskih stolova.

Procjenjuje se da je svake večeri na koncertima bilo prisutno oko 18 tisuća obožavatelja, od kojih su mnogi stigli iz raznih dijelova Hrvatske, ali i iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Pored glazbenog užitka, koncerti su potaknuli i poslovne inicijative. Obrtnici iz Slavonije organizirali su prijevoz obožavatelja od kućne adrese do Arene i natrag po cijeni od 50 eura. Zagrebački taksisti imali su ruke pune posla, nudeći svoje usluge po cijeni od 50 eura po osobi.

Osim samih izvođača, i zaposlenici Arene imali su priliku profitirati tijekom ovog glazbenog događaja. Zaštitari, garderobijerke i konobari sudjelovali su u stvaranju atmosfere, a njihova zarada povećana je zahvaljujući napojnicama i narudžbama pića. Turistička zajednica Grada Zagreba izvijestila je o porastu broja dolazaka od 22 posto i broja noćenja od 14 posto tijekom prvih pet dana prosinca.

Aleksandra Prijović sa svojom obitelji, prijateljima i bendom boravila je u luksuznom hotelu Esplanadi, gdje je noćenje u Deluxe apartmanu iznosilo oko 400 eura. Kada se sve zbroji i oduzme, prema izračunima 24 sata, Prija je ostvarila čistu zaradu od oko 2,5 milijuna eura tijekom pet dana Prijomanije u Zagrebu. Njezin uspjeh ne samo da je oduševio obožavatelje, već je i ostavio značajan financijski i kulturni pečat u glavnom gradu Hrvatske.


Tagovi: