Djed Mraz i vila pjevali “čavoglave” uz pozdrav “za dom”. Incident u ZET-ovom božićnom tramvaju. Pogledajte snimku.

Djed Mraz i vila pjevali

Društvenim mrežama proširio se videozapis iz božićnog tramvaja ZET-a, na kojem Djed Mraz i vila neobično zabavljaju putnike pjevanjem pjesme "Čavoglave" uz kontroverzne pozdrave "Za dom". Snimka je izazvala uznemirenost među građanima, koji tvrde da ovakav pozdrav nema mjesta u božićnom tramvaju.

Na snimci je jasno vidljivo kako Djed Mraz i vila ritmično izvode "Čavoglave", popularnu pjesmu Marka Perkovića Thompsona, a na kraju ponavljaju sporni pozdrav nekoliko puta. Incident je naišao na oštre reakcije javnosti, s obzirom na božićni kontekst i neprimjerenost političkih izraza u takvom okruženju.

ZET je promptno reagirao na šokantni događaj putem službenog priopćenja. Naglašavajući da se incident dogodio u tramvaju koji nije bio u redovnoj vožnji već se vraćao u spremište, iz ZET-a su izrazili neugodno iznenađenje sadržajem snimke i ponašanjem uključenih osoba. Najavili su internu proceduru s ciljem utvrđivanja svih okolnosti, te su istaknuli da u tramvaju nisu bili prisut
ani drugi putnici, osim djelatnika ZET-a i animatora angažiranih preko agencije za evente.

ZET je obećao da će sukladno ishodu interne istrage poduzeti odgovarajuće disciplinske mjere zbog ponašanja svojih djelatnika, ističući da takvo ponašanje nije u skladu s profesionalnim i etičkim načelima. Također će razmotriti nastavak poslovne suradnje s agencijom koja je angažirala animatore, čije se ponašanje također smatra izlaskom iz profesionalnih okvira reguliranih sporazumom o suradnji.

Incident u božićnom tramvaju izazvao je reakcije na društvenim mrežama, gdje su građani izrazili svoje nezadovoljstvo i čuđenje zbog neprimjerenog političkog izraza tijekom božićnog događaja namijenjenog djeci i obiteljima. Ostaje pratiti daljnji razvoj situacije te kakve će disciplinske mjere biti poduzete protiv odgovornih osoba u ZET-u.

Snimku možete pogledati ovdje.


Tagovi: