Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav

Natečene oči – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Natečene oči - uzrok, simptomi, liječenje

Natečene oči uzrok

Ukoliko je uzrok za natečene oči neprospavana noć i dugotrajno plakanje zbog velike žalosti nema velikih razloga za brigu jer će oči splasnuti kad se naspavate ili prestanete plakati. Međutim, neki uzroci za natečene oči mogu upućivati na ozbiljna zdravstvena stanja. Oteklina u oku edem može nastati kao posljedica nakupljanja tekućine u vezivnom tkivu koje se nalazi oko oka. Također, uzrok natečenih očiju može biti i prevelika količina natrija, zapravo soli u organizmu.

Visoki krvni tlak također može biti uzrok jer se zbog njega šire žilice oko oka pa dolazi do oteklina i bubrenja područja tkiva oko oka. Pretjerano konzumiranje alkohola, te uzimanje nekih tableta uzrokovat će otekline na kapcima. Hormonalne promjene naročito tokom trudnoće, kao i alergijske reakcije također mogu biti uzrok da oči nateknu.

Bakterijska upala kapaka Blefaritis, ječmenac, infektivni konjuktivitis, Herpes Zoster, Celulitis infekcija očnih kapaka, te poremećaji rada štitnih žlijezda ozbiljniji su uzroci zbog kojih kapci mogu nateknuti i oči izgledati podbuhlo.

Natečene oči simptomi

Simptomi za natečene oči koji upućuju na ozbiljna zdravstvena stanja upravo su simptomi vezani za navedene bolesti koje uzrokuju natečene oči. Ukoliko su kapci oba oka natečena i to izrazito natečena, imate visoku tjelesnu temperaturu znakovi su za uzbunu i potrebno je potražiti liječničku pomoć.

Ukoliko se dogodi izbočenje oka izvan očne šupljine ili ograničeni i neprirodni pokreti mišića oka, te slabljenje vida simptomi su zbog kojih treba tražiti hitnu liječničku pomoć. Vrlo vjerojatno se radi o Celulitisu infekciji kapka i unutrašnje strane oka koja je do oka došla iz neke infekcije u tijelu, moguće od zuba ili sinusa. Ukoliko se ovo stanje ne liječi vrlo je vjerojatan ishod gubitak vida.

Natečeni kapci, te pomaknute očne jabučice izvan ležišta oka poput izbuljenih očiju, uz vrlo ograničeno kretanje oka upućuje na ozbiljan poremećaj rada štitne žlijezde, hipotireoze koje će biti popraćeno i drugim simptomima kao što su velika osjetljivost na hladnoću, podbuhlost cijelog lica, perutava koža, te je potrebno obratiti se liječniku što prije.

Natečene oči liječenje i prevencija

Natečene oči ukoliko se ne radi o nekom ozbiljnom zdravstvenom stanju mogu se ublažiti na način da dok ležite, spavate glavu stavite na povišeni položaj. Možete si pomoći sa hladnim oblozima kako bi natečeni kapci splasnuli bit će dovoljno desetak minuta držanja obloga. Ujedno maske za spavanje koje sadrže u sebi umetke od gela vrlo su korisne za splašnjavanje natečenih kapaka.

Njega sa maskom od bjelanjaka koju ćete držati do dvadesetak minuta, te nakon toga isperite kapke mlakom vodom. A ujedno masaža sa ružinom vodicom laganim tupkanjem po kapcima djelovat će kao drenaža koja će uklanjati višak tekućine. U prehrani izbjegavajte puno soli i konzumirajte puno vode kako bi izbacili suvišnu tekućinu. Svakako si osigurajte dovoljno sna, nemojte spavati sa kontaktnim lećama tokom noći.

Ukoliko je uzrok za natečene oči ozbiljniji zdravstveni problem bez odgađanja se obratite liječniku jer svako odgađanje će zakomplicirati liječenje i može dovesti do trajnog gubitka vida i drugih zdravstvenih komplikacija i posljedica.

Tagovi:

Duo C&P - zaustavlja gubitak vida

Uz samo 2 kapsule dnevno!
 • Olakšava naprezanje i umor očiju
 • Oslobađa natečenosti oko očiju zbog nošenja kontaktnih leća, naprezanja očiju, alergija
 • Poboljšava oštrinu vida pozitivno utječući na funkcioniranje oka i očnih mišića
 • Pomaže u jačanju imuniteta
 • Kontrola kvalitete
 • Jedinstven sastav