Nikada nemojte napraviti ovu grešku: Baterija vašeg telefona neće dugo trajati

Nikada nemojte napraviti ovu grešku: Baterija vašeg telefona neće dugo trajati

Baterija je srce vašeg pametnog telefona - omogućuje vam da ostanete povezani, produktivni i zabavite se gdje god da krenete. Međutim, mnogi od nas čine greške koje mogu skratiti vijek trajanja baterije i smanjiti vrijeme korištenja između punjenja. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti kako biste produžili vijek trajanja baterije svog telefona i osigurali da uvijek imate dovoljno snage kad vam je najpotrebnija. Evo o čemu se radi:

Greška: Neprestano punjenje baterije

Mnogi ljudi imaju naviku da ostavljaju telefon da se puni preko noći, čak i kad je baterija već napunjena do kraja. Ovo neprestano punjenje može dugoročno oštetiti bateriju, smanjujući njezinu sposobnost zadržavanja punog kapaciteta.

Rješenje: Izbjegavajte neprestano punjenje baterije i pokušajte održavati nivo napunjenosti baterije između 20% i 80%. Pokušajte izbjegavati dugotrajno punjenje preko noći i umjesto toga punite telefon kad god je to potrebno i prekinite punjenje čim dosegne 100%.

Greška: Korištenje telefona dok je na punjaču

Korištenje telefona dok je spojen na punjač također može uzrokovati stres na bateriji, posebno ako koristite resurse koji zahtijevaju puno energije, poput igranja igara ili gledanja videozapisa.

Rješenje: Pokušajte izbjegavati korištenje telefona dok je spojen na punjač, posebno ako koristite resurse koji zahtijevaju puno energije. Ako vam je potrebno korištenje telefona dok se puni, pokušajte koristiti manje intenzivne zadatke poput slanja poruka ili pregledavanja interneta.

Greška: Izlaganje telefona ekstremnim temperaturama

Visoke temperature mogu uzrokovati da baterija postane pregrijana, dok niske temperature mogu uzrokovati smanjenje kapaciteta baterije. Ovo može negativno utjecati na performanse baterije i smanjiti njezin vijek trajanja.

Rješenje: Izbjegavajte izlaganje telefona ekstremnim temperaturama koliko god je to moguće. Ne ostavljajte telefon na suncu ili u vrućim automobilima, a ako živite u području s ekstremno niskim temperaturama, pokušajte zaštititi telefon od hladnoće koliko god je to moguće.

Greška: Preopterećivanje aplikacija i usluga u pozadini

Aplikacije i usluge koje rade u pozadini mogu nepotrebno trošiti energiju baterije, skraćujući njezin vijek trajanja.

Rješenje: Redovito pregledavajte svoje aplikacije i onemogućite ili deinstalirajte one koje ne koristite ili koje nepotrebno troše energiju u pozadini. Podesite aplikacije i usluge da se automatski ažuriraju samo kada je to potrebno i isključite nepotrebne obavijesti i sinkronizaciju.

Slijedeći ove korake, možete produžiti vijek trajanja baterije svog telefona i osigurati da uvijek imate dovoljno snage kad vam je najpotrebnija. Pametno upravljanje baterijom može rezultirati boljom izvedbom vašeg uređaja i manje frustracija s brzim pražnjenjem baterije.


Tagovi: