Kako zavezati leptir mašnu

Kako zavezati leptir mašnu

Samo vam se čini da je leptir mašna relikt nekih prošlih vremena

Muški ukrasi prolaze metamorfoze i trendove na manje pompozan i bučan način od ženskih ukrasa. Tako se samo čini da je kravata potpuno istisnula rubac oko muškog vrata po kojem je i modelirana, a tako je i s drugim muškim ukrasima. I tako, samo vam se čini da je leptir mašna relikt nekih prošlih vremena ili da pripada samo kraljevskim i velikaškim muškim vratovima. Sačuvali su je umjetnici i drugi osobenjaci kao osebujni simbol individualnosti.

Leptir mašna je neizostavni dodatak smokingu ili fraku, prikladna za neka posebna događanja, a neki muškarci bez nje ne izlaze iz svog doma ma kuda išli i u ovom modernom dobu jer je to dio njihovog osobnog stila i imidža. Postoje leptir mašne na kopčanje i one klasične na vezanje koje se mogu prilagoditi svakoj veličini vrata. Pa, ako se spremate na vjenčanje ili neko drugo slavlje na kojem se očekuje da nosite upravo leptir mašnu, a ne kravatu trebali bi je naučiti vezati.

Kako se veže leptir mašna

Puno video clipova donosi vizualna objašnjenja kako naučiti vezati leptir mašnu, ali nekim ljudima je teško pratiti video prikaz i istovremeno pokušavati ponoviti te radnje. Kako se veže leptir mašna, naoružajte se strpljenjem i krenite. Položite leptir mašnu ispod ovratnika košulje na način da desni kraj visi sprijeda malo niže od lijevog kraja. Blizu vrata prekrižite duži kraj preko kraćega, zatm duži kraj provucite kroz križanjem dobiveni krug oko vrata, izvucite ga iznutra prema van.

Leptir mašna treba dobiti taj lijepi pravilni oblik koji formirate od kraćeg kraja i preko kojega postavljate onaj duži kraj koji ste već provukli od kojeg također formirate identičan oblik i provlačite ih jedan kroz drugi poput vezanja vezica na cipelama, zatim kroz već dobiveni čvor opet provučete onaj duži kraj, zategnete čvor, poravnate krajeve dobivene mašne da izgleda uredno i ima stabilan oblik. Možete ići i drugačijim redosljedom, prvo formirati mašnu od kraćeg dijela, foprebaciti duži dio, formirati drugu mašnu i duži kraj provući kroz čvor.

Leptir mašna će ljepše biti složena prema crtežu

Najbolje je pronaći dobar slikovni prikaz koji vezivanje leptir mašne prikazuje korak po korak. Crtež je za razliku video prikaza statičan i leptir mašna će biti ljepše složena prema crtežu, jer svaki korak u vezanju možete ponavljati onoliko puta koliko je potrebno da ga svladate. Isprintajte si uvećanu verziju slikovnog prikaza vezanja leptir mašne po koracima i zalijepite ga na unutarnju stranu vrata na ormaru pored vrata sa ogledalom na kojem ćete na kraju vidjeti rezultat svoga truda.

Obzirom da se u današnje vrijeme leptir mašna ne nosi stalno kao kravata, može vam se dogoditi da naučite vezati leptir mašnu i zaboravite korake do sljedeće prilike kada će vam zatrebati. Ako imate prikaz na vratima u svom ormaru, lako i brzo ćete se prisjetiti zaboravljenih koraka u vezanju i opet, za neku novu priliku imati savršeno vezanu leptir mašnu. Ima neke nostalgije u leptir mašni za prošlim vremenima, ima u njoj čežnje za izgubljenom romantikom i kavalirištinom.


Tagovi: