Dijeta 8 sati – recept, jelovnik, iskustva, rezultati

Keto Diet - skidaj kile bez napora

Dovedite tijelo u stanje ketoze
  • Kapsule pokreću ketozu u tijelu
  • Pretvaraju pohranjene masti u energiju
  • Gubite kilograme svaki dan
Dijeta 8 sati - recept, jelovnik, iskustva, rezultati

Dijeta 8 sati: što jesti, što izbjegavati, što raditi?

Dijeta 8 sati ne znači da ćete u 8 sati izgubiti 8 kila, no znači da ćete svakih 8 sati znati u kojoj ste fazi. Svaka prava dijeta ne uključuje samo prehranu, već je ona nadopunjena s druga dva aspekta: spavanje i trening. Svaki dan 8 sati odvajamo na spavanje, u sljedećih 8 sati odrađujemo 45-60 minuta treninga, a u sljedećih 8 sastavljamo jelovnik za idući dan.

Dijeta 8 sati je namijenjena ljudima s malo slobodnog vremena te ljudima koji moraju dobro organizirati vrijeme da bi sve stigli na vrijeme. Krenimo redom! Svaki dan osiguravamo da spavamo barem 8 sati. Spavanje je jako bitno kod rada našeg organizma i premalo se spominje kod niza drugih dijeta. Ne zanemarujte spavanje i uvijek odspavajte minimalno 7-8 sati inače smanjujete efekt dijete. Ponedjeljak - doručak: 2 kivija te kava bez šećera. Ručak: 250 g pilećih prsa te salata po izboru (zelena, kupus, mješovita, rikola). Večera: grčki jogurt, paradajz (2).

Dijeta 8 sati: jelovnik kroz tjedan.

Utorak - doručak: chia sjemenke i jogurt. Zeleni čaj bez šećera ili meda. Ručak: losos (200 g) uz blitvu ili špinat. Večera: posni sir uz papriku. Srijeda - doručak: avokado, kava. Ručak: tjestenina (niskokalorična) s pesto umakom. Večera: dinstano povrće uz piletinu. Četvrtak - doručak: zobene sjemenke s jogurtom. Ručak: kvinoja sa škampima.

Večera: salata s piletinom (mediteranski). Petak - doručak: 2-3 kuhana jaja, kava. Ručak: gljive (portobello). Večera: tofu. Dijeta 8 sati ne nalaže striktno što se jede vikendom, već sami birate ponoviti neke obroke od tjedna. Naša sugestija je da također ubacite navedene obroke: za doručak: bobičasto voće ili grejp; ručak: fajita (s piletinom), kus-kus ili slanutak. U večeru ubacite: salatu od tune ili variva (od mahunarki). Dijeta 8 sati može se ponavljati do 6 tjedana, zatim je potrebna pauza od barem 3 tjedna. Dijeta nije toliko nemoguća i uz puno truda uvijek ćete moći pronaći način za izgubiti kilograme na vrijeme!

Dijeta 8 sati: što s trećom fazom?

Dijeta 8 sati osim hrane i spavanja također uključuje treniranje. Možda ste pogledali jelovnik i pomislili da se radi o nekoj amaterskoj dijeti jer ona uključuje i ugljikohidrate? Treba napomenuti da su ugljikohidrati sastavni dio ljudske prehrane te sami po sebi nisu loši. Kada treniramo onda su itekako neophodni. U danima kada treniramo potrebno je unijeti dodatnu energiju kako nam se tijelo ne bi kompletno iscrpilo. Zato u jelovnik uključujemo razne ugljikohidrate, a isto tako napominjemo da u danima kada vježbate ubacite četvrti obrok.

U tom obroku pijte suplemente koji sadrže potrebne nutrijente za Vaše tijelo kako biste se oporavili. Ne zaboravite piti puno vode! Dijeta 8 sati ne nalaže koji trening morate obaviti, o tome pričamo u drugom članku. Najvažnije kod ovakve dijete nije izgladnjivanje ili mučenje, već pravilno i uravnoteženo treniranje, prehrana i spavanje. Dijeta svejedno traži trud i upornost koji su nagrađeni kvalitetnim mršavljenjem od kojeg se kile neće vratiti!


Tagovi:

Keto Diet - skidaj kile bez napora

Dovedite tijelo u stanje ketoze
  • Kapsule pokreću ketozu u tijelu
  • Pretvaraju pohranjene masti u energiju
  • Gubite kilograme svaki dan