Sumnje u laži o alkoholu i tehničkoj ispravnosti vozila. Uskok pokreće istragu o Banožićevoj prometnoj nesreći.

Sumnje u laži o alkoholu i tehničkoj ispravnosti vozila. Uskok pokreće istragu o Banožićevoj prometnoj nesreći.

Uskok je pokrenuo istragu o prometnoj nesreći bivšeg ministra Marija Banožića, a glavne sumnje usmjerene su prema mogućem prikrivanju informacija o alkoholu u krvi i tehničkoj ispravnosti njegovog terenca. Istraga je pokrenuta nakon što su mediji objavili navodni nalaz vađenja krvi u vinkovačkoj bolnici koji sugerira da je Banožić imao 0,21 promila alkohola, iako su iz DORH-a prvotno tvrdili suprotno.

Prema dostupnim informacijama, rezultati preliminarne analize pokazuju nižu razinu alkohola, ali i dalje ukazuju na moguće prikrivanje istine. Banožić je navodno bio podvrgnut testiranju na Hitnom prijemu vinkovačke bolnice, a rezultati su izbačeni iz službenog laboratorija bolnice, stoji upisano u medicinski dokument u sustavu bolnice.

Nadalje, postoje sumnje u tehničku ispravnost Banožićevog terenca. Vještačenjem vozila, koje je vozio kobnog jutra, otkriveno je da postoje dijelovi koji mu izvorno ne pripadaju, a nemaju odgovarajuće ateste. Ovi dijelovi, prema nekim izvorima, dodavani su vozilu nakon tehničkog pregleda, što bi moglo ukazivati na namjerno skrivanje neregularnosti.

Dodatne kontroverze oko prometne nesreće javljaju se i u vezi s očevidom. Postoje propusti u postupanju policije, uključujući nedostatak zatvaranja prometnice nakon ozbiljne nesreće te neobjašnjivo vođenje očevida od strane zamjenice Županijskog državnog odvjetništva iz Vukovara umjesto općinskog državnog odvjetnika.

Ministar zdravstva Vili Beroš ističe važnost transparentnosti te tvrdi da se na temelju bilo kojeg nalaza može retrogradno izračunati koncentracija alkohola u krvi.

Uskok je danas zatražio predmet od DORH-a Vukovar i PU Vukovarsko-srijemske s ciljem pregleda ili preuzimanja svih dokumenata vezanih za istragu, što ukazuj


Tagovi: