motion free

Ocuvit - 100% učinkovit u potpori i zaštiti vida

Uz pomoći Ocuvit-a Vi:

  • Sačuvajte svoj vid
  • Smanjite intraokularni tlak
  • Otklonite rizik od opasnih bolesti
  • Oslobodite napetost očiju
  • Začtitite oči od dugotrajnog stresa

Zamagljen vid na jednom oku – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Zamagljen vid na jednom oku - uzrok, simptomi, liječenje

Zamagljen vid na jednom oku uzroci

Zamagljen vid može biti simptom nekih bolesti oka ili refrakcijskih pogrešaka. Zamagljenje vida može se dogoditi na jednom ili na oba oka, a ponekad se može i izmjenjivati. Uzroci zamagljenje vida mogu biti različiti te se razlikuju po tome jesu li u pitanju potpuna ili djelomična. Zamagljen vid na jednom oku može biti samostalna i povremena pojava, no može trajati i dulje vrijeme te može biti popraćen i drugim simptomima. Zamagljen vid na jednom oku često zna biti uzrokovan velikim zamorom i opterećenjem oka, posebice ako provodite velike količine vremena pred raznim ekranima te u klimatiziranim prostorima. Ta kombinacija može poprilično opteretiti oko te se tada zna zamutiti vid. Zamagljen vid osim opterećenja i zamora oka može biti uzrokovano određenim bolestima oka koje nisu bezazlene kao što je glaukom ili ablacija mrežnice. Kako bi dobili konkretan uzrok zamagljenog vida, potrebno je posjetiti oftalmologa koji će napraviti kompletan oftalmološki pregled preko kojeg se postavlja dijagnoza.

Zamagljen vid na jednom oku simptomi

Zamagljen vid na jednom oku može biti popraćen cijelim nizom simptoma. Prvi i osnovni je kao što sam opis kaže, zamagljenje vida. Zamagljenje vida može biti povremeno, no isto tako može biti i dugotrajnije. Osim toga, razlikuje se po tome da li je ono samo djelomično te zbog toga ne vidite jasno samo dio slike ili se radi o potpunom zamagljenju vida koji u potpunosti onemogućava poimanje jasne slike. Zamagljen vid na jednom oku može biti popraćen i nizom mnogih drugih simptoma. Najčešći simptomi tako uključuju osjećaj težine oka, suhoću oka, duplu sliku te glavobolje. Iako su to neki od najčešćih popratnih simptoma, nikako nisu jedini te se mogu razlikovati od osobe do osobe. Također, simptomi variraju ovisno o tome koji je uzrok zamagljenog vida te oni neće biti isti ukoliko su uzrokovani umorom i opterećenjem oka ili se radi o nekoj ozbiljnijoj očnoj bolesti kao što je glaukom ili neka druga bolest.

Zamagljen vid na jednom oku liječenje

Zamagljen vid na jednom oku liječi se i tretira s obzirom na uzroke. Kada je u putanju zamor oka i opterećenje istog, odmor najčešće rješava taj problem. Zamagljenje vida uzrokovano suhoćom oka može se tretirati kapima za ovlaživanje oči koje se mogu kupiti u svakoj ljekarni, a za njih nije potreban ni recept. No kako bi se utvrdio stvarni uzrok kada je zamagljen vid na jednom oku u pitanju, potrebno je otići oftalmologu koji će s obzirom na nalaze dati upute za daljnje liječenje. Ukoliko zamagljenje vida uzrokuje kratkovidnost ili dalekovidnost, tada se prepisuju optička pomagala koja će korigirati vid zbog čega će se slika izbistriti. Ukoliko su neke druge bolesti uzrok zamagljenog vida, oftalmolog će postaviti dijagnozu i u sladu s njome nastaviti liječenje. U nekim slučajevima se radi o određenim kapima, dok neka stanja iziskuju čak i kirurške intervencije. Ukoliko primijetite zamagljen vid, svakako posjetite svog liječnika kako se stanje ne bi pogoršalo.

Tagovi:

motion free

Ocuvit - 100% učinkovit u potpori i zaštiti vida

Uz pomoći Ocuvit-a Vi:

  • Sačuvajte svoj vid
  • Smanjite intraokularni tlak
  • Otklonite rizik od opasnih bolesti
  • Oslobodite napetost očiju
  • Začtitite oči od dugotrajnog stresa