Što se više tuširate to ste prljaviji: Većina pravi istu grešku i izlaže se bolestima – Jutro je najgore!

Zanimljivosti

Što se više tuširate to ste prljaviji: Većina pravi istu grešku i izlaže se bolestima – Jutro je najgore!

Tuširanje ujutro ili navečer

Jeste li jutarnji ili večernji tip za tuširanje? Volite li više otuširati se prije spavanja pa leći čisti u krevet ili vas jednostavno umor ponese pa je vaše tuširanje na rasporedu ujutro kad imate najviše snage. Postoji razlika između večernjeg i jutarnjeg tuširanja i to zdravstvena razlika. Naime, tijelo proizvodi svoja prirodna ulja i mikrobe koji nisu štetni za ljudsko tijelo, te oni zajedno čine zaštitu za naše tijelo.

Ukoliko imate potrebu tuširati se nekoliko puta dnevno na taj način ćete definitivno skinuti prirodni zaštitni sloj koje tijelo stvara u obliku prirodnih ulja i mikroba. Taj prirodni sloj nas štiti od bakterija i svih vanjskih utjecaja kojima izlažemo tijelo tokom dana u raznim situacijama, od prašine, dima, sunca i svega što nas okružuje i djeluje na našu kožu koja je zapravo najveći organ ljudskog tijela pa time i najveći sakupljač negativnih utjecaja iz okoline.

Dakle, razmislite koliko je dobro, zapravo loše tuširati se ujutro i skinuti prirodni zaštitni sloj koje je tijelo stvorilo tokom noći.

Tuširanje način kako postajemo najprljaviji

Često tuširanje vodi nas zapravo u kvaku 22 jer čestim tuširanje skidamo prirodni zaštitni sloj koji koža stvara i ostavljamo kožu na milost i nemilost vanjskim utjecajima i nečistoćama koje će ne samo se zalijepiti na našu kožu već će i prodrijeti unutar kože. Tuširanjem vrućom ili vrelom vodom isušujemo kožu, a suha koža sklona je pucanju pri čemu bakterije koje dođu na ispucanu kožu stvaraju infekcije.

Čestim tuširanjem uklanjamo mikroorganizme koji pomažu koži da stvori prirodna ulja i time omogućavamo bakterijama iz okoline da lakše djeluju na kožu i kroz kožu na naše tijelo. Uklanjanjem prirodnog zaštitnog sloja zapravo ćemo biti prljaviji nego što mislimo jer nemamo prirodnog sloja koji nas štiti od vanjskih nečistoća.

Stoga ako se tuširamo jednom dnevno i to navečer omogućujemo koži da tokom noći stvori zaštitni sloj prirodnih ulja koje će štiti kožu od vanjskih nečistoća i bakterija, te ćemo zapravo biti čistiji nego da se otuširamo ujutro i ne dopustimo koži da odradi zaštitni sloj.

Tuširanje za čistoću ili higijenu

Da li se vi tuširate da biste održavali higijenu ili da biste bili čisti? Što je zapravo pravi cilj tuširanja, čistoća ili higijena? Jeste li uopće razmišljali na taj način o tuširanju. Ili je za vas tuširanje način kako se opustiti i isprati sav stres iz tijela koji ste proživjeli tokom dana i ne razmišljate puno o higijeni i čistoći.

Tuširanja zbog čistoće je s ciljem da sa tijela očistite vidljivu prljavštinu, poput mazivih ulja, boja, prašine, zemlje i sličnih nečistoća koje ste pokupili radeći neke poslove u vrtu, na radnom mjestu ili u kući. No, da li ste se zapravo i očistili od bakterija i da li je time vaše tijelo čisto od svih nečistoća koje ste sakupili tokom dana?

Tuširanje radi higijene je čišćenje tijela kako bi vaše tijelo bilo zdravo, vaša koža zdrava, kako bi sa površine kože skinuli sve prljavštine i bakterije, mikroorganizme iz vaše okoline. Higijena je razlog koji vam treba biti važan kod vašeg tuširanja, a ako se tuširate navečer vaša će koža sljedeći dan biti zaštićena prirodnim slojem.

Tagovi: