Tajna suđenja i egzekucije u suvremenoj Hrvatskoj

Tajna suđenja i egzekucije u suvremenoj Hrvatskoj

Nema toga što čovjek neće izokrenuti, izvrnuti, izopačiti, zloupotrijebiti samo da bi stekao osobnu korist ili zadovoljio svoj bolesni ego.

Evo u Hrvatskoj se upravo to dogodilo sa etičkim postupkom, pozitivnim u svojoj naravi.

Tri godine zaredom sam stjecao zakonske uvjete za napredovanje što govori o mojem odnosu prema poslu (dokaz: uvid u moje godišnje ocjene za 2019/2020/2021), nesebično sam se žrtvovao za službu (mjesec dana tijekom Korona krize sam pješačio 20km na posao i s posla), zanemario sam privatni život, obitelj i prijatelje. Sebe. Dobrovoljni sam darivatelj krvi, odslužen vojni rok u HV, 24 godine radnog staža, odlično govorim i pišem engleski jezik, serviser sam osobnih računala, studiram - tu prekidam. Što da nabrajam kad u Hrvatskoj ne možeš napredovati ni milimetar ako tako ne odluče hijerarhije struktura. Koje će uvijek izabrati nekog podobnog i poslušnog, svojeg ili našeg, visokog i snažnog, spremnog dati obraza a po potrebi i intimnih dijelova.

Iz nekog razloga čovjek me prijavi da sam bio neljubazan. Nakon što sam mu pola sata odgovarao na blesava pitanja i nakon što sam mu sve ljubazno, normalnim glasom objasnio 10x, on me prijavi za neljubaznost. I to ravno na višu instancu, drugostupanjsku. Na 10.000 stranaka pojavi se jedna ovakva, zlonamjerna. Očiti cilj je suptilno provocirati i diskretno maltretirati dok se ne izazove ma i najmanja stresna reakcija kod državnog službenika koja je, nakon 5 minuta verbalne drenaže, 10 minuta, 15 minuta a kamoli pola sata, fiziološki očekivana i spontana. Žmirnuo sam. Ili sam prešao rukom preko lica. Gotovo je! Neljubazni ste. Prijava je već napisana, svjedoci ovog telefonskog razgovora su već dali izjave javnom bilježniku na ovjeru, angažiran je odvjetnik (isto VEĆ! ), obavještena su strana diplomatska predstavništva, podnijeta je tužba Europskom sudu za ljudska prava, UN šalje svoje trupe. Već. Već? Da, već! Pa tek se navodno dogodila sporna situacija. Nije li čudno da je sve već unaprijed spremno? Ne moraš biti detektiv, ni naučnik da bi shvatio kako je čitava priča pomno planirana i svaki detalj razrađen - prije samog događaja. Kako može posljedica prethoditi uzrocima? Razumnom čovjeku sama ova činjenica mora biti itekako suspektna.

Nažalost, etički povjerenik nije razuman čovjek. On je birokrat, porijeklom iz Bosne, sa diplomom upravnog prava. Koju je, sudeći po njegovim sposobnostima, kupio na buvljaku za 100 konvertibilnih maraka.

Još žalosnije, ni u etičkom povjerenstvu ne sjede razumni ljudi. Oni misle da je njihova uloga braniti odluku i osobu etičkog povjerenika, biti njegov asistent i odvjetnik. Po kojim ste vi relacijama došle u etičko povjerenstvo, kozmetičkih vam salona i skupih butika? Koje su žnjore funkale? Fukale ste se za poziciju u etičkom povjerenstvu? Tako mi recite. Je l'` mogu onda ja vas malo sada da fukam? Fuck, fuck. Samo se nadajte, ne bi vam štap u p**** gurao. Al` mozak ću da vam rado prasnem sa umna kubura!

Uplela se i jedna kolegica, sada u mirovini, poznata tračerica i huškatorica, frustrirana zbog svoje težine, kosu farba u crveno da bude prava vještica - samo nema te metle na koju može sjesti, pa svjedočila u korist prijavitelja da je ona, pazite ovo molim vas, da je ona uživo slušala naš razgovor. Prisluškivala je? Ne, nego lažno svjedočila.

Prijatelji moji, ovo je bila linč rulja, mobbing. U navodno civiliziranoj, tolerantnoj Hrvatskoj.

Dođem kopirati etički spis kako bi mogao otići odvjetniku i razmotriti daljnje pravne korake ali mi čelnik tijela ne dozvoljava. Molim? Zašto? Smiju se kopirati kazneni i državnoodvjetnički spisi ali ne smiju etički? Zašto radna organizacija nije obaviještena o ovom slučaju? Vijeće radnika? Ne postoji? Osnujte ga. Hoću kopirati spis! Ne smiješ! Postupak je tajan! Nitko ne smije znati osim tvojih optužitelja, lažnih svjedoka i hijerarhijskih struktura tj. svih onih koji su se urotili protiv tebe. KRIV SI! Nisam. Mi kažemo da jesi. Niste proučili činjenice. Ne moramo - mi smo iznad države u Hrvatskoj! Mi smo - NAŠI! A ti si u trećem koljenu Čeh. Pradjed ti je iz Češke. A tako znači? Da. Ovo je zemlja Hrvata a svi ostali su - samo gosti. Kako kaže jedna divna, također crvenokosa, i isto tako vještica, gospođa iz "Kanade".

I odmah bude izrečena kazna: lišenje radnog digniteta i građanskog integriteta.

Činjenice jesu:

Proglašen sam krivim, i kažnjen, za ono što uopće nije navedeno u službenom opisu poslova tog radnog mjesta.

Proglašen sam krivim, i kažnjen, zbog lažne prijave i lažnih svjedoka. Dokaz: nelogičnosti i nekonzistentnost u iskazima akuzatora. Čovjek navodi broj sudskog predmeta koji nema veze sa njim (provjereno u matičnoj pisarnici).

Proglašen sam krivim, i kažnjen, zbog nesposobnog etičkog povjerenika i ulickanih dama koje doslovno "sjede na jajima" u etičkom povjerenstvu.

Proglašen sam krivim, i kažnjen, jer sam običan šljaker, težak, umjetnik i patriot.

Misle da će me tako ustrašiti i da ću prestati sa pisanjem. Ne, ne, tek su mi se sada užarile jagodice na prstima.

Ako pitate mene, potvrđujem iz vlastitog iskustva - da, u Hrvatskoj postoje tajna suđenja i egzekucije.

A ja sam njihova nevina žrtva. Immaculate - a osuđen i pogubljen.