Kronični bakterijski prostatitis – uzrok, simptomi, liječenje

Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti
Kronični bakterijski prostatitis - uzrok, simptomi, liječenje

Kronični bakterijski prostatitis - uzrok

Kronični bakterijski prostatitis je upala prostate koja se najčešće pojavljuje u dobi između 20 i 40 godina kod muškaraca. Prostata je žlijezda veličinom oraha koja se nalazi neposredno ispod mokraćnog mjehura. Kronični bakterijski prostatitis se može pojaviti kod muškaraca svih životnih dobi, no najčešće se javlja u srednjoj životnoj dobi. Bakterijski prostatitis nastaje kada se proširi bakterija ili se pojavi žarište bakterija u tkivu prostate. Glavni uzrok prostatitisa su razne bakterije koje potječu iz flore probavnog takta, a najčešća je to bakterija E. coli. Također, prostatitis može biti uzrokovan od poremećaja imunološkog sustav, poremećaja živčanog sustav, ozljede prostate ili okolnog područja prostate. No, najčešće dođe do upale prostate zbog bakterije, kojemu su više skloniji muškarci koji imaju uvećanu prostatu. Bitno je da se na vrijeme prepozna upala prostate jer inače se može prostata napuniti gnojem i potom prsnuti i ispustiti gnoj u mokraćnu cijev te se proširiti dalje u tijelu.

Kronični bakterijski prostatitis - simptomi

Za kronični bakterijski prostatitis se ne moraju nužno pojaviti simptomi, što može biti problem jer onda upala prostate prolazi nezamijećeno dok se stanje posve ne pogorša. Zbog toga je bitno ići na redovne preglede prostate kako biste na vrijeme prepoznali ukoliko imate upalu prostatu kako biste ga izliječiti i suzbili u korijen. No, u većini slučaja se pojave neki popratni simptomi kod upale prostate. Simptomi mogu biti osjećaj boli i peckanja pri mokrenju, problemi kod mokrenja, učestalo mokrenje, posebice mokrenje tokom noći, problemi s ispuštanjem mokraće, slabi ili isprekidani mlaz mokraće, osjećaj česte potrebe odlaska za mokrenjem, bolovi i osjećaj nelagode u predjelu penisa ili testisa te bolne ejakulacije. Ukoliko vam se neki od ovih simptoma pojavljuju i traju već neko vrijeme, onda vrlo vjerojatno imate kronični bakterijski prostatitis. Dobro vam je posjetiti svojeg doktora kako bi napravio detaljni pregled te vam preporučio najbolje rješenje za liječenje kroničnog bakterijskog prostatitisa.

Kronični bakterijski prostatitis - liječenje

Kronični bakterijski prostatitis se može na razne načine liječiti, ovisno o tome u kojem ste trenutno stanje i koliko je teško stanje kod vas. Za kronični bakterijski prostatitis se za liječenje koriste antibiotici. No, liječenje nije jednostavno te ponekad antibiotici mogu teško prodrijeti u kronično upaljeno tkivo, zbog čega se mora točno utvrditi koje su bakterije uzrokovale kod vas upalu prostate kako bi se odabrao adekvatni antibiotik koji će moći prodrijeti u tkivo i suzbiti gnojnu upalu. Osim što se za liječenje kroničnog bakterijskog prostatitisa koriste antibiotici, također ćete se morati držati higijenskog i dijetalnog režima. U tom režimu morate izbjegavati određena pića, namirnice i aktivnost koje vi vam mogle samo dodatno pogoršati vaše stanje i simptome. Ukoliko vam antibiotici ne pomognu, druga operacija vam je operacija gdje se uklanja gnoj. Operacija je rutinska i brza, te samo par dana morate biti u bolnici, i s operacijom se infekcija gotovo skroz izliječi.


Tagovi:

Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti