Nina Badrić

Showbiz

Nina Badrić

Nina Badrić privatan život

Ova naša poznata pjevačica i kantautorica rođena je početkom sedamdesetih prošlog stoljeća u Zagrebu gdje je provela djetinjstvo i školovanje. Glazba je u njen život ušla vrlo rano kad se već sa devet godina pridružila Zvjezdicama, dječjem zboru sa kojima je proputovala u velikom broju svjetskih gradova.

Nina Badrić je svoj privatni život uvijek držala dalje od očiju javnosti, no veliki događaji poput udaje za dugogodišnjeg dečka Bernarda Krasnića nisu mogle ostati nezamijećene. Nakon šest godina braka u kojem nije bilo djece, Nina se razvela, međutim životni putevi Ninu i Bernarda kasnije su ponovo spojili. Nina Badrić je poznata po svojoj religioznosti, a to se očitovalo i kroz njezinu karijeru u gospel pjevanju.

Još je jedan glazbeni događaj obilježio privatni život Nine, a to je pjevanje na predizbornoj kampanji Sanadera kod kojeg je došlo upitno način plaćanja njezinog angažmana, te svjedočenje u sudskom procesu Fimi medije.

Pored uspjeha u glazbenoj karijeri Nina je angažirana i u svjetskim kampanjama jedne urarske kompanije te tako postala naslovno lice koje se pojavilo u poznatim svjetskim magazinima značajnim u modnom svijetu. Nina je uvijek pazila i privatno i poslovno da njezin izgled bude pun ženstvenosti, stila, mode i savršenog ukusa.

Velika neostvarena želje i dan danas je što nije imala djece, čak je u jednom periodu svog života tražila da posvoji dijete koje bi voljela i odgajala zajedno sa svojom djecom. Međutim, ta joj se želja nije ostvarila ni sa posvojenjem ni sa vlastitim djetetom.

Nina Badrić glazbeni počeci u mladosti

Nina Badrić je nakon dječjeg zbora Zvjezdica bila angažirana kao prateći vokal poznatim zagrebačkim grupama od kojih ističemo Prljavce i Valjak. Međutim, jedan je glazbenik i kantautor uvelike utjecao na Nininu glazbenu karijeru, a to je Dino Dvornik. Upoznali su se igrom slučaja dok je Nina radila u jednom zagrebačkom butiku i pjevušila neku pjesmu, a Dino je baš tada ušao u butik. Kako se u životu najbolje stvari dešavaju slučajno tako je i taj trenutak kad je Dino čuo Ninino pjevanje bilo dovoljno da je tada već poznati i priznati glazbenik uvede u svijet zagrebačke diskografije.

Nina je oduvijek bila veliki vjernik i njezina religioznost se očitovala i kroz njezinu glazbenu karijeru, gospel je uvelike obilježio i početke i kasniju karijeru.

Kasnije je Nina Badrić surađivala sa Rajkom Dujmićem i Jasenkom iz Prljavaca, u vrijeme nastupa na Croviziji koji joj je donio pobjedu. Vrhunac glazbene karijere započinje albumom Personality krajem devedesetih koji je tada bio najprodavaniji album godine.

Nina Badrić i uspješnost u glazbenoj karijeri

Uz brojna osvajanja Porina, Nina je pjesmom Nebo predstavljala Hrvatsku na Euroviziji. Glazbeni smjer kojim je Nina Badrić gradila karijeru je pop glazba, rock, blues i ritam, no duhovna glazba i gospel veliki su dio njenog glazbenog života. Nina Badrić je objavila sedam studijskih albuma, te dva kompilacijska.

U stvaranju i izvedbi svojih pjesama uvijek je voljela uključivati i druge izvođače, pa nerijetko Nina surađuje sa poznatim hrvatskim i drugim pjevačima i pjevačicama kao što su Tereza, Doris, Kemal, Vanna, Bebek i brojni drugi. Nina je u toj suradnji zapravo produbljivala i pronalazila svoj vlastiti stil popa dokazivajući da se može prilagoditi svakom poznatom pjevaču svojim glazbenim sposobnostima jer je imala jako dobru podlogu zborskog pjevanja još iz djetinjstva.

Osim glazbene karijere, Nina se posvetila i marketinškim kampanjama stranih kompanija kojima je uspješno zaradila zavidne financijske iznose. Filmska karijera obilježena je sa nekoliko gostujućih uloga, sinkronizacijom na hrvatski i jednom glavnom ulogom u sinkronizaciji Mačka u čizmama.

Tagovi: