Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara

 

Ubrzani otkucaji srca u mirovanju – uzrok, simptomi i liječenje

Sponzorirano

Ubrzani otkucaji srca u mirovanju - uzrok, simptomi i liječenje

Što su ubrzani otkucaji srca u mirovanju?

Kada naše tijelo miruje, naše srce bi trebalo pratiti to stanje i kucati svojim normalnim ritmom. Normalni otkucaji srca su između 60 i 100 otkucaja u minuti. Ako dolazi do odstupanja koje se često ponavlja, tada bi bilo poželjno obaviti kardiološki pregled koji će utvrditi razlog ubrzanog rada srca. Ubrzani otkucaji srca u mirovanju se također naziva i tahikardija, i navedena pojava utječe na funkciju srca. Što su ubrzani otkucaji srca u mirovanju? Tahikardija se može opisati kao stanje u kojemu srce u trenucima mirovanja radi više od 100 otkucaja u minuti.

Ubrzani rad srca se može podijeliti na: Normalan, događa se u trenucima kada se tijelo izlaže većem naporu, kao na primjer kada vježbamo ili radimo fizički težak posao. Abnormalan, kada je razlog tahikardije srčani problem. Problem se jedino može utvrditi odlaskom kardiologu, i liječenje je u navedenom slučaju neophodno. Zašto nastaje tahikardija? Ona često nastaje kao posljedica problema poremećaja kod električnih impulsa koji su odgovorni za određivanje brzine srca koja propušta i pumpa krv.

Ubrzani otkucaji srca u mirovanju uzroci i simptomi

Postoje brojni razlozi zašto se pojavljuju ubrzani otkucaji srca u mirovanju. Osnovni uzroci čak mogu biti i određeni napici, namirnice kao i lijekovi koji imaju nuspojavu ubrzani rad srca. Trebamo znati da se navedeno stanje može pojaviti kao: Odgovor na konzumaciju određenih lijekova, može se dogoditi u situacijama velikog stresa ili straha, u slučaju konzumacije prevelike količine alkohola kao i kofeina, nikotin također može biti uzrok ubrzanog rada srca, kao i preveliki fizički napor. Isto tako ubrzani otkucaji srca u mirovanju imaju i svoje medicinske razloge, točnije bolesti koje imaju tahikardiju kao simptom.

Ovdje se nalaze sljedeće bolesti: Bolesti kardiovaskularnog sustava, urođene srčane mane, problemi sa srčanim mišićem. Isto tako uzroci mogu biti: Anemija, bolest pluća, groznica, kao i problemi s krvnim tlakom. Nažalost postoje situacije kada nije lako otkriti uzrok tahikardije kako bi se odredila najbolja metoda liječenja. Mnogi tahikardiju otkriju slučajno na pregledu, a ona se često manifestira u sljedećim simptomima: Povećani broj otkucaja srca, brzo umaranje, nesvjestica i vrtoglavica, kratki dah, osjećaj slabosti.

Ubrzani otkucaji srca u mirovanju dijagnoza i liječenje

Danas su poznate tri vrste tahikardije. Ventrikularna, supraventrikularna i sinusna. Ubrzani otkucaji srca u mirovanju često donose pitanje kako ih smiriti? Odgovor na pitanje je ovisan o uzroku. Danas su najčešći pokretači tahikardije svakako stres i pretjerano fizičko naprezanje, ali kako bi sa sigurnošću mogli utvrditi uzrok važno je obratiti pažnju na to kada se ono događa. Što zapravo podrazumijeva liječenje tahikardije? Prvo je bitna dijagnoza, zatim liječenje. Ubrzani otkucaji srca u mirovanju se mogu otkriti pomoću EKG-a, ali isto tako česta je praksa nošenje holter monitora koji pacijent nosi 24 sata.

Holter monitor najpreciznije može odrediti kada i zašto je došlo do ubrzanja rada srca. Utvrđivanjem uzroka se jedino uspješno može liječiti navedeni problem. Može li se zapravo spriječiti nastanak tahikardije? Da, moguće je smanjiti šanse da dođe do navedene pojave. Zdrava prehrana, umjerena fizička aktivnost, i izbjegavanje alkohola i cigareta može značajno smanjiti pojavu ubrzanog rada srca u stanju mirovanja. Isto tako moramo imati na umu da moramo raditi na našem fizičkom i psihičkom zdravlju.

Tagovi:

Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara