motion free

Levicose - zaustavlja razvoj proširenih vena

Pomaže i u najnaprednijim slučajevima proširenih vena

 • Ublažava bol 99 %
 • Smanjuje otekline nogu 98%
 • Smanjuje težinu i nelagodu u nogama 99%
 • Eliminira telangiektazije 98%
 • Uklanja proširene vene 93%
 • Uklanja hiperpigmentaciju 96%

Tromboflebitis – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Tromboflebitis - uzrok, simptomi, liječenje

Znate li što je Tromboflebitis?

Očuvanje zdravlja treba biti na vrhu prioriteta svake osobe. Ukoliko nam zdravlje nije očuvano, utoliko ne možemo izvršavati ni sve druge stvari koje su nam važne u životu. Usporedno i podredno prethodno spomenutom je i estetski izgled. Postoje određeni poremećaji zdravlja koji djeluju na oba spomenuta faktora: na zdravlje pojedinca kao i na njegov estetski izgled. Takav poremećaj je tromboflebitis. O čemu je riječ? Radi se o akutnoj i lokalnoj upali koja zahvaća vanjsku stijenku vene kao i okolno vezivnog tkiva i dovodi do pojave tromba ili ugruška. Taj ugrušak vodi do postepenog začepljenja vena. Ta pojava se manifestira u obliku crvenila i otvrdnuća na površini koja je zahvaćena oboljenjem, te to područje izrazito boli. Tromboflebitis je u većini slučajeva povezan s dubokom venskom trombozom te je najčešće potrebno provođene pregleda putem kolor dopler tehnike, kako bi se locirao ugrušak. Upravo je razumijevanje uzroka ove bolesti ključno za njegov daljnji tretman.

Kakve simptome ima tromboflebitis?

Nakon što smo objasnili što uzrokuje tromboflebitis, vrijedi u nastavku analizirati i njegovu kliničku sliku tj. simptome. Ovo oboljenje se manifestira na sljedeći način: pacijenti osjećaju akutno i bolno područje površinskih venskih stabala. Koža je osjetljiva na dodir, povišene temperature, a bol može na momente biti poprilično intenzivna i širit se duž vena. Ako pri tom osjećate i simptome poput gubitka apetita, tjelesne težine i pojavu drugih simptoma, to bi moglo upućivati i na ozbiljnija zdravstvena stanja. U svakom slučaju je potrebno odmah posjetiti liječnika. Tromboflebitis kada su u pitanju njegovi simptomi može doći u ovim stanjima: Prvi stadij gdje se ne vide niti se mogu napipati proširene vene. U drugom stadiju se vide male proširene vene i oteknuća oko gležnjeva. U trećem stadiju se vide varikozne vene, a u idućem i edem. U najvećim stadijima se vide očigledne promjene na koži i ulkusi. Potrebno je stoga odmah djelovati i spriječiti daljnje pogoršanje bolesti.

Kako se liječi tromboflebitis?

Ako je tromboflebitis bolest od koje ste oboljeli, potrebno je odmah posjetiti liječnika. Jedino je on ovlašten dati vam primjerenu terapiju i savjete oko daljnjeg liječenja. Pod pretpostavkom da ste to učinili, u nastavku ćemo iznijeti kako se liječi tromboflebitis, a činjenice koje ćete pročitati su čisto informativnog karaktera. Preporučuje se da prestanete nositi kružne podvezice i da se posvetite stalnoj tjelovježbi koja poboljšava protok krvi u tijelu. Ako ste stalni pušač, bilo bi poželjno da prestanete pušiti. Pri tom morate uzimati antikoagulacijske lijekove kako bi se spriječio nastanak ugruška. Naime, najgore što se može dogoditi kod ove bolesti jest da vam krvni ugrušak ode u mozak ili srce, te uzrokuje srčani ili moždani udar. U ekstremnim slučajevima će se pristupiti i operaciji kako bi se otklonio ugrušak. U svakom slučaju napredak ove bolesti mora se pratiti, naravno uz nadzor liječnika. Ono što vi možete napraviti sa svoje strane je aktivno vježbati i kontrolirati prehranu.

Tagovi:

motion free

Levicose - zaustavlja razvoj proširenih vena

Pomaže i u najnaprednijim slučajevima proširenih vena

 • Ublažava bol 99 %
 • Smanjuje otekline nogu 98%
 • Smanjuje težinu i nelagodu u nogama 99%
 • Eliminira telangiektazije 98%
 • Uklanja proširene vene 93%
 • Uklanja hiperpigmentaciju 96%