calminax

Calminax - spriječava zujanje u ušima

9/10 klijenata potrđuje da je Calminax ispunio njihova očekivanja

 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san

Vježbe za zujanje u ušima

Sponzorirano

Vježbe za zujanje u ušima

Vježbe za zujanje u ušima i što je zapravo zujanje u ušima?

Stalno zujanje u ušima ili tinitus je problem koji može itekako narušiti kvalitetu vašeg života. Navedena pojava se ne kategorizira kao bolest, ona je simptom nekih drugih stanja ili bolesti. Zujanje, hukanje, ili zvonjenje se najčešće pojavljuje u starijoj dobi kao posljedica pogoršanja sluha, no isto tako može se pojaviti radi izloženosti prevelikoj buci ili ako je u pitanju infekcija.

Kada se ono pojavi u mlađoj dobi normalno je da se upitamo kako riješiti navedeni problem i da li postoje vježbe za zujanje u ušima? Odgovor je da, ali prvo moramo znati točan uzrok nastanka za navedeno stanje. Stalno zujanje u ušima ne mora biti odmah znak da se radi o kroničnom tinitusu, ono zapravo može biti posljedica stresa ili napetosti. Zujanje u ušima je prema stručnjacima normalno stanje ili pojava i svatko od nas će se jednom susresti s njime.

Znamo kako uobičajeno mi nevažne zvukove iz okoline izbacujemo i filtriramo, ali isto tako naš mozak bilježi svaku buku. Sjetite se kako reagirate na zvuk pucketanja, fućkanja, zvonjave, pulsiranja. Svatko od nas različito reagira na ovakve zvukove, jer smo “podešeni” na drugačiju frekvenciju. Zujanje u ušima najčešće nestane kako i dođe, ali ako se ono često događa trebali bi se pitati što je okidač za navedenu pojavu i koje vježbe za zujanje u ušima možemo primijeniti?

Vježbe za zujanje u ušima i prirodna rješenja

Kada se pitamo kako zaustaviti zujanje u ušima prvo tražimo rješenja koja sama možemo primijeniti. Srećom, uz vježbe za zujanje u ušima postoje i prirodni načini kako možemo otkloniti osjećaj zujanja. Bademovo ulje je svakako heroj ovdje, ono je bogato raznim vitaminima te esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu u liječenju uha, kardiovaskularnog sustava i snižavanju krvnog tlaka. Dovoljno je samo da natopite komadić vate u ulje i stavite u uho na način da ulje ne iscuri u uho. Pustite vatu u uhu 10 do 15 minuta i obrišite uho.

Ginko biloba se također pokazala uspješnom protiv zujanja u ušima. Ona je danas jedan od najboljih stimulatora za rad moždanih funkcija, potiče cirkulaciju u mozgu i osigurava maksimalni dotok kisika te hranjivih tvari što znači da je izvrsna u borbi protiv raznih upala i bolova vezanih za uho. Preporučuje se kupiti tinktura od listova ginka i primjenjivati po uputama ljekarnika.

Gospina trava ili kantarionovo ulje se isto može koristiti kao prirodna pomoć, radi se o biljci koja ima antibakterijska te antivirusna svojstva koja pomažu kod infekcije koja je uzrokovala zujanje u ušima. Ulje i tinkturu je najbolje potražiti u biljnim ljekarnama i također primjenjivati po savjetima ljekarnika. Svakako vodite brigu da unosite u organizam dovoljno B12 vitamina i cinka, jer njihov nedostatak se također može manifestirati kao zujanje u ušima. Osim navedenih metoda pomažu i naravno vježbe za zujanje u ušima koje možete raditi doma.

Vježbe za zujanje u ušima koje možete raditi doma

Iako danas imamo dostupne i razne terapije koje pomažu kod zujanja u ušima, kao što smo naveli, mnogi će prvo probati sve metode koje mogu probati sami. Vježbe za zujanje u ušima su praktične i dobre za upravljanjem nastanka zujanja. Preporučuje se prvo krenuti s opuštanjem i meditacijom, jer naveli smo kako je stres jedan od glavnih uzročnika navedene pojave, osobito kod mladih. Sljedeća preporuka je su vježbe koje će povećati otkucaje srca, ovime se poboljšava cirkulacija u cijelom tijelu i smanjuje se zujanje.

Navodimo vam 3 osnovnih vježbi za zujanje u ušima koje možete raditi iz udobnosti svojega doma: Vježba 1 – Maksimalno otvaranje usta, otvorite širom usta i rukom povucite bradu prema dolje kako bi još više otvorili. Budite u navedenom položaju 30 ak sekundi. Vježba se ponavlja 4 puta i to u 4 sesije. Vježba 2 – Bočno okretanje, s lagano otvorenim ustima pomaknite čeljust s jedne na drugu stranu koliko možete. Zatim upotrijebite svoju šaku uz čeljust da bi ju pomaknuli malo više ulijevo ili udesno. Zadržite se u svakom položaju 30 ak sekundi i ponavljajte vježbu 4 puta u 4 sesije dnevno.

Vježba 3 – Srednja linija, sjednite ispred ogledala i stisnite svoje zube, pazite na položaj dva srednja zuba donje čeljusti. Polako otvarajte usta dok pokušavate zadržati dva zuba usredotočena bez pomicanja čeljusti u stranu. Ponavljajte vježbu 10 puta. Vježbe za zujanje u ušima možete raditi sami, možete ih raditi uz razne video tutoriale ili sa stručnjacima.

Tagovi:

calminax

Calminax - spriječava zujanje u ušima

9/10 klijenata potrđuje da je Calminax ispunio njihova očekivanja

 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san