motion free

BSP Corrector - za ravna leđa bez bolova

Izravnajate leđa bez operacije

 • nema grba i savijenih leđa
 • razvija mišiće leđa i mišićno pamćenje
 • nema bolova u kralježnici i zdjelici
 • poboljšanje seksualnosti sada i u budućnosti
 • ne izaziva iritaciju
 • jednostavno korištenje na svim mjestima

Kako ispraviti leđa

Sponzorirano

Kako ispraviti leđa

Kako ispraviti leđa, uobičajene pogreške u držanju tijela

Tijekom života mnogih od nas ustanovi se da se loše držimo. I dok možda toga nismo svjesni, bolovi u kralježnici i napetost nam mogu dati do znanja kako imamo loše navike u držanju. Leđa najviše pate kada smo u nepoželjnom položaju, točnije, kada krivo sjedimo ili kada stojimo pogrbljeni. Kako ispraviti leđa je najčešće pitanje kada nastupi bol i ukočenost, no ne brinite, jednostavne vježbe snage i vježbe istezanja nam mogu pomoći da se riješimo boli i ukočenosti. Kod rješavanja navedenog problema morate znati kako je svaki početak težak, što znači da se nećete osjećati najugodnije.

Ispravljanje lošeg držanja može biti itekako neugodno jer se vaše tijelo naučilo sjediti i stajati na način koji njemu odgovara. No, s vremenom i s upornošću, dobro držanje će postati sve prirodnije i primijetiti ćete kako nestaje rasterećenje s vaših leđa. Ukoliko patite od bolova u leđima, mala je vjerojatnost da ćete ju popraviti samo s držanjem i vježbama, no ono svakako može pomoći. Da bi znali kako ispraviti leđa na efikasan način, moramo znati koji je uzrok našeg nepravilnog držanja.

Kako ispraviti leđa, zašto dolazi do lošeg držanja?

Većina nas dosta vremena provodi u stajaćem, sjedećem i ležećem položaju, što je sasvim normalno. Problem nastaje kada dolazi do iskrivljenog sjedenja ili izležavanja koje tereti kralježnicu. U startu možemo misliti kako nam određeni položaj odgovara, ali s vremenom on polako stvara stres na naše osjetljive mišiće i meka tkiva i tu se pojavljuje bol i ukočenost. Bilo bi poželjno da steknete naviku pravilnog sjedenja. Kako ispraviti leđa kreče od jednostavnog ispravljanja na stolici. I dok je osjećaj u samom početku neugodan, dugoročno gledajući on čuva zdravlje vaše kralježnice.

U slučaju da se ne možete natjerati na pravilno sjedenje, tada si možete pomoći s vježbama za jačanje vašeg trupa. Vježbe koje možete primjenjivati su: Most, istezanje leđa, plank. Kako ispraviti leđa? Osim navedenog, bilo bi poželjno da imate minimalno 45 minuta fizičke aktivnosti dnevno. Ono može biti šetnja, trčanje, vožnja biciklom, odlazak u teretanu. Prije bilo kakve fizičke aktivnosti potrebno je dobro zagrijati tijelo, te po završetku treninga tijelo dobro istegnuti.

Kako ispraviti leđa, budite svjesni svog držanja

Ispravna leđa ne samo da vam mogu pomoći u rješavanju boli i ukočenosti, već vam mogu pomoći i kod vašeg samopouzdanja. Kako ispraviti leđa ako ste naučeni na neispravan položaj? Teško je naučiti mišiće na drugačije držanje, no nije nemoguće. Svoje držanje možete popraviti uz vježbe i pravilno držanje. Ukoliko imate problema s pravilnim držanjem, tada si možete pomoći uz određene pojaseve ili steznike za leđa koji vas drže ravnima. I dok su navedeni pojasevi i steznici u redu rješenje, stručnjaci savjetuju da se ne učite nositi ih svako malo. Razlog?

Mišiće privikavate na ne aktivnost, što znači da će biti teže postići prirodno držanje. Na internetu možemo pronaći brojne načine kako ispraviti leđa i kako si pomoći, no savjete bi bilo najbolje potražiti kod stručnjaka. Ukoliko postoji određena bol i ukočenost, savjetuje se da popričate sa svojim doktorom ili kiropraktičarem. Ponekad izvođenje određenih tehnika za ispravnije držanje može nanijeti više štete nego koristi.

Tagovi:

motion free

BSP Corrector - za ravna leđa bez bolova

Izravnajate leđa bez operacije

 • nema grba i savijenih leđa
 • razvija mišiće leđa i mišićno pamćenje
 • nema bolova u kralježnici i zdjelici
 • poboljšanje seksualnosti sada i u budućnosti
 • ne izaziva iritaciju
 • jednostavno korištenje na svim mjestima