Kako vezati kravatu

Zanimljivosti

Kako vezati kravatu

Kako vezati kravatu i zašto naučiti vezati kravatu

Pokazat ćemo vam kako vezati kravatu pravilno, koji čvor ide uz koji ovratnik košulje i otkrivamo kako možete stilizirati svoju kravatu. Postoji više od 200 vrsta čvorova za vezanje kravate. Najčešći čvorovi koji su vezani vezicama normalne duljine (oko 85 cm) su četveroručni, mali i veliki Windsor, Kent, dvostruki čvor i američki Shelby. Svaki čvor ima karakteristična svojstva i vezan je na različite načine.

Četveroručni je dugački i uski čvor za kravatu koji pomaže vizualno produljiti područje vrata. Odgovara svim kravatama i gotovo svakom obliku ovratnika (iznimka: vrlo široki ovratnici). Blago asimetrični čvor idealan je za zaokruživanje sportskih, ležernih odijela. Budući da je to vrlo lak način kako vezati kravatu, čak ni početnici neće imati problema s čvorom s četiri ruke.

Stavite kravatu oko vrata tako da široki kraj bude s desne strane i visi dolje dulje od uskog. Lijevom rukom držite uski kraj, desnom desnom postavite široki kraj preko uskog kraja lijevo. Stavite široki kraj kravate iza uskog kraja tako da bude s lijeve strane. Podignite široki kraj ispod pola čvora. Desnom rukom izvucite široki kraj između vanjskog i donjeg sloja tkanine. Držite uski kraj i polako čvrsto povucite čvor.

Kako vezati kravatu u dvostruki Windsor čvor

Veliki ili dvostruki Windsor čvor odlikuje se gomoljastim, stožastim oblikom. Izgleda vrlo elegantno i posebno je pogodno za svečane prigode. Posebno stilski izgleda s košuljama s široko razmaknutim kragnama (na primjer košuljama s ovratnikom za morskog psa ili Kentom). Vezanje velikog Windsora zahtijeva malo vježbe, pa je posebno prikladno za one koji su već upoznati sa time kako vezati kravatu.

Kako vezati kravatu u dvostruki Windsor čvor? Stavite kravatu oko vrata tako da je široki kraj s desne strane i da visi dolje dulje od uskog; postavite široki kraj kravate preko uskog i držite oba kraja. Provedite široki kraj ispod kravate kroz omču oko vrata, preklopite ga tako da nastane petlja. Prođite širokim krajem dijagonalno iza čvora i oblikujte drugu petlju postavljanjem širokog kraja preko petlje vrata i presavijanjem unatrag. Postavite široki kraj preko čvora i povucite ga kroz vratnu omču. Držite za uski kraj. Povucite široki kraj kroz stvorenu petlju i poravnajte čvor.

Kako vezati kravatu na jednostavan način

Mali, jednostavan ili pola Windsor čvora sličan je svom velikom parnjaku i ujedno najjednostavniji način kako vezati kravatu. Također ima gomoljasti, stožasti oblik. Razlika u odnosu na veliki Windsor: drugi namot je izostavljen. Mali Windsor čvor prikladniji je za svakodnevnu uporabu i idealno se slaže s košuljama s usko postavljenim ovratnicima. Također jako dobro izgleda s košuljama s ovratnikom na kopčanje. Nešto je veći od četveroručnog čvora, ali uži od velikog Windsora.

Stavite kravatu oko vrata tako da široki kraj bude s desne strane i visi dolje dulje od uskog. Postavite široki kraj kravate preko uskog. Provucite široki kraj ispod kravate kroz vratnu petlju, preklopite ga tako da nastane petlja. Prođite širokim krajem vodoravno iza uske strane, preklopite ga i vratite ga ispred uske strane. Provedite široki kraj dijagonalno prema gore kroz vratnu omču. Držite se za uski kraj, široki kraj provucite kroz taj čvor. Povucite petlju i poravnajte čvor. To su svi koraci koje trebate znati za to kako vezati kravatu brzo, lako i jednostavno.

Tagovi: