Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Učestalo mokrenje – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Učestalo mokrenje - uzrok, simptomi, liječenje

Muči vas učestalo mokrenje? Ovo su uzroci!

Ako imate potrebu otići na wc češće nego što je to uobičajeno, moguće je da vas muči učestalo mokrenje. Naime, kada učestalo mokrite, količina urina je u tom trenutku jednaka ili čak manja nego što je uobičajeno. Ovaj problem vas može pratiti po danu, po noći ili u svakom trenutku vašeg života. Ako je učestalo mokrenje nešto što vas muči, vjerojatno se pitate koji su uzroci toga. Uzroci mogu biti razni, a ovaj problem se najčešće javlja kao posljedica određenih nepravilnosti i poremećaja mokraćno- spolnog sustava. Najčešći uzrok tako zna biti upala mjehura ili pak upala mokraćne cijevi. Isto tako, uzroci će se razlikovati kod muškaraca i žena. Dob će uz spol također biti faktor pa će kod starijih muškaraca uzrok vjerojatnije biti bolest prostate. Čest uzrok kod djece i žena je pak urinarna infekcija. Kako bi saznali o kojem je uzroku točno riječ, preporučujemo vam odlazak liječniku i savjetovanje sa stručnom osobom.

Učestalo mokrenje – simptomi

Učestali odlasci na wc radi mokrenja znaju biti itekako nelagodni. Ne možete normalno izvršavati svoje svakodnevne zadatke, ili pak putovati, jer morate brinuti da u svakom trenutku imate dostupan wc. Ako vas stoga muči učestalo mokrenje, osim uzroka dobro je znati i koji su simptomi ove pojave koja zadaje muke velikom broju ljudi. Ako primijetite da češće mokrite nego inače, prvo se upitajte da li je to posljedica povećanog unosa tekućina u tijelo. Međutim, ako duže od tjedan dana vas muči učestalo mokrenje, i ako je mokraća tamna i u manjim količinama, u tom trenutku se trebate malo zabrinuti, pogotovo ako je mokrenje praćeno nekom vrstom nelagode (bol, peckanje itd. ). Simptomi koji će ukazati da imate problem jesu: gubitak kontrole mjehura, neobična boja urina, nagle potrebe za mokrenjem, bolno i teško mokrenje, mala količina urina. Ako primijetite bilo koje od navedenih simptoma, u najkraćem roku posjetite svog obiteljskog liječnika koji će vas dalje uputiti specijalistu.

Učestalo mokrenje – liječenje

Da bi se učestalo mokrenje uspješno saniralo, najprije je potrebno ustanoviti uzrok. Uzrok može ustanoviti jedino liječnik stoga će vas on, nakon što provede dijagnostički postupak uputiti na adekvatno liječenje. To je jedini ispravan put u sprječavanju ovog nelagodnog problema. Ako pak dok čekate pomoć liječnika želite ublažiti svoje nelagodno stanje, neki od prirodnih lijekova vam mogu biti od pomoći. Najprije, izbjegavajte napitke koji su diuretici poput coca cole, čajeva, kave. Ti napitci će vam samo pogoršavati vaš problem. Isto tako, preporučljivo je da se hranite s namirnicama koje su bogate ovim mikronutrijentima: vitaminima A, C i E, cinkom, selenom, flavonoidima itd. Namirnice bogate vlaknima će vam također pomoći. Učestalo mokrenje čiji je uzrok mokraćna infekcija može biti ublaženo čajevima od koprive, brusnice ili peršina. U svakom trenutku morate imati na umu da to nije adekvatna zamjena za liječenje, već samo privremena pomoć dok ne dobijete adekvatnu pomoć nadležnoj liječnika.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega