Kifoza vježbe

motion free

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu
Kifoza vježbe

U digitalnom dobu kifoza vježbe trebaju svima

Moderni ljudi i djeca i odrasli sve više sjede u neprirodnom položaju, a i kada se kreću pognuti su nad svojim mobitelima jer svu komunikaciju obavljaju online putem. Dakle, u digitalnom dobu kifoza vježbe trebaju svima jer će uskoro skoliotično držanje postati civilizacijski problem kao i pretilost. Fizikalna terapija propisuje sve kondicijske vježbe za jačanje leđnih i trbušnih mišića, vježbe disanja, vježbe istezanja i redovito rastezanje kralježnice. Sličan program vježbi je i u teretanama i kod kuće.

Ne započinjite kifoza vježbe prije nego što se zagrijete, započnite s malim brojem ponavljanja jedne ili više vježbi i postupno ih povećavajte, pomalo svaki dan. Pomaže pružanje ruku, podizanje ruku, klizanje ruku (stojeći sjedeći položaj), ležeći položaj na trbuhu (dizanje glave sa rukama na potiljku i još mnogo različitih vježbi iz tog položaja), sjedeći položaj s ispruženim koljenima omogućava niz različitih vježbi, četveronožni položaj (krava mačka) mogu izvoditi čak i trudnice, vježbe uz trosjed ili stolac.

Kifoza vježbe su po svojoj namjeni korektivne vježbe

Kifoza je je izobličenje kralježnice, sindrom pogrbljenih leđa zbog nepravilnog držanja, a kifoza vježbe su po svojoj namjeni korektivne vježbe i ako ih disciplinirano, ispravno i redovito izvodite ojačat ćete leđne i trbušne mišiće i vaša kralježnica će se početi ispravljati. Osobe koje redovito vježbaju jogu postižu isti učinak korekcija stečenih iskrivljenja, pomažu pilates vježbe, viseće vježbe uz švedske ljestve, koristan je i ples jer nema skladnog plesa bez pravilnog držanja tijela i pravilnog disanja.

Kifoza vježbe u stojećem položaju možete izvoditi bez rekvizita i sa rekvizitima. Ako nemate nikakvih sportskih rekvizita improvizirajte ili ih potražite u trgovini sportske opreme, bučice, elastična traka i pilates ili neka druga terapijska lopta nisu tako skupe, a to je ulaganje u svoje zdravlje i lijep i seksi izgled. Na internetu je jako puno profesionalnih video snimki za korektivne vježbe za ispravljanje kralježnice, možete vježbati uz njih u svom domu s povjerenjem, pripremili su ih profesionalni treneri.

Kifoza vježbe na fizikalnoj terapiji, u teretani ili kod kuće

Program vježbi kod kifotičnih leđa je uvijek individualan, ovisi o stupnju deformiranosti, vašoj dobi, spolu i poslu koji obavljate možda u trajno kifotičnom položaju. Kifoza vježbe na fizikalnoj terapiji, u teretani ili kod kuće se mogu razlikovati, a opet biti jednako efikasne u ispravljanju kifoze. Na fizikalnoj terapiji fizijatar programira skup vježbi prema vašoj dijagnostičnoj slici kifoze, a može i kombinirati fizikalne vježbe sa nekim drugim terapijskim metodama koje ima na raspolaganju (ultrazvuk, elektromagnet, masaža).

Kifoza vježbe u teretani naoko pružaju veći izbor vježbi, ali samo zato jer vam je više sprava na raspolaganju, svejedno će vam profesionalni trener odrediti izbor sprava, skupinu vježbi i broj ponavljanja i trebali bi ga slušati jer se za to školovao, kao i fizijatar. Kada prođete fizikalnu terapiju, vježbanje u teretani ili vježbanje joge na tatamiju, možete polako početi vježbati kod kuće po zapamćenom programu, preuzetom prospektu ili uz neki dobar video program vježbi za kifozu.


Tagovi:

motion free

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu