calminax

Calminax - spriječava zujanje u ušima

9/10 klijenata potrđuje da je Calminax ispunio njihova očekivanja

 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san

Kako zaustaviti zujanje u ušima

Ljepota i zdravlje

Kako zaustaviti zujanje u ušima

Kako zaustaviti zujanje u ušima kad se pojavi

Prije nego saznate kako zaustaviti zujanje u ušima trebate naučiti što je to zujanje u ušima. Zujanje u ušima ili tinitus je zdravstveni simptom koji može biti potaknuti različitim uzrocima. Postoje razni slučajevi tinitusa, koji se razlikuju po intenzitetu, učestalosti, trajanju i samom uzroku. Tinitus se može podijeliti u četiri kategorije: akutni, kronični, subjektivni i objektivni.

Osobe koje imaju zujanje u ušima to ne bi smjele podcijeniti. Naprotiv, to moraju promatrati i razumjeti. Ne postoji jasan odgovor zašto nastaje tinitus. To mogu biti uzroci u unutarnjem uhu, to može biti akutni gubitak sluha, oštećenje sluha, ozljeda vratnih kralježaka itd. No, stres, tjeskoba, prekomjerni napori i tjelesne bolesti također mogu dovesti do zujanja u ušima.

Općenito, tinitus nije bolest, već simptom. Ovaj simptom može imati brojne popratne simptome, koji mogu negativno utjecati na individualnu kvalitetu života pogođene osobe. Neki od popratnih simptoma su: razdražljivost, poteškoće s koncentracijom, poremećaji spavanja, anksioznost, depresija itd. Kako zaustaviti zujanje u ušima ovisi o samom uzroku zujanja u uhu.

Kako zaustaviti zujanje u ušima i dijagnoza

Da bi znali kako zaustaviti zujanje u ušima, trebate znati koja je dijagnoza. Ako zujanje u ušima traje dulje od tri dana, posjet liječniku je neophodan. Nakon što liječnik provede temeljit pregled, analizirat će mogući uzrok. Osim toga, provest će se test sluha kako bi se utvrdilo ima li pacijent oštećenje sluha. Nos treba pregledati kako bi se utvrdilo je li područje oko uha povezano s tinitusom.

Postoje i drugi testovi koji se možda mogu napraviti. To su: pregled vrata, nosa i ušiju, test sluha, testiranje prijenosa zvuka iz unutarnjeg uha (otoakustička emisija), testiranje ravnoteže, objektivni test sluha (audiometrija moždanog debla), krvni test, MRI lubanje (snimanje magnetskom rezonancom), CT lubanje, pregled vratne kralježnice i čeljusti.

Liječenje koje se u konačnici predlaže ovisi o vrsti zujanja u ušima, intenzitetu simptoma i individualnom psihološkom opterećenju pojedinca. Budući da tinitus sam po sebi nije bolest, ako je moguće, liječit će se stvarni uzrok. U slijedećem poglavlju saznajte kako zaustaviti zujanje u ušima.

Kako zaustaviti zujanje u ušima?

Sada kada ste naučili što je to zujanje u ušima, vrijeme je da saznate kako zaustaviti zujanje u ušima. Liječenje tinitusa ovisi o tome što je uzrokovalo tinitus. Ukoliko je riječ o nekakvim temeljnim zdravstvenim uzrocima, vaš liječnik će možda moći smanjiti vaše simptome liječenjem tog istog temeljnog uzroka. Naprimjer, to može biti uklanjanje ušnog voska.

Uklanjanje začepljenja ušne masti može umanjiti simptome tinitusa. Ako je vaš tinitus uzrokovan bukom ili gubitkom sluha povezanim s godinama, upotreba slušnih pomagala može vam pomoći u poboljšanju simptoma. Ako se čini da je lijek koji uzimate uzrok tinitusa, vaš liječnik može preporučiti prestanak ili smanjenje lijeka ili prelazak na drugi lijek.

Mnogo puta se tinitus ne može izliječiti. No, postoje tretmani koji vam mogu pomoći da simptome učinite manje napasnima. Vaš liječnik može predložiti korištenje elektroničkog uređaja za suzbijanje buke. Ti uređaji proizvode zvuk sličan zvuku iz okoliša, poput kiše ili oceanskih valova. Često su učinkovit tretman za zujanje u ušima. Sada kada ste naučili kako zaustaviti zujanje u ušima, isprobajte jedan od načina te zaustavite zujanje u svojim ušima.

Tagovi:

calminax

Calminax - spriječava zujanje u ušima

9/10 klijenata potrđuje da je Calminax ispunio njihova očekivanja

 • učinkovito likvidira zujanje u ušima
 • brzo obnavlja slušni sustav
 • poboljšava sluh za čak 85%
 • zaustavlja uznapredovali gubitak sluha
 • poboljšava memoriju i koncentraciju za 150%
 • osigurava dug i relaksirajući san