Severina Kojić

Showbiz

Severina Kojić

Severina i njezini počeci u mladosti

Severina je među najpoznatijim hrvatskim pop pjevačicama, rođena početkom sedamdesetih godina. Potiče iz radničke obitelji kao najmlađe dijete, uz svoje dvije starije sestre odrastala je u svom rodnom gradu Splitu. U vrlo ranom djetinjstvu pojavio se interes za glumu, muziku, klavir i ples. Već sa desetak godina je nastupala u mjuziklu “Frane Štrapalo”, nakon čega je upisala i Srednju glazbenu školu u rodnom gradu koju je prekinula kako bi se mogla posvetiti karijeri.

Početkom devedesetih na radijskom natjecanju Demo X u organizaciji Radio Zagreb odnijela je pobjedu i kao nagradu dobila pravo na snimanje svog prvog albuma u obliku gramofonske ploče. Slijedi prvi nastup na Splitskom festivalu, te godine osvaja i prvu nagradu na Zagrebfestu.

To joj je otvorilo vrata HRT gdje je bila voditeljica popularne emisije Top cup narednih godinu dana. Nakon Australijske turneje upoznaje Zrinka Tutića te u suradnji sa njim izdaje svoj drugi album nazvan Severina. Sa tog albuma izdana su dvije singlice koje su poznate i dan danas, čak i mlađim generacijama koji slušaju ovu pjevačicu znaju za pjesme Tvoja prva djevojka, ali i Kad si sam.

Severina karijera i hitovi

Trećim albumom koji je izdala 93. godine nazvanim Dalmatinka postala je jedna od najtiražnijih glazbenika i sa ovim je albumom počela svoje prve turneje u Sloveniji i Hrvatskoj. Manje je poznato da je Severina i autor nekoliko svojih pjesama upravo na svom četvrtom albumu Trava zelena. Iako ovaj album nije poznat po velikom broju hitova kao prethodni album, album je bio vrlo uspješan, a jedna je pjesma snimljena u duetu sa pjevačem Žerom iz Crvene Jabuke.

Album koji je slijedio Moja stvar na kojem se nalaze uz naslovnu pjesmu još nekoliko pjesama sa njezinim tekstovima imao je drugačiji glazbeni smjer usmjeren na naglašeni rock pa upravo zbog toga su uslijedile kritike jer je do tada u svojim pjesmama Severina prezentirala pop glazbu. Šestim albumom Djevojka sa sela čija je naslovna pjesma bila himna Hrvatske nogometne reprezentacije ova je pjevačica okončala dugogodišnju suradnju sa Tutićem. Svojim sedmim albumom koji je izdala u suradnji sa Đorđem Novkovićem Ja samo pjevam popela se na vrh, nakon čega je uslijedila njena druga turneja po Australiji.

Slijede albumi Pogled ispod obrva i Virujen, oba albuma su nagrađivana, jedan kao najprodavaniji album a drugi Porin za hit godine. Prva uloga u kazalištu koje je ova pjevačica odradila je u predstavi Karolina Riječka, time je pokazala da je sposobna odlično glumiti, te je nakon izdavanja albuma Severgreen, ova pjevačica pokazala svoje glumačke sposobnosti i na filmu Duhovi Sarajeva i predstavi Čekajući svog čovika.

Pobjeda na Dori sa pjesmom Moja Štikla odvela ju je i do Eurosonga, međutim energiju koja ova pjevačica ima donijela joj je i ulogu u drami Gospoda Glembajevi, dok istovremeno izdaje deseti album Zdravo Marijo. Brojne turneje, sudjelovanja na Splitskom festivalu, koncerti nisu je zaustavili da pripremi i objavi i jedanaesti album Dobrodošao u klub. Slijede izdavanja singlova od kojih je Zlatna bubamara osvojila nagradu u Makedoniji za najbolju pjevačicu u regiji. Dvanaesti album je započela 2017 godine koji još nije završen.

Severina privatno

Severina kao i u poslu koji voli tako i u privatnom životu ima puno energije i puno raznolikosti. Ova vrlo seksepilna pjevačica koja i dan danas izgleda kao seks bomba na ulasku u peto desetljeće vrlo je aktivna na društvenim mrežama i puni naslovnice bombastičnim aktivnostima koje su vezane uz njezine odnose sa muškarcima.

Mnogima je poznat privatni video uradak seksualnog sadržaja pjevačice koji je procurio u javnost učinio ju još seksepilnijom i popularnijom. Skandali i skakanja iz jedne u drugu ljubavnu vezu prati njezin ljubavni tijek. U ljubavnoj vezi sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem dobila je sina Aleksandra koji je pjevačicu potpun usmjerilo u majčinstvo. Severina je Aleksandra rodila u svom rodnom gradu i nerazdvojna je od sina. Brojni su članci objavljeni na temu sina i skrbništva nad sinom u kojem se bori sa ocem djeteta. Brak je završio nakon dvije godine i na vrlo ružan način se rastava provlačila kroz medije jer su sami supružnici iznosili ružne stvari jedan o drugome.

Posljednji brak ove pjevačice trajao je nešto duže sa Igorom Kojićem, za kojeg se udala 2015. godine, no ove 2021. godine je završen postupak rastave. Iako je pjevačica željela još jedno dijete to se nije ostvarilo. Borba za skrbništvo nad Severnim sinom traje još i dan danas i pjevačica je konstantno na sudovima i ne odustaje u svojoj borbi za sinom.

Tagovi: