Kako vratiti izbrisane poruke na whatsapp

Kako vratiti izbrisane poruke na whatsapp

Brisanje Whatsapp poruka

Slučajno ili namjerno, svatko od nas je barem jednom izbrisao poruku koja mu je trebala. I dok kod većina aplikacija izbrisan sadržaj se trajno gubi, to nije slučaj kod Whatsapp aplikacije. Poruke iz navedene aplikacije se ne brišu trajno, i one se zapravo mogu vratiti na uređaj, neovisno o tome da li koristite Android ili iPhone. Zapravo, postoji više načina kako vratiti izbrisane poruke s navedene aplikacije. Poruke se mogu izbrisati iz grupnih i pojedinačnih razgovora, a opcija brisanja je dostupna na svim Android, iOS, i Windows pametnim telefonima.

Kada odlučite ukloniti poruku, aplikacija će vam dojaviti "Ova poruka je izbrisana", što znači da je ona trajno uklonjena iz chata i više se ne može vidjeti kod vas ili kod druge strane. Međutim, poslane i primljene poruke mogu ostati sačuvane i one se veoma lako mogu vratiti na uređaj ako postoje Whatsapp rezervne kopije. Rezervne kopije sadržavaju sve razgovore koji su se ikada vodili na aplikaciji, što znači da vam se automatski vrača cijela povijest korištenja.

Povratak izbrisanih poruka na Whatsapp

Kada instalirate Whatsapp aplikaciju, tada ćete u postavkama moći odabrati da li želite da se rade sigurnosne kopije vaših razgovora ili ne. Sigurnosne kopije razgovora pohranjuju se na lokacijama koje će ovisiti o korištenom sustavu na mobitelu. Kada uključite stvaranje sigurnosnih kopija, tada će sustav stvarati rezervu kopija svih vaših napisanih poruka svako jutro u otprilike 2 sata, iako i sami možete odabrati koliko često želite da vam se poruke kopiraju. Kako vratiti izbrisane poruke na Whatsapp?

Ako ste odabrali opciju izrade sigurnosnih kopija, tada je navedena stavka veoma jednostavna. Da bi pročitali obrisane poruke, potrebno je deinstalirati aplikaciju, zatim ju ponovno instalirati. Nakon ponovne instalacije i prijave, na mobitelu će vam se pokazati svi izbrisani razgovori, kao i rezervne kopije koje ste napravili. Uključivanje opcije za oporavak donosi vam mogućnost povratka svih prijašnjih poruka koje ste vodili na aplikaciji. Aplikacija neće javljati kako je riječ o prikazu obrisanih poruka, stoga će sve izgledati kao da ste samo instalirali aplikaciju na novi uređaj.

Whatsapp sigurnosna kopija podataka

I dok mnoge poruke želimo trajno obrisati, poneke izbrišemo sasvim slučajno i želimo ih jednostavno vratiti. Whatsapp sigurnosna kopija podataka omogućuje nam spremanje svih naših razgovora i poruka, neovisno o tome da li je izbrisano s uređaja ili ne. Kako se radi Whatsapp sigurnosna kopija podataka? Ako to nikada do sad niste radili, uključivanje navedene opcije je veoma jednostavan proces. U samoj aplikaciju potrebno je kliknuti na tri točkice koje se nalaze u desnom gornjem kutu.

Nakon otvaranja točkica odabrat ćete "Postavke ili Settings" i zatim "Razgovori ili Chats". Sada je potrebno odabrati "Pohrana razgovora ili Chat backup" i onda će vam biti vidljiva informacija kada ste posljednji put napravili sigurnosnu kopiju svojih razgovora u cloudu. Za kraj je potrebno pritisnuti "Napravi sigurnosnu kopiju ili Back up" i pričekajte par minuta da se navedeno napravi. Ovisno o samoj internet vezi, proces može trajati par minuta ili par sati. Čak i ako ne koristite aplikaciju na dnevnoj bazi, poželjno je da napravite sigurnosnu kopiju.


Tagovi: