Upala bubrega čaj – koje čajeve piti

Nefro Aktiv - poremećaje rada urogenitalnog sustava

Ovo je 100% prirodan čaj koji djeluje u nekoliko pravaca:
  • Ojačava imunitet.
  • Uklanja žarišta upale urogenitalnog trakta i njihove uzroke.
  • Uklanja simptome i štiti od povratka bolesti.
  • Uklanja bolesti u akutnoj i kroničnoj formi.
 
Upala bubrega čaj - koje čajeve piti

Upala bubrega čaj - uzrok upale

Nefritis ili još lokalno poznata kao upala bubrega, je zapravo infekcija bubrega s bakterijom koja proizlazi iz porodice streptokoka i stafilokoka. Najčešće od upale bubrega obolijevaju žene zbog same njihove anatomije tijela. Pošto se mokraćni otvor nalazi neposredno blizu analnog otvora, veoma lako može bakterija ući u mokraćni otvor, i kroz mokraćnu cijev doći do bubrega. Najčešće bude upala bubrega uzrokovana s bakterijom Escherichia coli. Također, upala bubrega može biti uzrokovana i s nekom drugom upalom u organizmu, poput pneumonije ili upale pluća, upala grla, upala krvnih žila te upale mokraćnog mjehura. Infekcije koje nastaju u tijelu se mogu lako prenijeti krvlju i tako doći do bubrega. Stoga, bitno je da na vrijeme prepoznati prve simptome upale bubrega i da krenete što prije s liječenjem uz upala bubrega čaj kako se ne bi pogoršala infekcija. U nastavku ćemo vam reći koji su simptomi i koji je najbolji upala bubrega čaj za liječenje upale.

Upala bubrega čaj - simptomi upale

Simptomi kod upale bubrega se mogu lako pobrkati s onima koji se povezuju s gripom. No, postoje neki simptomi koji su veoma karakteristični za nefritis stoga je bitno da pažljivo obratite pažnju kako biste znali s čime imate posla. Najčešći simptomi kod upale bubrega su urin neugodnog mirisa, krv u urinu, osjećaj boli kod mokrenja, povišena tjelesna temperatura, bol u dijelu leđa gdje se nalaze i bubrezi, natečene noge i ruke, umor, iscrpljenost, vrtoglavica, glavobolja, te gubitak apetita. Kod osoba koje imaju kronični oblik upale bubrega mogu uz navedene simptome imati i druge znakove, a to su vam pojava osipa na koži, problemi s vidom, gubitak daha te povišeni krvni tlak. Kod ovih slučajeva morate što prije zatražiti liječničku pomoć kako ne bi došlo do pogoršanja stanja i kako biste na vrijeme krenuli s tretmanom liječenja. Za osobe koje imaju blago stanje moći će uz upala bubrega čaj se izliječiti od doma. U nastavku ćemo vam reći koji je najbolji upala bubrega čaj za liječenje!

Upala bubrega čaj - liječenje upale

Nefritis ili upala bubrega se može u većini slučajeva samostalno izliječiti bez da će vam trebati liječnička pomoć, osim u situacijama ako se stanje pogorša ili ako imate kronični oblik upale bubrega, tada će vam trebati tretman s antibioticima kako biste suzbili infekciju u korijen. No, za većinu slučajeva upala bubrega čaj se može lako s time izliječiti i dovest u normalu. Postoje nekoliko vrsti čajeva koji imaju blagotvorno djelovanje na bubrege te mogu uspješno suzbiti infekciju i zaustaviti daljnje širenje i razmnožavanje bakterija. Prvi upala bubrega čaj koji je odličan za liječenje nefritisa vam je uvin čaj koji sprječava upalu i čisti organizam od infekcije. Čaj od peršina je također dobar za piti jer ima razne vitamine i minerale te antioksidanse koji su bitni kod zaštite organizma. Čaj od smreke ima razna antibakterijska i antifungalna svojstva, te tako pomaže kod infekcija bubrega i mokraćnog mjehura. Čaj od maslačka potiče u organizmu rast dobrih bakterija u borbi protiv loših bakterija. I za kraj, čaj od konoplje pomaže kod smanjenja boli, ublažavanje upale te kod poboljšanja imuniteta tokom perioda upale bubrega. Uz ove čajeve ćete moći u brzom roku se oporaviti od nefritisa!


Tagovi:

Nefro Aktiv - poremećaje rada urogenitalnog sustava

Ovo je 100% prirodan čaj koji djeluje u nekoliko pravaca:
  • Ojačava imunitet.
  • Uklanja žarišta upale urogenitalnog trakta i njihove uzroke.
  • Uklanja simptome i štiti od povratka bolesti.
  • Uklanja bolesti u akutnoj i kroničnoj formi.