Petar Grašo

Petar Grašo

Petar Grašo ljubav i privatni život

Petar Grašo svoj privatni život uspješno zadržava u privatnim vodama. Jako je malo natpisa u hrvatskim i ostalim medijima koji bi bili vezani uz privatni život ovog hrvatskog pjevača i kantautora. Rođen sredinom sedamdesetih prošlog stoljeća u Splitu, gdje je proveo djetinjstvo i školovao se. Iako je u djetinjstvu sa ocem više lovio ribu i igrao košarku, a manje se bavio glazbom, Petrov život obilježen je glazbom.

Obiteljski posao restorana obitelj je na Sustipanu držala do prodaje početkom 2019. godine, no Petar je istovremeno gradio svoju glazbenu karijeru kao pisac tekstova za poznate hrvatske pjevače, te kao kantautor stvarao i vlastite izvedbe.

Sredinom devedesetih je započeo vezu sa Danijelom Martinović koju su u početku skrivali, no veza nije okrunjena brakom jer su oboje smatrali da im papir nije potreban. U ovoj vezi dvoje poznatih glazbenih umjetnika nije bilo djece, a veza je potrajala punih 24 godine. Međutim, Petar Grašo se nakon prekida sa Marinom zaljubio u Hanu Huljić, kćer Tončija Huljića, a Martina ne daje nikakve komentare o prekidu i njihovim privatni detaljima, osim što javnost može zaključiti da je ljubav pukla između Martine i Petra. Inače Petar je veliki ljubitelj knjiga, dobrih vina i kulinarstva.

Petar Grašo mladost i glazbeni počeci karijere

Petar Grašo se i u djetinjstvu bavio glazbom, pa je tako sa tek šesnaest godina napisao pjesmu Boginja za Olivera Dragojevića, te je Oliver i pjesma osvojili 2. mjesto na natjecanju Dore. Time se Petar već kao adolescent deklarirao kao kvalitetni kantautor, te nastavio suradnju sa Oliverom. Također je pisao pjesme i za druge hrvatske pjevače od kojih možemo istaknuti Doris Dragović.

Nekako istovremeno Petar Grašo započinje i svoju glazbenu karijeru, te se probio osvajanjem glavne nagrade na Zadarfestu sredinom devedesetih svojim debitantskim nastupom. Godinu dana iza toga osvaja prvo mjesto na festivalu Melodije hrv. Jadrana, te drugo mjesto na Dori koje je ponovio i dvije godine kasnije.

Petar se u početku svoje karijere istaknuo i sa svojom pjesmom Ljubav sve pozlati napisanom za poznati hrvatski crtani film o šegrtu Hlapiću. Iako je Petar napisao puno pjesama za druge pjevačice i pjevače, i upravo kao autor je započeo svoju karijeru, istaknuo se i kao pjevač i kantautor svojih pjesama.

Petar Grašo vrhunac glazbene karijere

Petar Grašo niže albume i sudjelovanja na hrvatskim festivalima, nastavlja pisati pjesme za hrvatske pjevače i pjevačice. Pjesmu koju je napisao za Danijelu Neka mi ne svane donijela je pobjedu na Dori krajem devedesetih. A time je i bila na Eurosongu gdje je ta pjesma zauzela vrh ljestvice u prvih pet izvođača.

Suradnja Petra sa Tončijem Huljićem i producentom Goranom Bregovićem donosi mu stvaranje albuma Ka hashish nakon čega se medijski povlači na par godina. Na glazbenu scenu se vraća nastupom na splitskom festivalu osvajajući prvo mjesto zahvaljujući i publici i žiriju. nakon toga uslijedili su brojni koncerti kojima je Petar punio koncertne dvorane.

Godine 2015. Petar Grašo održao je turneju započetu u Spaladiumu, a nastavio u brojnim velikim i manjim gradovima diljem Hrvatske. Krajem 2017. godine dvije su pjesme postale veliki hitovi Ako te pitaju, a zatim slijedi Voli me. Obje su pjesme na vrhovima glazbenih ljestvica. No, Petrov prvijenac album koji je po ostvarenoj prodaji preko 110 tisuća primjeraka i dan danas Petra obilježava kao najprodavanijeg hrvatskog pjevača.


Tagovi: