Somatodrol - za ekstremnu čvrstoću mišića

Povećava razinu testosterona i HGH-a.

  • veći postotak mišića
  • više energije
  • bolje definirano tijelo
  • brži rezultati

 

Prirodni hormon rasta

Sponzorirano

Prirodni hormon rasta

Što je prirodni hormon rasta

Prirodni hormon rasta ili HGH Human Growth Hormone na engleskom skraćenica je hormon koji se u ljudskom tijelu proizvodi u prednjem dijelu hipofize. U medicini ga nazivaju i somatotropin i po strukturi se sastoji od aminokiselina i to gotovo dvjesto aminokiselina. Osnovna funkcija ovog hormona u ljudskom tijelu je da utječe u stanicama na pojačani proces stvaranja proteina, te da sprječava razgradnju proteina. Proteini su upravo ti koji grade ljudske stanice i ljudske mišiće.

Prirodni hormon rasta ne utječe samo na rast mišića, nego i na rast kosti i hrskavica. Također ima funkciju da iskorištava masti iz tijela za energiju i oslobađa masne kiseline, te utječe na smanjivanje trošenja glukoze.

Stvaranje ovog hormona pod utjecajem je dvaju drugih hormona hipotalamusa, somatostatin i somatokrinin, gdje prvi sprečava lučenje HGH, a drugi oslobađa hormon rasta. Vanjskim faktorima poput mišićnog rada, gladovanjem, traumom, hipoglikemija ili stres mogu utjecati na pojačanu proizvodnju hormona rasta, no nemojte pretjerivati sa niti jednim od ovih vanjskih faktora jer možete na hormon rasta utjecati na drugačije načine.

Prirodni hormon rasta kroz faze života

Prirodni hormon rasta najaktivniji je u ljudskom životu najdulje do 20 ili 25 -te godine života. Kod djece hormon rasta djeluje na svakodnevnoj razini, a kasnije nakon 25-te godine hormon rasta se smiruje i proizvodi u ljudskom tijelu onoliko koliko je potrebno za održavanje zdravog metabolizma. Dok rastemo ovaj hormon ima veliku ulogu u rastu i razvoju, pa kada djeca u nekoj dobi imaju problema sa razvojem ili izrazito niskim rastom mogu dobiti terapiju i to medicinsku terapiju pod liječničkim nadzorom ovog hormona.

Kako ljudski organizam stari tako i prirodni hormon rasta opada u svojoj funkciji, pa neki znanstvenici i tvrde da ukoliko želite usporiti starenje svog organizma treba konzumirati suplemente, dodatke prehrani koji će poticati hormon rasta i tako usporiti starenje organizma.

Na tržištu možete pronaći puno proizvoda koji se preporučuju za poticanje hormona rasta kako bi se on u ljudsko tijelo unio. No, ovisno sa kojim ciljem želite da hormon rasta djeluje takve ćete i suplemente nabaviti. Ukoliko želite potaknuti rast mišića nabaviti ćete dodatke prehrani za te svrhe, a ukoliko želite pomladiti organizam pronaći ćete dodatke prehrani koji će regenerirati vaš cjelokupni organizam.

Prirodni hormon rasta kojom prehranom regulirati

Da biste znali kako promijeniti prehranu i u prehranu uvesti hranu koja će utjecati na poticaj za proizvodnju hormona rasta, trebate razumjeti kako ljudski metabolizam radi. Ukoliko imate u organizmu povišenu razinu glukoze u krvi trebate znati da će to utjecati na prirodni hormon rasta tako da će smanjivati njegovu proizvodnju.

Stoga će u prehrani biti potrebno smanjiti ili potpuno eliminirati namirnice koje su bogate šećerom. Nutricionisti ovaj utjecaj mjere glikemijskim indeksom za kojeg su definirali da namirnice koje imaju glikemijski indeks veći od 50 pripadaju skupini namirnica koje nepovoljno djeluju na prirodni hormon rasta.

Namirnice poput kruški, jabuka, banana, kukuruza, meda, manga, mlijeka, mrkve, naranče, jagode, ananas koji je bogat serotoninom, idealne su za poticanje hormona rasta. Također, namirnice koje su bogate proteinima treba pažljivo birati jer mogu imati velike količine masti, stoga treba birati proteinske namirnice koje su nemasne poput teletine, piletine, bademi, jaja, jogurt, divlji losos i tuna. Također, žitarice, orasi, morski plodovi soja i orašasti plodovi su povoljni za hormon rasta.

Tagovi:

Somatodrol - za ekstremnu čvrstoću mišića

Povećava razinu testosterona i HGH-a.

  • veći postotak mišića
  • više energije
  • bolje definirano tijelo
  • brži rezultati