Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu

Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu

Kako šifrom ograničiti kupovinu na Google Play Storeu: Uvod u postavljanje ograničenja

Google Play Store je jedan od najpopularnijih digitalnih trgovina za preuzimanje aplikacija, igara, filmova, glazbe i drugih medijskih sadržaja. Međutim, mnogi korisnici se žale na neželjene kupovine na Google Play Storeu, koje mogu dovesti do neželjenih troškova na njihovom računu. U ovom članku ćemo vam pokazati kako šifrom ograničiti kupovinu na Google Play Storeu i spriječiti neželjene troškove.Postavljanje ograničenja na Google Play Storeu je vrlo jednostavno.

Kada postavite ograničenja, zahtijevat će se unos šifre prilikom kupovine, čime se sprječava neželjena kupovina. Ograničenje se može postaviti za cijeli račun ili za pojedinačne aplikacije.Prije nego što postavite ograničenja, morate imati Google račun. Ako nemate Google račun, možete ga brzo i jednostavno stvoriti na Googleovoj web stranici.

Nakon što stvorite račun, morate se prijaviti na Google Play Store aplikaciju na svom mobilnom uređaju.Kada se prijavite, idite na Postavke, a zatim na Kontrole roditeljskog nadzora. Ovdje ćete morati unijeti svoju šifru ili PIN. Zatim odaberite opciju "Uključi ograničenja za kupovinu".

Ako želite ograničiti kupovinu za pojedinačne aplikacije, kliknite na "Dopusti pojedinačne aplikacije" i odaberite aplikaciju koju želite ograničiti.Kada ste postavili ograničenja, zahtijevat će se unos šifre ili PIN-a prilikom kupovine. Ovo će spriječiti neželjene kupovine i smanjiti rizik od neželjenih troškova na vašem računu.U ovom članku smo vam pokazali kako šifrom ograničiti kupovinu na Google Play Storeu. Postavljanje ograničenja je vrlo jednostavno i može spriječiti neželjene kupovine i smanjiti rizik od neželjenih troškova na vašem računu. U sljedećem odlomku ćemo vam pokazati korak po korak kako postaviti ograničenja na Google Play Storeu.

Korak po korak: Kako šifrom ograničiti kupovinu na Google Play Storeu

U ovom odlomku ćemo vam pokazati korak po korak kako šifrom ograničiti kupovinu na Google Play Storeu. Postupak je vrlo jednostavan i možete ga obaviti u samo nekoliko koraka.Korak 1: Otvorite Google Play Store aplikaciju na svom mobilnom uređaju i prijavite se na svoj račun.Korak 2: Idite na Postavke klikom na ikonu tri crte u gornjem lijevom kutu zaslona.Korak 3: Kliknite na "Korisnički račun" i odaberite "Postavke plaćanja".Korak 4: Odaberite "Zahtijevaj autentifikaciju za kupnje".Korak 5: Odaberite željenu opciju autentifikacije. Možete odabrati lozinku, PIN ili otisak prsta.Korak 6: Unesite svoju lozinku, PIN ili otisak prsta i kliknite na "Spremi".Korak 7: Ako želite ograničiti kupovinu za pojedinačne aplikacije, kliknite na "Dopusti pojedinačne aplikacije" i odaberite aplikaciju koju želite ograničiti.Korak 8: Kada ste postavili ograničenja, zahtijevat će se unos šifre, PIN-a ili otiska prsta prilikom kupovine.

Ovo će spriječiti neželjene kupovine i smanjiti rizik od neželjenih troškova na vašem računu.Kao što možete vidjeti, postavljanje ograničenja na Google Play Storeu je vrlo jednostavno i može se obaviti u samo nekoliko koraka. Nakon što postavite ograničenja, možete biti sigurni da će vaš novac biti siguran i da neće biti neželjenih troškova. Ako ste roditelj, postavljanje ograničenja je posebno važno kako biste zaštitili svoju djecu od neželjenih kupovina. U sljedećem odlomku ćemo vam dati nekoliko savjeta za roditelje kako šifrom ograničiti kupovinu na Google Play Storeu za djecu.

Savjeti za roditelje: Kako šifrom ograničiti kupovinu na Google Play Storeu za djecu

Kada koristite Google Play Store, važno je postaviti ograničenja za kupovinu kako biste spriječili neželjene troškove. Ako imate djecu koja koriste vaš mobilni uređaj, postavljanje ograničenja je još važnije kako biste spriječili neželjene kupovine. U ovom odlomku ćemo vam dati nekoliko savjeta za roditelje kako šifrom ograničiti kupovinu na Google Play Storeu za djecu.Savjet 1: Postavite ograničenja za kupovinu Kao što smo već spomenuli, postavljanje ograničenja za kupovinu je prvi korak u sprječavanju neželjenih kupovina. Postavite lozinku, PIN ili otisak prsta kako biste osigurali da se ne mogu obaviti neželjene kupovine bez vašeg znanja.Savjet 2: Koristite aplikacije za kontrolu roditeljskog nadzora Postoje aplikacije za kontrolu roditeljskog nadzora koje vam omogućuju da ograničite pristup određenim aplikacijama i sadržajima na vašem mobilnom uređaju.

Ove aplikacije vam također omogućuju da postavite ograničenja za kupovinu i da pratite aktivnosti vašeg djeteta na mobilnom uređaju.Savjet 3: Provjerite postavke aplikacija Provjerite postavke aplikacija koje vaše dijete koristi i provjerite ima li opcije za ograničavanje kupovina. Neki proizvođači aplikacija imaju ugrađene značajke za kontrolu roditeljskog nadzora koje vam omogućuju da ograničite kupovine ili da odobrite kupovine prije nego što se obave.Savjet 4: Razgovarajte sa svojim djetetom Razgovarajte sa svojim djetetom o kupovinama na Google Play Storeu i objasnite im zašto je važno postaviti ograničenja. Također im objasnite kako koristiti Google Play Store na siguran način i kako izbjegavati neželjene kupovine.Kao roditelj, važno je da budete svjesni rizika od neželjenih kupovina na Google Play Storeu i da poduzmete mjere kako biste zaštitili svoju djecu. Postavljanje ograničenja za kupovinu, korištenje aplikacija za kontrolu roditeljskog nadzora, provjera postavki aplikacija i razgovor sa svojim djetetom su neki od načina kako možete zaštititi svoju djecu od neželjenih kupovina i neželjenih troškova.
Tagovi: