Nicozero - prestati pušiti je lako

Oslobodite se ovisnosti o nikotinu

  • Nema žudnje za cigaretima
  • Bez sindroma odvikavanja
  • Bez knjiga i hipnoze
  • Bez lijekova i flastera
  • NicoZero ne sadrži otrovne tvari

Žvake protiv pušenja

Sponzorirano

Žvake protiv pušenja

Žvake protiv pušenja su nadomjesna nikotinska terapija

Liječenje svake ovisnosti stvara skoronepodnošljivu apstinencijsku krizu, pa i odvikavanje od pušenja, zato je tako teško prestati pušiti. Znanstvenici su za ovisnost o opijatima smislili razne zamjenske terapije, na tragu takvih terapija i žvake protiv pušenja su nadomjesna nikotinska terapija koja tijelu daje dozu nikotina, ali bez pušenja, dima, pepela i pušačkog smrada. Ova ljekovita žvaka pomalo otpušta nikotin koji olakšava prestanak pušenja, otpušta nervozu zbog nepušenja, suzbija želju za pušenjem i pomaže pušačima da opet ne počnu pušiti.

Žvake protiv pušenja su ljekovite i nabavljaju se bez recepta, najčešće online putem. Organizam iz žvaka dobije nikotin, ali ne i katran i ugljični monoksid koji pušači uvlače u sebe. Srčani bolesnici, osobe koje su u oporavku od srčanog infarkta ili moždanog udara i osobe koje su alergične na nikotin ne bi smjele koristiti ovu ljekovitu žvakaću gumu. I osobe koje imaju bubrežne bolesti, visok krvni tlak, bolesti jetre, štitnjače, dijabetes ili čir na želucu trebaj savjet i nadzor liječnika.

Smiju li svi koristiti žvake protiv pušenja

To jest žvaka, ali ne bilo kakva žvaka i osobe mlađe od 18 godina je mogu dobiti samo na recept. Starije osobe koje imaju mobilne zubne proteze i mostove moraju paziti na moguća oštećenja jer se žvake lijepe. Trudnice bez liječničkog nadzora ne bi trebale koristiti nikotinske lijekove, jer nikotin može usporiti razvoj ploda, a mogu izazvati prijevremeni porod. Ove upute donekle odgovaraju na pitanje smiju li svi koristiti žvake protiv pušenja, očito je da neki to smiju ako liječnik dopusti.

Žvake protiv pušenja nikako ne bi trebale koristiti ni žene koje doje, jer će nikotin preko majčinog mlijeka ući u maleno bebino tijelo. Svakako pročitajte preporuke o uzimanju i držite se uputa o lijeku. Naravno, nikotin iz lijeka sporije dospijeva u organizam, ne tako brzo kao kod pušenja, ali ako polako žvačete nikotin će ravnomjerno ulaziti u tijelo. Ove žvake su dizajnirane kao samostalna terapija, ali ih neki kombiniraju s nikotinskim flasterima da pojačaju učinak.

Žvake protiv pušenja, drugi lijekovi, hrana i piće

Sve što čovjek unosi u svoje tijelo ulazi u međusobne interakcije koje mogu biti dobre ili loše. Tako žvake protiv pušenja, drugi lijekovi, hrana i piće međusobno rezoniraju, pa morate svom liječniku reći da ih uzimate, ako pijete puno drugih lijekova za neke druge tegobe, isto vrijedi i ako uzimate farmacijske lijekove ili druge prirodne lijekove bez recepta. Trebali bi izbjegavati i kavu sokove i gazirana pića jer oni smanjuju apsorpciju nikotina iz žvake.

Ako se ne možete odreći nabrojanih napitaka, napravite barem pauzu između žvakanja žvake protiv pušenja i omiljene kave od barem 20 minuta. Ako osjetite pečenje (žarenje) ili počnete štucati, to znači da ne žvačete pravilno. U uputama o lijeku ćete naći pravila o doziranju koje uglavnom ovisi o tome koliko cigareta dnevno ste pušili prije početka odvikavanja. Optimalna doza je 8 – 12 žvaka dnevno i ako vam treba više, ne smijete uzeti više od 24 žvake dnevno.

Tagovi:

Nicozero - prestati pušiti je lako

Oslobodite se ovisnosti o nikotinu

  • Nema žudnje za cigaretima
  • Bez sindroma odvikavanja
  • Bez knjiga i hipnoze
  • Bez lijekova i flastera
  • NicoZero ne sadrži otrovne tvari