Čaj za upalu bubrega – prirodna pomoć za oporavak bubrega

Čaj za upalu bubrega – prirodna pomoć za oporavak bubrega

Čaj za upalu bubrega kao lijek

Bubrezi su uz jetru glavni čistači našega tijela. Bubrežne bolesti najčešće se pojavljuju radi nedovoljne hidratacije/unosa vode u organizam i radi nezdrave prehrane koja je bogata mastima i šećerom. Prekomjerna konzumacija soli i pretjerano korištenje lijekova protiv boli također mogu narušiti njihov rad. Kada bubrezi ne rade ispravno dolazi do preuranjenog starenja i razvija akutnih i kroničnih bolesti. Dobar rad bubrega podržava se adekvatnim unosom tekućine, raznovrsnog voća i povrća i aktivnim načinom života. Osobe koje su pod stresom i koje pojačano luče adrenalin trebale bi imati i adekvatan unos magnezija.

Postavlja se pitanje da li postoji čaj za upalu bubrega koji može poboljšati rad i funkciju? Postoji, no prvo moramo znati uzroke nastanka upale. Upala bubrega može nastati radi prisustva raznih alergena, virusa i drugih bakterija koji ostaju u organizmu radi nepravilnog liječenja. Upala bubrega prepoznaje se po sljedećim simptomima: Bolovima u donjem dijelu leđa, gubitku apetita, groznici i općoj slabosti, povišenoj tjelesnoj temperaturi, pjenastim urinom, oticanju ruku i nogu, mučnini i povraćanju, povišenim krvnim tlakom, krvi u urinu, neugodnim mirisom urina, osipu na koži. Čaj za upalu bubrega može se primijeniti kao osnova u liječenju navedenog problema.

Čaj za upalu bubrega recept

Upala bubrega najčešće se tretira s raznim tabletama i toplim oblozima. Čaj za upalu bubrega može biti dobra alternativa za liječenje. Kako se radi čaj za upalu bubrega? Potrebno je slijediti navedeni recept: U čaju se mogu koristiti razne biljke, no preporučuju se sljedeće i sljedeći omjeri: 20 g kurkume orah, 20 g đumbir prah, 10 listova od koprive, 10 g listova od celera, 10 g listova od peršina. Priprema - Sve sastojke dobro usitnite i zajedno izmiješajte. U jednu litru vrele vode stavite 10 g navedene mješavine i kuhajte do 2 minute. Kada se čaj ohladi dobro ga procijedite u tamniju bocu.

Pijte do 3 x dnevno po jedan dcl prije jela ili svaka 2 sata po pola dcl. Kako će ovaj čaj utjecati na vaše bubrege? Svaki sastojak ima svoja ljekovita svojstva: Đumbir će ukloniti toksine iz tijela, a protuupalni učinak će pomoći u smanjenju infekcije u bubregu, što znači da se eliminiraju otekline i bolovi. Kurkuma će pročistiti bubrege i krv, smanjiti rizik od infekcije, liječiti upale i moguće ciste i spriječiti stvaranje kamenca. Kopriva će potaknuti bolji rad bubrega i spriječiti daljnje širenje infekcije. Peršin je sam po sebi snažan diuretik i čisti tijelo od virusa i bakterija. Celer uklanja toksine i stimulira normalan rad bubrega.

Čaj za upalu bubrega potiče rad bubrega

Upala bubrega najčešće je uzrokovana radi autoimunih bolesti gdje imuno sustav napada zdrave stanice u tijelu. Navedeno se često događa radi bakterijske infekcije, a mnogi medicinski stručnjaci vjeruju kako upala bubrega najčešće nastaje radi infekcije mokraćnog sustava. Upalu bubrega može dobiti svatko, no rizičnost je povećana kod dijabetičara, osoba koje imaju slabi imunološki sustav, kod žena, trudnica, osoba koje imaju oštećenu leđnu moždinu ili oštećeni živac mokraćnog mjehura. Kada postoji sumnja na navedeno stanje i kada se primijete gore navedeni simptomi, potrebno je zatražiti liječničko mišljenje.

Čaj za upalu bubrega pripada u alternativnije metode liječenja. Osim mješavine biljaka, čaj za upalu bubrega može biti i uvin ili čaj od brusnice. Imajte na umu da su bubrežne bolesti veoma česte i da se one mogu liječiti, no često se razvijaju tiho i bez pretjeranih simptoma. Nažalost, ako ne reagiramo na vrijeme naši bubrezi mogu zatajiti s radom, što dovodi do daljnjih komplikacija u liječenju. Vodite brigu o svome zdravlju te vitalnosti i nemojte ignorirati bilo kakve sumnjive simptome.


Tagovi: