Kako se koristi paypal

Kako se koristi paypal

Što je paypal

Online transakcije postale su neodvojivi dio naše svakodnevice. Zato je potreba za pouzdanim i prije svega sigurnim platformama sve prisutnija. Paypal je jedna od najpopularnijih i najpopularnijih digitalnih platformi na svijetu. Ovo je usluga online plaćanja koja omogućuje elektroničke financijske transakcije, bez potrebe za razmjenom financijskih podataka između kupca i prodavatelja. Platforma je osnovana u Sjedinjenim Američkim Državama, a danas ima više od 400 milijuna aktivnih korisnika diljem svijeta. Funkcionira kao način plaćanja na kojem možete sigurno kupovati, slati i primati novac. Financijske transakcije obavljaju se elektronički, putem mobitela ili računala. Nakon što osoba otvori račun, transakcije mogu započeti. Posjedovanje računa daje vam pristup svemu što paypal nudi. Osoba šalje novac drugoj osobi bez njezinih podataka kao što je broj kartice, dakle samo e-mail koji koristi u paypalu. Uplata dolazi na profil primatelja i sredstva se prenose na žiro račun. Također je moguće platiti putem paypala, a sustav preuzima novac s kreditne ili debitne kartice koju je uspostavio vlasnik profila.

Paypal pogodnosti

Većina tvrtki je optimizirala svoje platforme i uključila paypal kao najsigurniji oblik plaćanja. Osim kao alat za prijenos novca, paypal je poznat i po nizu izvrsnih značajki koje ga ističu u digitalnim transakcijama. Prednosti korištenja su brojne. Budući da je poznat po svojim sigurnosnim mjerama, prilikom kupnje ili slanja novca ne otkrivaju se financijski detalji o korisniku. Drugi važan aspekt je fleksibilnost. Korisnik može povezati više kreditnih, debitnih kartica ili bankovnih računa. Svatko tko je koristio ovu platformu zna da je jednostavnost korištenja nešto po čemu je poznata. Plaćate samo svojim korisničkim imenom i lozinkom bez potrebe za dijeljenjem podataka o kartici, čime se smanjuje mogućnost prijevare. Trgovine diljem svijeta prihvaćaju ovaj oblik plaćanja. Među ostalim prednostima korištenja paypala su: sigurnost od krađe podataka; račun se otvara online bez odlaska u fizičku poslovnicu; poznati brand koji stvara povjerenje u svoju uslugu; jednostavan pristup web stranici. Registracijom s jedinstvenom e-mail adresom i lozinkom za svakog korisnika moguće je pregledavati transakcije, dodavati bankovne kartice za primanje i plaćanje te tražiti pojašnjenja i odgovore na pitanja vezana uz korištenje usluge.

Kako koristiti paypal

Sigurno želite istražiti svijet financijskih mogućnosti i naučiti kako funkcionira paypal. Korištenje je vrlo jednostavno i uključuje tri osnovna koraka. Prvi korak koji treba poduzeti je registracija. To možete učiniti putem web stranice ili aplikacije. Registracija uključuje postupak unosa osobnih podataka, imena, prezimena, broja telefona, e-maila i lozinke. Naknadno upisujete dodatne podatke poput datuma rođenja, adrese i slično. Od vas će se tražiti da povežete bankovni račun ili kreditnu karticu. Sljedeći korak je kliknuti na željenu opciju, odnosno kupiti, poslati ili primiti novac. Nakon završetka procesa registracije, vaš račun je spreman za korištenje. Ako kupujete online, odaberite tu opciju i izvršite plaćanje. Sredstva koja dobijete na paypalu možete povući na svoj bankovni račun. Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir su naknade, koje će varirati ovisno o vrsti bankovne transakcije koju izvršite. Ako primite novac iz druge zemlje u drugoj valuti, bit će vam naplaćena određena naknada. Ako šaljete novac, konverzija će imati dodatnu naknadu. Bilo da samo kupujete online ili želite slati novac obitelji i prijateljima, paypal je odlična opcija koja će vam pomoći.


Tagovi: