Kako koristiti Skype – Kako jeftino telefonirati – Kako instalirati Skype

Kako koristiti Skype - Kako jeftino telefonirati - Kako instalirati Skype

Što je Skype?

Skype je jedna od najpoznatijih platformi za komunikaciju putem interneta koja omogućuje korisnicima da razgovaraju, razmjenjuju poruke, dijele datoteke i videopozive putem internetskog protokola. Ova platforma omogućuje korisnicima da komuniciraju putem različitih uređaja, uključujući računalne sustave, pametne telefone, tablete i čak neke pametne televizore. Korisnici mogu besplatno razgovarati s drugim korisnicima putem glasovnih ili video poziva. Ovo je osobito korisno za međunarodne pozive gdje se izbjegavaju troškovi međunarodnih pozivnih tarifa. Skype omogućuje korisnicima razmjenu tekstualnih poruka, slika, videa i drugih datoteka, što je korisno za brzu komunikaciju kada nije moguće ili praktično obaviti glasovni ili video poziv. Korisnici mogu stvoriti grupe kako bi komunicirali s više osoba istovremeno. Ovo je korisno za sastanke, obiteljske razgovore ili druženja s prijateljima. Nudi i poslovno orijentiranu verziju platforme za posao, a uključuje dodatne značajke prilagođene korporativnim potrebama, kao što su integracija s Outlookom, mogućnost organiziranja online sastanaka i suradnja na dokumentima. Također nudi uslugu njihovog vlastitog Wi-Fi koja omogućuje korisnicima da se prijavljuju na Wi-Fi mreže putem svojih kredita.

Čemu služi Skype?

Skype je platforma za komunikaciju putem interneta koja omogućuje korisnicima da komuniciraju na različite načine. Korisnici mogu obavljati besplatne glasovne pozive s drugim korisnicima Skypea, bilo da su lokalno ili međunarodno. Ovo je korisno za osobnu i poslovnu komunikaciju bez troškova tradicionalnih telefonskih tarifa. Platforma omogućuje besplatne video pozive između korisnika, što omogućuje interaktivnu komunikaciju s prijateljima, obitelji ili kolegama širom svijeta. Korisnici mogu razmjenjivati tekstualne poruke, slike, videa i druge datoteke putem Skypea. Ovo je korisno za brzu komunikaciju kada glasovni ili video poziv nisu praktični. Također omogućuje korisnicima stvaranje grupa kako bi komunicirali s više osoba istovremeno, što je korisno za sastanke, obiteljske razgovore ili komunikaciju u grupama. Korisnici mogu nabaviti Skype broj, što je virtualni broj koji omogućuje drugim ljudima da ih pozovu putem Skypea s bilo kojeg mjesta u svijetu, a to je korisno za međunarodnu komunikaciju ili za poslovne korisnike koji žele imati profesionalni broj.

Kako se koristi Skype?

Korištenje Skypea je prilično jednostavno. Ako već nemate Skype račun, možete ga jednostavno stvoriti na web stranici Skypea. Ako već imate račun, samo se prijavite s vVašim korisničkim imenom i zaporkom. Ako koristite Skype na računalu ili prijenosnom računalu, možete preuzeti aplikaciju s njihove web stranice i instalirati je na svoj uređaj. Ako koristite mobilni uređaj, možete preuzeti aplikaciju iz trgovine aplikacija vašeg uređaja i instalirati je. Kako biste komunicirali s nekim na Skypeu, trebate dodati tu osobu u svoje kontakte. Možete tražiti kontakte putem njihovog korisničkog imena ili e-pošte. Također možete uvesti kontakte iz drugih izvora kao što su vaša Outlook adresa ili vaša telefonska knjiga. Nakon što dodate kontakte, možete započeti komunikaciju s njima na različite načine. Za glasovne pozive, dvostruko kliknite na kontakt s kojim želite razgovarati i odaberite opciju "Pozovi". Za video pozive, dvostruko kliknite na kontakt s kojim želite razgovarati i odaberite opciju "Video poziv". Za slanje poruka, samo kliknite na kontakt, a zatim unesite poruku u prozor za razmjenu poruka na dnu zaslona i pritisnite "Enter".


Tagovi: