Bol u ramenu – uzrok i liječenje

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu
Bol u ramenu - uzrok i liječenje

Bol u ramenu simptom je koji svi nekad iskuse

Zdravlje je osnova kvalitetnog i sretnog života. Bitno je da pazimo na svoje tijelo koliko god je to moguće kako bi si poboljšali svakodnevni život. No tijelo se troši i stari te će s vremenom zasigurno doći do nekakvih ozljeda. Ako dođe do bilo kakvih problema, jako je važno znati ih prepoznati te na vrijeme potražiti liječničku pomoć kako se situacija ne bi uz nedovoljno pažnje samo pogoršala. Jedan od najčešćih problema s kojima se maltene svi susretnu prije ili kasnije je bol u ramenu. Ovakva bol izrazito je čest simptom, a može nastati kao posljedica cijelog niza različitih uzroka. Ako vas muči bol u ramenu, bitno je da čim prije ustvrdite koji je točno uzrok ove neugodne senzacije. Ovakav tip boli može nastati na različite načine od kojih nisu svi očiti. Upravo zato je bitno da se nakon pojave osjećaja boli javite svom liječniku kako bi se mogli sa sigurnošću ustvrditi u čemu je problem.

Bol u ramenu - uzroci

Možda svjesno ni ne razmišljamo o tome, no naša ramena su svakodnevno poprilično korištena. Bilo da se radi o vožnji, odijevanju. hranjenju ili vježbanju, naša ramena su stalno aktivna. Bol u ramenu je neugodna senzacija koja se opisuje kao kratkotrajna bol uz koju osjetite da imate smanjenu pokretnost zgloba. Ako je došlo do većih problema, bol može biti i konstantna. Bol je kod velikog broja ljudi najčešće rezultat upale mišića ramena. Neki od drugih čestih uzroka bolova u ramenu su iščašenje, artroza ramena, kalcificirajući tendinitis, sindrom smrznutog ramena i mnogi drugi. Ako se i kod vas krenula javljati bol u ramenu, najbolje što možete napraviti za sebe je da posjetite svog liječnika opće prakse. Liječnik može napraviti neke osnovne preglede, a ako nije u mogućnosti ustvrditi točno što kod vas uzrokuje problem, poslat će vas kod specijalista koji vam može dati konkretan plan liječenja. Liječnička intervencija je i te kako potrebna kako ne bi nehotice došlo do kronične boli.

Bol u ramenu - liječenje

Bol u ramenu najčešće se javlja kao posljedica upale mišića koji se nalaze u ramenu. Ovakva situacija, iako neugodna, da se poprilično lako srediti, samo vam je potrebno malo strpljenja. Ne koristite pokrete koji bi mogli opet pogoršati bol te čim više odmarajte. Upale najčešće prolaze same od sebe kroz svega nekoliko dana. No ako bol u ramenu kod vas ne prestaje ni kroz nekoliko tjedana ili čak mjesec dana, potražite liječničku pomoć prvom prilikom jer je bol uzrokovana nečim ozbiljnijim negoli je to upala mišića. Dijagnoza stručnjaka je također bitna kako bi vam se pripisao tretman koji bi trebao biti najdjelotvorniji za rješavanje vašeg problema. Možete također probati neke tradicionalnije metode za liječenje bolnog ramena. Hladni oblog će vam pomoći sa svježim ozljedama ili za smanjivanje oteklina dok se topli koristi za opuštanje tkiva i protoka krvi. Istezanje mišića na tijelu je također dobra ideja, a za kvalitetno opuštanje preporučuje se da si priuštite masažu ili toplice.


Tagovi:

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu