Varikozne vene – uzrok, simptomi, liječenje

motion free

Levicose - zaustavlja razvoj proširenih vena

Pomaže i u najnaprednijim slučajevima proširenih vena
 • Ublažava bol 99 %
 • Smanjuje otekline nogu 98%
 • Smanjuje težinu i nelagodu u nogama 99%
 • Eliminira telangiektazije 98%
 • Uklanja proširene vene 93%
 • Uklanja hiperpigmentaciju 96%
Varikozne vene - uzrok, simptomi, liječenje

Varikozne vene - uzrok

Mnogi od nas imaju problema sa proširenim venama, te većini to predstavlja samo estetski problem, no zapravo varikozne vene mogu itekako uzrokovati i fizičke probleme i ograničenja, kao što su to bol i neugoda. Također, proširene vene mogu dovesti do drugih, puno većih problema, te mogu isto tako biti simptom zua neka druga stanja kao što su poremećaj cirkulacije i slično. Varikozne vene nastaju kada vene prestanu raditi kako one inače rade, te se počinje krv nakupljati i krvne žile se počinju širiti, te onda vene koje se nalaze tik ispod kože pomodre i one postanu kvrgave. To se najčešće događa s venama koje se nalaze na listovima i s unutarnje strane noge. Žene su čak 4 puta sklonije obolijevanju od proširenih vena nego od muškaraca. Faktori koji mogu uzrokovati i povećati rizik od pojave proširenih vena su loša prehrana, slabo kretanje, dugo stajanje ili sjedenje, pretilost, menopauza i starost.

Varikozne vene - simptomi

Varikozne vene možete veoma lako prepoznati po svojim vrlo karakterističnim simptomima. Najčešći prvi simptom proširenih vena je izbočena, natečena i plavkasta vena na nozi koja se najviše vidljiva kada stojite. Također, proširene vene vam se mogu pojaviti i oko analnog otvora koji se nazivaju hemoroidi, te se isto tako mogu pojaviti u rodnicu za vrijeme trudnoće. Kako se varikozne vene sve više šire iz dana u dan tako one postaju osjetljive na dodir, te koža iznad nje može početi svrbjeti. Proširene vene inače ne uzrokuju bol. Dakle, prvi znakovi koji mogu upućivati na to da imate proširene vene su kada su vene plave ili tamnoljubičaste boje i kada su one ispupčane. Ako imate teži oblik varikoznih vena, tada vam se mogu pojaviti dodatni simptomi, a to su teški osjećaj u nogama, grčenje mišića u nogama i oticanje, veći bolovi nakon dužeg sjedenja ili stajanja, svrbež kod vena i pojava čireva blizu gležnja.

Varikozne vene - liječenje

Varikozne vene se mogu lako tretirati, posebice zahvaljujući k tome što je farmacija i medicina daleko napredovala te danas možete pronaći razne opcije koje vam mogu pomoći kod ublaženja simptoma varikoznih vena. Bitno je, kada imate varikozne vene, da se brinete o sebi, da redovito vježbate, da se krećete i da podignete noge kada osjetite bol u venama. Inače se ne morate brinuti ako imate proširene vene i ne morate odmah juriti svome doktoru zbog toga. Jedino kada se trebate zabrinuti i kada vam je potrebna liječnička pomoć je kada vas vene bole i kada počinju krvariti, kada vam je noga natekla, upalila se ili kada se pojavljuju ranice, i kada osjećate bol u prsima ili odjednom ostanete bez zraka. Proširene vene se uglavnom liječe na način da se cilja na uzrok. Tako vam gubljenje kilograma, vježbanje i kretanje tre briga o svojem zdravlju mogu pomoći da ublažite simptome. Također, možete pronaći razne kreme koje vam mogu ublažiti bol te ima raznih tretmana koje mogu olakšati i poboljšati vaše stanje.


Tagovi:

motion free

Levicose - zaustavlja razvoj proširenih vena

Pomaže i u najnaprednijim slučajevima proširenih vena
 • Ublažava bol 99 %
 • Smanjuje otekline nogu 98%
 • Smanjuje težinu i nelagodu u nogama 99%
 • Eliminira telangiektazije 98%
 • Uklanja proširene vene 93%
 • Uklanja hiperpigmentaciju 96%