Što posjetiti u Sloveniji

Što posjetiti u Sloveniji

Napravite plan što posjetiti u Sloveniji

Odlučili ste vikend provesti u Deželi, jer vam je blizu i jer još nikada niste imali vremena obići zemlju naših sjevernih susjeda. Napravite plan što posjetiti u Sloveniji, svakako prvo posjetite Ljubljanu koju nazivaju zelenim srcem Slovenije u kojoj vas čekaju gostoljubivi domaćini, odlična gastro ponuda i znamenitosti grada. Otići u Sloveniju, a ne otići na sjani alpski dragulj Bled koji vam nudi aktivni odmor to nije propust u planiranju, to skoro da je grijeh.

Što posjetiti u Sloveniji, obavezno Postojinsku spilju, ali ponesite toplu odjeću jer temperatura u njoj ne doseže ni 10°C, a nakon razgledanja stalaktita i stalagmita u jami i obilaska jamskih tunela i dvorana, vani nedaleko od same spilje vas čeka predjamski dvorac iz 13 stoljeća kojeg strani neprijatelji nikada nisu osvojili i koji u kolovozu svake godine organizira Erazmov (najpoznatiji vlasnik dvorca) viteški turnir koji posjećuju moderni vitezovi i zaljubljenici u viteške igre iz cijelog svijeta.

Što posjetiti u Sloveniji možda Bohinjsko jezero

Nacionalni park Triglav je izazov i strast planinarima, ali ako niste baš dobar penjač nudi i mnogo drugih sadržaja i prirodnih ljepota. Što posjetiti u Sloveniji možda Bohinjsko jezero, ako ste ljubitelj prirode uživat ćete. I dolina Soče, smaragdne rijeke pripada nacionalnom parku i poznato je slovensko turističko odredište. Ako posjetite Piran na moru okružen srednjovjekovnim zidinama uživat ćete u posebnom šarmu tog gradića, ljubitelji vina bi svakako trebali posjetiti Šmartno koje neodoljivo podsjeća na Toscanu.

Što posjetiti u Sloveniji, ako je to obiteljsko putovanje, djeca će bezgranično uživati na gospodarstvu Jelenji greben, jer će na imanju vidjeti jelene, muflone i druge životinje, a svi zajedno ćete uživati u specijalitetima od gljiva koje se uzgajaju na imanju, a na izlazu iz Kranjske gore čeka vass jezero Jasna idealno za kupanje ljeti, ali i za ribolov. Lučki gradić Koper čuva povijesne tragove Grčke, Rima i venecije i vrijedan je obilaska i divljenja.

Što posjetiti u Sloveniji ne zaboraviti otići u Lipicu

Carski dvor u Beču je u svojim carskim zapregama imao upregnute samo najrasnije i najljepše konje lipicance, dakle zna li su što vrijedi, pa dok se pitate što posjetiti u Sloveniji ne zaboravite otići u Lipicu i obići najpoznatije i najljepše konje u svijetu lipicance, jer je u Lipici najveći uzgojni centra lipicanaca. Lipička ergela je najpoznatija i najstarija ergela rasnih konja tih divnih lipicanaca i velika bi šteta da prolazite u blizini a ne vidite ih izbliza.

Što posjetiti u Sloveniji, ako niste znali, Škocjanske jame su lokalitet iznimne ljepote, pod zaštitom su UNESCO-a i svakako bi ih trebali obići, a na obilazak ćete potrošiti oko 2,5 sata i od 7 - 16€. Željet ćete posjetiti i Rogašku slatinu, svjetski poznato lječilište u kojem vas čeka kompletan wellness program sa odličnom lokalnom gastronomskom ponudom i biranim domaćim vinima. Vrijedi obići i najstariji slovenski grad Ptuj i najstariji vinski podrum u njemu iz 1239 godine.


Tagovi: