Tadalafil – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Tadalafil - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Tadalafil je lijek za erektilne disfunkcije

Preuranjena ejakulacija, nepostojana erekcija (pucanje erekcije tijekom seksualnog odnosa), odsustvo erekcije (impotencija), slab libido, nedostatak spolne želje i razne druge tegobe koje ometaju seksualni život muškarca (bolesti prostate i urinarnog trakta) svakodnevno zagorčavaju život odraslih muškaraca svih dobnih skupina. Tadalafil je lijek za erektilne disfunkcije i nazvan je po glavnoj aktivnoj tvari u lijeku. Naravno i uz ovaj lijek se morate potruditi oko seksualne stimulacije zajedno sa svojom partnericom, jer lijek pomaže organski, a predigra stimulira i motivira.

Nakon stimulativne predigre tadalafil učvršćuje muškarčevu erekciju pojačanim dotokom krvi u penis, pa vodite ljubav bez straha da ćete doživjeti fijasko. Istodobno ovaj lijek ima jako povoljne učinke na uvećanu prostatu (benigna hiperplaziju), stabilizira otežano mokrenje jer povećava prokrvljenost mokraćnog mjehura i prostate. Lijek se uzima jednu tabletu na dan, najbolje uvijek u isto doba dana, sa čašom vode. Alkohol zaboravite dok pijete ovaj lijek, a oprezno i sa sokom od grejpa jer može umanjiti djelovanje lijeka.

Tadalafil, doziranje, mjere opreza i nuspojave

Najbolje je da pročitate uputu o lijeku i sva pitanja vezana za lijek postavite svome liječniku ili ljekarniku. Tadalafil, doziranje, mjere opreza i nuspojave posebno proučite ako uzimate neke druge lijekove za druge bolesti, jer interakcije među lijekovima mogu biti vrlo neugodne i zabrinjavajuće. Jedna tableta dnevno je dostatna, sve više od toga može izazvati predoziranje. Ako zaboravite popiti lijek, ne uzimajte dvostruku dozu, sutra nastavite uzimati po jednu tabletu kao da te pauze nije bilo.

Tadalafil sadrži laktozu, pa ako ste dijabetičar posavjetujte se sa svojim liječnikom. Ako imate alergijsku reakciju (osip, svrbež), poteškoće s vidom, ako osjetite bol u prsima, ako imate dugu i bolnu erekciju (prijapizam) prestanite uzimati lijek i javite se svom liječniku. Mogu se pojaviti i druge nuspojave kao što su, probavne tegobe, glavobolja, mučnina, povraćanje, otežano disanje, bol u želucu, bolovi u mišićima, kolebanje krvnog tlaka (visoki ili niski), aritmija, pojačano znojenje, krvarenje iz penisa i druge nuspojave koje trebate prijaviti svom liječniku.

Utječe li tadalafil na vozačku sposobnost i plodnost

Potrebno je reći da nemaju svi muškarci nuspojave od ovog lijeka za erektilne disfunkcije. Neki imaju vrlo blage ili nikakve nuspojave, neki osjete samo jednu reakciju na lijek, drugi osjete više različitih nuspojava. To je uvijek individualno, jer svačiji organizam drugačije reagira. Mnogi su zabrinuti oko toga utječe li tadalafil na vozačku sposobnost. U pokusima je utvrđeno da muškarci koji osjete omaglicu ili nesvjesticu imaju i smanjenu sposobnost upravljanja vozilima, ali uglavnom ako ste stariji od 75 g.

Tadalafil prema istraživanjima smanjuje proizvodnju sperme, ali kod većine muškaraca to ne utječe na plodnost. Svakako pratite senzacije u svom tijelu kada započnete uzimati ovaj lijek za erektilne disfunkcije, jer vi svoje tijelo najbolje poznajete i ako su nuspojave blage, blagotvorno djelovanje je daleko veće, a blage tegobe će vjerojatno biti i prolazne kada se vaše tijelo malo navikne na novu supstancu u svojim stanicama. Samo vi možete provjeriti kako vaše tijelo reagira na lijek.

Tagovi: