Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti

Bolovi u testisima – uzroci, simptomi i liječenje

Ljepota i zdravlje

Bolovi u testisima - uzroci, simptomi i liječenje

Bolovi u testisima

Testisi ili kako ih još nazivamo sjemenici su parne muške spolne žlijezde koje su odgovorne za stvaranje hormona i proizvodnju spolnih stanica. Bolovi u testisima se mogu pojaviti iz više razloga, zato je važno na vrijeme reagirati ukoliko se ona pojavi kako ne bi dovela do stanja neplodnosti ili stadija uklanjanja testisa. Bolovi u testisima se znaju pojaviti kao posljedica određene bolesti u donjem dijelu muškog abdomena ili skrotuma, mošnje koja se može proširiti.

Bol se može pojaviti u akutnom i kroničnom obliku. Navedena bol će često biti popraćena povišenom tjelesnom temperaturom ili vrućicom, pojaviti će se u abdomenu u kod mokrenja ili ejakulacije, ukoliko osjetite bilo koju od navedenih boli potrebno je što prije obratiti se svome liječniku. Testisi su svakako najosjetljiviji dio muškaraca, što znači da je svaka bol zapravo nelagodna.

Naravno, nije svaka bol opasna no ako ona traje više od nekoliko dana tada znači da se radi o nečemu ozbiljnijem. Kao najosjetljiviji dio muškog tijela oni su svakodnevno izloženi udarcima, infekcijama i drugim raznim faktorima koji mogu ugroziti zdravlje muškarca. Prije pojave bolova u testisima pojaviti će se bolovi u trbuhu koji će se postepeno spuštati prema preponama do testisa.

Bolovi u testisima uzroci i simptomi

Bol u testisima i njeni glavni uzroci su: Udarac u testise, nošenje preuske odjeće koja uzrokuje iritaciju, grub spolni odnos. Osim navedenih uzroka bolovi u testisima mogu biti znak prisutnosti i sljedećih bolesti: Akutni epididimitis što je najčešća spolno prenosiva infekcija koja može uzrokovati upalu sjemenika. Testikularna torzija što je zapetljanje vrpce koja je odgovorna za dovod krvi u skrotum.

Ingvinalna hernija ili preponska kila koja se pojavljuje kada dio membrane ili crijeva pronađe put kroz otvor na trbušnom zidu prema preponskom kanala i silazi do mošnji. Bubrežni kamenac koji se pojavljuje prvenstveno u obliku bolova u donjem dijelu leđa, ali isto tako se kod muškaraca može proširiti i na mošnje. Upala prostate koja može biti bakterijska ili nebakterijska.

Rak testisa koji za glavni simptom ima bolove u testisima, često se može prepoznati ako se pojavljuju kvržice na penisu i ako dolazi do oticanja nogu, krvavog kašlja, bolova u leđima i trbušnoj šupljini. Hidrokela je prekomjerno nakupljanje tekućine u ovojnici koja obavija testis i često se zna zamijeniti za rak testisa. Upala testisa.

Sami simptomi bolnih testisa su specifični za svaku od nabrojanih bolesti, no najčešće se pojavljuju u navedenim simptomima: Bol na dodir, pretjerana osjetljivost testisa, iznenadna pojava boli, pojava otekline, crvenilo na testisima, mučnina koja je popraćena povraćanjem, povišena tjelesna temperatura. Bolovi u testisima je stanje koje se treba ozbiljno shvatiti.

Bolovi u testisima komplikacije i liječenje

Većina stanja koja uzrokuju pojavu bolova u testisima je izlječiva ukoliko se otkrije na vrijeme. Nažalost ako se bol te tretira na vrijeme ili ignorira može doći do raznih komplikacija u obliku: Neplodnosti, odstranjivanja jednog ili oba testisa, ponekad može doći do smrtnih posljedica ukoliko se javi razvoj gangrene. Bolovi u testisima se prvenstveno liječi otkrivanjem i određivanjem terapije za određeno stanje.

Tretman liječenja će ovisiti o određenoj bolesti, dok se za pojavu infekcije primjenjuju antibiotici. Liječenje će uključivati sljedeće stavke: Odlazak doktoru i urologu, fizički pregled, obavljanje ultrazvuka, analiza urina i krvi, primjenu propisanih antibiotika na određeni period, mirovanje, primjenu ledenih obloga, po potrebi kirurške operacije.

Da li postoji oblik prevencije za bolove u testisima? Bolovi u testisima se ne mogu predvidjeti ako je riječ o nekoj od navedenih bolesti, no ako se želite riješiti bolova na dnevnoj bazi tada možete: Zaštititi područje zaštitnikom ukoliko trenirate sport sa udarcima, prakticirati siguran seks uz upotrebu prezervativa, redoviti mjesečni pregledi kod urologa.

Tagovi:

Prostamid - prirodan proizvod koji sprječava prostatitis

Za očuvanje zdravlja prostate

  • smanjuje upalu, peckanje i bol kod mokrenja
  • ubija bakterije
  • pruža održive i dugotrajne rezultate
  • pogodan za bilo koju dob i fazu bolesti