Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Učestalo mokrenje kod muškarca – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Učestalo mokrenje kod muškarca - uzrok, simptomi, liječenje

Učestalo mokrenje kod muškarca – uzroci

Kada se spomene učestalo mokrenje kod muškarca, prvi uzrok koji se pretpostavlja je problem s prostatom. Dok kod muškaraca starije dobi to može biti istina i često je, postoje ipak mnogi drugi uzroci koji se neopravdano zanemaruju. Da bismo saznali o kojem je uzroku riječ, potrebno je posjetiti ovlaštenog doktora – urologa. Dijagnostički postupak u kojem se otkriva da li je uzrok ovog nelagodnog problema prostata ili neki drugi jest digitorektalni pregled. Iako je mnogim muškarcima ovaj pregled neugodan, nužan je i može vam spasiti život. Druge dijagnostičke metode uključuju ultrazvuk. Ukoliko prostata ipak je problem, to će najčešće biti praćeno izrazitom potrebom za mokrenjem, gnojnim iscjetkom iz uretre, osjećajem punoće, bolnom prostatom, vrućicom itd. Ipak, kao što smo rekli, učestalo mokrenje kod muškarca ne treba nužno biti uzrokovano problemima s prostatom, posebice ako je riječ o mladom muškarcu. Naime, drugi učestali uzrok su bakterije koje utječu na funkcioniranje mokraćnog sustava.

Učestalo mokrenje kod muškarca – simptomi koji vas trebaju zabrinuti

Kao što samo ime kaže, učestalo mokrenje kod muškarca najviše karakterizira česta i konstantna potreba za odlaskom na wc kako bi vršili malu nuždu. Iako je to glavni simptom, potrebno je ukazati i na čitav niz drugih simptoma, od kojih vas neki trebaju zabrinuti ukoliko ih primijetite. Točnije, ako primijetite te simptome potrebno je odmah posjetiti liječnika. Takve simptome uključuje npr. bolno mokrenje kojega prati iscjedak, zatim ako vas prati neobična žeđ, ako vas uz sve boli donji dio trbuha, ako vam je mokraća neprirodne boje ili krvava, postupite kako smo naveli i odmah zatražite liječničku pomoć. Dobro je da znate da postoje i razni podtipovi kada je u pitanju učestalo mokrenje kod muškarca. Npr, stresna inkontinencija u slučaju kada vanjski tlak uzrokuju nedovoljno curenje mokraće, ili pak urgentna inkontinencija ako ste dobili iznenadnu i jaku potrebu za mokrenjem, do te mjere da niste stigli doći do wc-a. Funkcionalna, prelijevajuća i totalna inkontinencija ostali su podtipovi.

Učestalo mokrenje kod muškarca – liječenje

Pretpostavimo da je učestalo mokrenje kod muškarca bio toliki problem da se pacijent odlučio obratiti liječniku. Nakon provedenog dijagnostičkog postupka, liječnik će započeti liječenje ovog problema. Ono će ovisiti prvenstveno o uzroku učestalog mokrenja, te će se ovisno o uzroku primijeniti valjana terapija. Tako tretmani mogu uključivati npr. promjene životnog stila, određenje vježbe, lijekove, ili u težim slučajevima kirurški tretman. Određene bihevioralne strategije prva su preporuka zato što su neinvazivne, a mogu dovesti do zadovoljavajućih poboljšanja. Točnije, to može uključivati smanjenje unosa tekućine, kave i alkohola, zakiseljenje hrane itd. Isto tako, savjetuje se redovito vježbanje i održavanje normalne tjelesne težine. Ako sve navedeno ne djeluje i učestalo mokrenje kod muškarca i dalje predstavlja problem, iduće terapijsko sredstvo su lijekovi. Točnije, razni antikolinergici, alfa blokatori i mirabegron dolaze u obzir kao lijekovi. Oni djeluju na način da smiruju pretjeranu aktivnost mjehura, relaksiraju prostatu, povećavaju količinu mokraće koju mjehur može pohraniti itd.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega