Vježbe za trbuh

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana
  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju
 
Vježbe za trbuh

Vježbe za trbuh, najtvrdoglaviji dio tijela

Niti jedan dio našeg tijela nije ni približno toliko tvrdoglav kod oblikovanja koliko trbuh. Znanstveno je dokazano da se masnoća najviše voli zadržati oko našeg trbuha i da je jako teško doći do savršeno ravnog trbuha ako niste spremni na rigorozne promjene. Postoje određene vježbe za trbuh koje su ciljane samo za dio trbuha, iako se preporučuje miks različitih vježbi kako bi se postigao bolji efekt ne samo na trbuhu nego i oko njega. Postizanje ravnog trbuha je težak proces, no postizanje smanjenja trbuha ne mora nužno biti težak zadatak. Sigurno vam prvo trbušnjaci padnu na pamet kada čujete vježbe za trbuh. Trbušnjaci su nažalost sastavni dio vježbi vezane za predio trbuha, ali nisu glavni. Sigurno ste čuli kako se kaže da se trbušnjaci rastu u kuhinji a ne u teretani, tako da ako se želite fokusirati na rad na vašem trbuhu od iznimne je važnosti da promijenite i način prehrane. Isklesani trbuh čini 80% prehrane i 20% fizičke aktivnosti.

Vježbe za trbuh, vježbajte trbuh kod kuće

Svakodnevni treninzi su nešto što će vam uvelike pomoći da dovedete svoj trbuščić u red. Kontinuirani trening svaki dan dokazano vodi do vidljivih rezultata i to samo u par mjeseci. Vježbe za trbuh možete raditi i u udobnosti vašeg doma isto kao i u teretani. Ako prvo morate skinuti određene masne naslage oko trbuha, svakako vam preporučujemo aerobne vježbe kao i kardio vježbe. Trčanje, rolanje, brzo hodanje, vožnja biciklom 2-3 puta tjedno uz pravilnu prehranu će učiniti vidljive razlike na trbuhu. Koje vježbe za trbuh možete raditi doma? Veslanje je jedna od najučinkovitijih vježbi za trbuh, sjednite na pod i dignite noge u zrak i povlačite ih naprijed i natrag dok su u zraku. U teretani ova vježba se vrši na ergometru. Sklopka, lezite ravno na leđa i ispružite ruke te noge tako da ste cijelom dužinom tijela na podu, dižite ruke i noge ravno u isto vrijeme dok se ne dodirnu u zraku. Trbušnjaci, klasični ili ne klasični, preporučujemo da istražite trbušnjake koji vam se svide i ponavljate ih po par puta tjedno u par serija izvođenja. Popularna vježba koja također jača i smanjuje trbuh i struk je svakako plank, izdržaj koji se radi oslanjajući se samo na ruke i nožne prste dok vam je tijelo u ravnom položaju u zraku. Vježbe za područje trbuha su jednostavne vježbe koje su koncentrirane samo na određeni dio, za brže rezultate svakako preporučujemo kardio trening uz izvođenje vježbi za trbuh za bolje postizanje rezultata.

Vježbe za trbuh, održavanje rezultata

Prve rezultate koji su uslijedili nakon par mjeseci valja održavati i poboljšavati. Vježbe za trbuh mogu postati kompleksnije i duže s više serija ponavljanja, kardio može porasti itd. U svemu ovome nemojte nikako zaboraviti na pravilnost prehrane koja igra najveću ulogu kod ravnog trbuha. Postepeno si možete graditi treninge za svaki dan u tjednu. Primjerice: prvi dan vježbate gornji dio tijela, ruke, leđa i trbuh. Drugi dan vježbajte cardio trening. Treći dan vježbajte donji dio tijela noge, bedra, stražnjicu. Četvrti dan opet vježbajte cardio. Peti dan vježbajte cijelo tijelo. Šesti dan napravite 30 ak minuta treninga po želji, i sedmi dan odmarajte. Vježbe za trbuh su uključene u sve navedene vježbe, samo na drugačiji način. Primjerice kada vježbate donji dio tijela tu vam često radi i donji dio trbuha. Isto vrijedi za vježbe gornjeg dijela tijela gdje vam gornji dio trbuha vježba. Radite samo vježbe koje su va ugodne, svakako izbjegavajte vježbe koje vam stvaraju nelagodu ili bol pri izvođenju.


Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana
  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju