Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti

Kronični prostatitis forum

Sponzorirano

Kronični prostatitis forum

Kronični prostatitis forum, najčešći uzroci prostatitisa

Prostatitis se može opisati kao upala prostate, muške žlijezde koja je veličine zrelog oraha i smještena odmah ispod mjehura. Navedena upala se javlja kod muškaraca svih dobi, ali ona je ipak najčešća je kod muškaraca nakon srednje dobi. Upala će najčešće nastati radi infekcije u urinarnom traktu. Kronični prostatitis forum nas uči kako postoje tri osnovne vrste prostatitisa: Akutna bakterijska vrsta prostatitisa, kronični bakterijski prostatitis i kronični nebakterijski prostatitis.

Bakterijski oblik se najčešće pojavljuje između 20-te i 40-te godine života. Započinje kao obična akutna vrsta upale, ali postepeno dolazi do osjećaja opće slabosti i pojavljuje se povišena temperatura. Navedeno prate bolovi kao i i osjećaj nelagode u završnom djelu debelog crijeva. Razvijanjem upale se šire i bakterije i nastupa kronični bakterijski oblik. Postoji i kronični nebakterijski oblik prostatitisa, koji se opisuje kao “Sindrom kronične boli u zdjelici” radi boli u navedenom dijelu.

Navedeni Kronični prostatitis forum nas uči kako sindrom prostatitisa kreće biti kroničan ako navedene tegobe traju dulje od tri mjeseca. Mnogi muškarci kao vodeći simptom opisuju bolno i otežano mokrenje, a ovisno o samome uzroku, prostatitis se može pojaviti odjednom ili postepeno. Kronični oblik je teži od ostalih oblika, i kao takav on može trajati mjesecima ili se može neprestano pojavljivati. Njegovi najčešći uzroci su: Poremećaj imunološkog ili živčanog sustava, ozljeda prostate ili okolnog područja.

Kronični prostatitis forum, simptomi koji ukazuju na prostatitis

Kronični prostatitis forum navodi kako je kronični oblik rijedak, točnije on čini svega 5 do najviše 10% svih slučajeva. Kroničnom obliku su najviše skloni muškarci koji pate od povećane prostate. Ukoliko se navedeno stanje ne liječi, ili ako se terapija pokaže bezuspješnom, tada se prostata može ispuniti gnojem i isto tako prsnuti, što znači da će mokraćna cijev muškarca ispuniti gnojem. Prsnuće prostate ne samo da je bolno, već uzrokuje ozbiljnije probleme u drugom dijelu urinarnog trakta.

Navedeni Kronični prostatitis forum je mjesto gdje muškarci razmjenjuju svoja mišljenja i iskustva, a mnogi navode kako su kod kronične upale prostate primijetili sljedeće simptome: Bol i peckanje prilikom svakog mokrenja, poteškoće kod svakog mokrenja, češće odlaženje na wc u noćnim i jutarnjim satima, problemi s potpunim pražnjenjem mjehura, oslabljen i isprekidan mlaz mokraće, potreba za žurnim mokrenjem iako ste mokrili, bolovi i nelagoda u penisu i testisima, bolne ejakulacije.

Kada je potrebno posjetiti liječnika? Ukoliko postoji sumnja na prostatitis bitno je odmah posjetiti liječnika koji će vam opipati prostatu kako bi se ustanovilo da li je otečena ili bolna na sami dodir. Također se daje i uzorak mokraće pomoću kojeg će se ustanoviti da li u tijelu postoje uzročnici upale. Moguća je i dijagnostička metoda potvrde.

Kronični prostatitis forum, liječenje prostatitisa

Postoje razne metode s kojima se može liječiti prostatitis, ali ono će ovisiti o njegovom uzroku kao i težini slučaja. Akutni oblik se liječi strogim mirovanjem i suzbijanjem temperature, kao kod prehlade. Potrebno je u organizam unositi dovoljno tekućine u obliku vode ili čaja. Ako je riječ o bakterijskoj infekciji, liječenje se svodi na antibiotike. Kronični prostatitis forum navodi kako liječenje kroničnog oblika nije jednostavno radi prodiranje lijeka u upalu.

Prije liječenja potrebno je utvrditi uzročnike upale, koji se često kriju u tkivu prostate. Izbor antibiotika kod kroničnog oblika će ovisiti o uzroku same upale, kao i sposobnosti lijeka da uđe u upaljeno tkivo. Osim lijekova, liječenje se može svesti i na higijenski kao i dijetalni režim, što znači da je poželjno da izbjegavate određene namirnice, pića i aktivnosti koje mogu pogoršati stanje upale.

Što ako upala ne reagira na antibiotike? Tada će biti potrebna operacija kako bi se uklonio nakupljeni gnoj. Kronični prostatitis forum navodi kako se kronični prostatitis može liječiti i na prirodan način. Potrebno je konzumirati više omega 3 masnih kiselina, namirnice bogate flavonoidima i vitaminima C i E, svakodnevno vježbati, imati svakodnevne ejakulacije, piti mnogo vode, jesti namirnice koje su pogodne za mokraćni sustav.

Tagovi:

Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti