Diatea - najbolji čaj za stabiliziranje šećera u krvi

Kontrolirajte dijabetes bez straha

  • Stabilizira šećer u krvi
  • Uklanja toksine iz jetre
  • Štiti tijelo od visokih razina glukoze
  • Obnavlja jetru i pankreas
  • Normalizira sve metaboličke procese

Šečer u krvi – razlika između povišenog i sniženog šećera

Sponzorirano

Šečer u krvi - razlika između povišenog i sniženog šećera

Povišen šećer u krvi

Postoji mišljenje kako samo dijabetičari pate od visoke razine šećera u krvi, ali ovo naravno nije točno. Doslovno svaka osoba može imati povišen šećer u krvi, i on tako neprimjetno oštećuje naše živce, krvne žile kao i organe. Od iznimne je važnosti primijetiti početne simptome nastanka povišenog šećera i krenuti u liječenje. Kako znati da li imate povišen šećer u krvi?

Sljedeći simptomi su dobar kazivatelj: Čest osjećaj umora, kod visoke razine šećera u krvi tijelo ne može pohraniti i iskoristiti glukozu na pravilan način. Ne dobivamo energiju i zato dolazi do osjećaja umora. Često mokrenje, povišen šećer dovodi do toga da bubrezi ne funkcioniraju normalno, izbacuju višak glukoze van kroz mokrenje. Konstantna žeđ, uslijed gubitka puno tekućine javlja se česta žeđ.

Gubitak kilograma, bez truda tijelo gubi kilograme radi čestog mokrenja i visoke razine glukoze koja tjera tijelo na trošenje više kalorija. Česte infekcije, pojavljuju se infekcije mokraćnog sustava. Suha koža, radi prekomjernog mokrenja dolazi do isušivanja kože, isto tako radi smanjenja cirkulacije krvi i oštećenih živaca koža gubi svoju prirodnu ravnotežu.

Problemi s koncentracijom, radi poteškoće pri dobitku energije pojavljuju se problemi s koncentracijom. Zamagljen vid, ono je utjecaj dehidracije i visoke razine šećera. Sporo zacjeljivanje rana, krvne žile su oštećene radi velike razine glukoze i tijelo ne može pravilno zarastati. Erektilna disfunkcija kod muškaraca, radi oštećenja živaca i žila erekcija se ne može održati. Osjećaj nervoze i razdražljivosti, mozak također ovisi o opskrbi glukoze, ako je nema dolazi do naglog pogoršanja raspoloženja.

Snižen šećer u krvi

Hipoglikemija ili snižen šećer u krvi je stanje niske razine šećera u krvi i ona može potencijalno ugroziti život. Snižen šećer u krvi se pojavljuje najčešće kod osoba koje pate od dijabetesa i uzimaju inzulin. Osobe koje pate od dugotrajne šećerne bolesti su najčešće skloni razvoju hipoglikemije. Kada se pojave prvi simptomi važno je odmah prestati s bilo kojom aktivnošću i pojesti obrok koji je bogat sa šećerom.

Neki od simptoma hipoglikemije su: Izražen osjećaj gladi, opća slabost, drhtavica, glavobolja i vrtoglavica, ubrzan rad srca, smetnje u vidu i poteškoće u govoru. Važno je naglasiti kako navedeno stanje može potencijalno dovesti do poremećaja svijesti te kome, isto tako može uzrokovati srčani i moždani udar, srčanu aritmiju i naglu smrt. Navedeno stanje itekako utječe na kvalitetu života.

Osobe koje pate od navedenog stanja imaju poteškoće u upravljanju vozila, pronalaženju radnog mjesta, i često pate od tjeskobe i depresije jer ne mogu uživati u životu u potpunosti. Blagi oblik hipoglikemije zahtjeva pažnju jedne osobe, dok teži oblik nažalost može biti smrtan ukoliko osoba izgubi svijest. Osobe koje nemaju dijabetes ali su sklone hipoglikemiji mogu izbjeći navedene scenarije ukoliko jedu više malih obroka na dan.

Uzimanje propisanih lijekova i balansirana prehrana će svakako bitno utjecati na razvoj bolesti, zato je bitno ozbiljno shvatiti navedeno stanje i ne dovoditi sebe i druge oko sebe u opasnost. Kako bi se spriječile komplikacije šećerne bolesti bitno je na vrijeme otkriti dijabetes i započeti liječenje što ranije kako bi se ona držala pod kontrolom.

Kako regulirati šećer u krvi?

Sama prevencija nastanka dijabetesa je moguća, bitno je napraviti na vrijeme određene promjene u stilu života i načinu prehrane. Danas je najčešći tip dijabetesa tip 2 i svodi se na povišeni šećer u krvi. Prevencije njegovog nastanka se bazira na što zdravijoj prehrani, povećanoj fizičkoj aktivnosti i gubitkom viška kilograma. Kako regulirati šećer u krvi?

Prvo je bitno povećati fizičku aktivnost, jer ona donosi mnoge druge dobrobiti poput: Gubitak kilograma, regulacija šećera u krvi, jača osjetljivost na inzulin. Aerobne vježbe u kombinaciji vježbi izdržljivosti znanstveno dokazano pomažu u kontroli i nastanku dijabetesa. Povećajte unos vlakana u prehrani, ono donosi: Manje šanse za razvoj i nastanak dijabetesa, bolja kontrola šećera u krvi, smanjuje se rizik od šećernih oboljenja, dug osjećaj sitosti. Namirnice koje pripadaju u navedenu skupinu su: voće, povrće, grašak, sjemenje te orašasti plodovi.

U svakodnevnu prehranu uključite cjelovite žitarice, dokazano je kako one smanjuju rizik od nastanka dijabetesa i održavaju zdravu razinu šećera u krv. Izgubite višak kilograma, optimalna tjelesna težina smanjuje nastanak dijabetesa za 60%. Izbjegavajte dijete, dijete će vam pomoći brzo izgubiti kilograme ali ne na zdrav način, zato je bitno napraviti zdrav plan prehrane kako bi tijelo dobivalo sve što mu treba i isto tako gubilo kilograme. Današnje navike uvelike mogu imati utjecaj na naše sutrašnje zdravlje.

Tagovi:

Diatea - najbolji čaj za stabiliziranje šećera u krvi

Kontrolirajte dijabetes bez straha

  • Stabilizira šećer u krvi
  • Uklanja toksine iz jetre
  • Štiti tijelo od visokih razina glukoze
  • Obnavlja jetru i pankreas
  • Normalizira sve metaboličke procese