Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni

Antibiotska krema za akne – cijena, nuspojave, gdje kupiti

Sponzorirano

Antibiotska krema za akne - cijena, nuspojave, gdje kupiti

Antibiotska krema za akne – kako nastaju akne?

Akne su jedan od najčešćih oboljenja kože koje mogu nastati iz više razloga, od čega su najčešći razlozi začepljenje žlijezda lojnica sa sebumom. Sebum je masna supstanca koju proizvode žlijezde lojnice te one dovode do pojave akni i bubuljica. Akne se najčešće javljaju na području lica, no osim lica mogu se pojaviti i na području vrata, torza, a posebice na području ramena i vrate te se često javljaju i na gornjem dijelu leđa. Stanje s aknama se može uvelike pogoršati kada se na površini kože prekomjerno razmnožavaju bakterije zbog čega može doći i do upalnih promjena na koži. Kada dođe do upalnih promjena koje su nastale kao rezultat akni i djelovanja bakterija, dobro je koristiti proizvode koji će smiriti takve upale kao što je antibiotska krema za akne. Postoje mnogi proizvodi namijenjeni tretiranju akni, no neće svi biti jednako djelotvorni ukoliko su u pitanju bakterijske upale pa se stoga koristi antibiotska krema za akne.

Antibiotska krema za akne – kako se liječe akne?

Iako se akne najčešće javljaju za vrijeme puberteta jer se tada događa najviše hormonalnih i ostalih promjena u tijelu pojedinca, one se mogu javiti i kasnije u životu uslijed raznih promjena u tijelu. Akne mogu biti uzrokovane i hormonalnim promjenama unutar menstrualnog ciklusa kod žena, no isto tako na njihovu pojavu djeluju stres, pojačana aktivnost lojnih žlijezda, nakupljanje mrtvih stanica kože kao i djelovanje raznih bakterija. Najčešća bakterija koja uzrokuje akne je propynobacterium acne. Obujam liječenja akni ovisi o mnogočemu, no glavni faktor je težina promjena na koži. Blaži oblici često se liječe lokalnim terapijama, dok su srednji i teži oblici uzrokovani bakterijama liječeni sistemskom terapijom u koju spada i antibiotska krema za akne. Kako bi liječenje akni bilo što učinkovitije, potrebno je posjetiti dermatologa koji će prepisati terapiju koja bi trebala ciljano rješavati problem akni te će ta terapija uključivati i antibiotska krema za akne, koja će se vjerojatno kombinirati i s nekim drugim lijekovima.

Antibiotska krema za akne – gdje nabaviti kremu?

Antibiotska krema za akne u sebi sadrži određene antibiotike te se stoga neće moći nabaviti bez recepta u drogerijama, ljekarnama ili sličnim mjestima. Antibiotike prepisuju liječnici, bilo da se radi o liječnicima opće prakse ili stručnjacima kao što su dermatolozi. Antibiotska krema za akne ponekad se koristi samostalno, no ukoliko je situacija s aknama ozbiljnija, ponekad se kombinira i s drugim lijekovima kako bi učinkovitost liječenja bila bolja. Kada se dobije recept za tu kremu, ona se lako može nabaviti gotovo u svakoj ljekarni te se vrlo često za nju ne mora nadoplatiti ništa ukoliko imate zdravstveno i dopunsko zdravstveno osiguranje. Kako se radi o kremi koja u sebi ima antibiotik, moguće su neke nuspojave ukoliko ste alergični na neke sastojke te kreme. Također, kako se radi o nešto agresivnijoj kremi moguća je pojava suhe kože koja se može početi ljuštiti te može doći do iritacije kože. Ukoliko dođe do takvih promjena, potrebno je konzultirati se s liječnikom.

Tagovi:

Nonacne - pomoć kod akni

Za lijepo lice i obnovljenu kožu
  • Učinkovito potpomaže koži sklonoj svim vrstama akni
  • Ima protuupalna i antibakterijska svojstva
  • djeluje na izvor problema
  • Pomaže eliminirati mrlje, mitesere, papule, pustule i crvenilo
  • Sadrži savršeno usklađene i jedinstvene sastojke koji se koriste u prirodnim metodama liječenja akni