Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti

Kronični prostatitis – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Kronični prostatitis - uzrok, simptomi, liječenje

Kronični prostatitis može biti bakterijski i nebakterijski

Podjele prostatitisa su napravljene radi lakše i točnije dijagnostike i adekvatnijeg i efikasnijeg liječenja. Obzirom da se upala prostate pojavljuje sve češće u svim dobnim skupinama muškaraca, možda je važno naglasiti da isti uzroci i simptomi prate i akutni i kronični prostatitis, samo kronični traje tri mjeseca, pa i dulje ili se stalno vraća, podjele su korisne u liječenju. Kronični prostatitis može biti bakterijski i nebakterijski, a liječi se antibioticima prema vrstama bakterija nađenim u prostati.

Kronični prostatitis može pokazivati više bakterijskih žarišta u prostati, često su uzrok spolno prenosive bakterije, no, najčešća bakterija je Escherichia coli, Enterococcus, pseudomonas, ali se mogu u kulturi pronaći i gljivice i virusi. Zato se liječenje uvijek propisuje prema pronađenim uzročnicima. Propisane antibiotike, antimikotike ili druge vrste lijekova treba popiti do kraja inače je recidiv neizbježan. Neliječeni prostatitis može dovesti do upale i prsnuća prostate, te curenja gnoja u urinarni sustav, a infekcija može otići i na druge organe.

Kronični prostatitis praćen sindromom boli u zdjelici

U slučajevima kada nisu izolirane nikakve bakterije, a pacijent se žali na bol u zdjelici, prvo treba utvrditi radi li se o upalnom ili neupalnom obliku bolesti, jer bol je često nalik na neurološku bol iako ostali simptomi upućuju na upalu prostate. Kronični prostatitis praćen sindromom boli u zdjelici se dijagnosticira brojem leukocita u urinu, spermi ili u eksprimatu koji se dobije masažom prostate. Ne zna se pravi uzrok ovog kroničnog prostatitisa i teško ga je liječiti.

Ovaj nebakterijski kronični prostatitis može biti posljedica fizičke traume, sekundarna komplikacija neke imune bolesti ili nekih neuroloških stanja u zdjelici i oko nje. Stres i tjeskoba pojačavaju osjećaj fantomske boli u zdjelici, pa se pacijentu često propisuju anksiolitici. Ponekada se u liječenju ovog sindroma kronične boli u zdjelici propisuje prema drugim bolestima, naročito autoimunim, mogu to biti nesteroidni protuupalni lijekovi, ali multi disciplinaran pristup barem olakšava bol. Postoji i asimptomatski prostatitis, ali za njega se rijetko propisuje ikakva terapija.

Kronični prostatitis djeluje i na mušku potenciju

Bolovi, peckanje i druge tegobe pri mokrenju, ali i bolovi u testisima, zdjelici, kao i bolne ejakulacije mogu pogubno djelovati i na mušku potenciju, a svako su ne signal, nego alarm koji vas treba navesti da posjetite urologa. Ako zbog ničeg drugog, onda između ostalog zato što kronični prostatitis djeluje i na mušku potenciju, a već se u praksi pokazalo da neke ljekovite biljke u lijekovima za potenciju blagotvorno djeluju i na prostatu i urinarni sustav.

Kronični prostatitis se prirodno može liječiti, ali najvažniji su zdrav i aktivan život, zdrava prehrana, nepijenje i nepušenje i uredan seksualni život i higijena. Pijte dovoljno vode (do 2 litre), jedite hranu bogatu selenom, cinkom, betakarotenom, bioflavonoidima i omega masnim kiselinama. Voće i povrće u prehrani su čuvari općeg zdravlja, pa i zdravlja prostate. Ekstrakti ginsenga, patuljaste palme i afričke šljive su u sastavu mnogih lijekova za potenciju, ali se mogu uzimati i izolirano ili u sokovima.

Tagovi:

Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti