Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti

Preuranjena ejakulacija – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Preuranjena ejakulacija - uzrok, simptomi, liječenje

Preuranjena ejakulacija – Uzroci

Navedeni problem muči sve više muškaraca, što je po riječima stručnjaka nažalost normalno u današnjem svijetu. Ejakulaciju možemo opisati kao izbacivanje sjemena iz penisa tijekom muškog orgazma. Kada do ejakulacije dođe ranije nego bi vi ili vaš partner to htjeli, tada je riječ o preranoj ejakulaciji ili PE. Radi se o najčešćem seksualnom problemu kod muškaraca, a statistika nam pokazuje kako ona pogađa 1 od svaka 3 muškarca u dobi od 18 do 60 godina.

Koji su uzroci prerane ejakulacije? Uzroci mogu biti hormonalne prirode, kao i psihološke, iako su najčešće emocionalne. Psihološki razlozi su često samo privremeni. U primjeru, osoba je tijekom ranijih seksualnih iskustava doživljavala preranu ejakulaciju, ali kako je odrastala i imala više iskustava naučila se kontrolirati. Preuranjena ejakulacija može biti problem i kako osoba stari i kada se pojave problemi s održavanjem erekcije.

Osim navedenog, preuranjena ejakulacija može biti uzrokovana: Lošom slikom tijela ili nedovoljnim samopouzdanjem, depresijom, iskustvom seksualnog zlostavljanja, osjećajem krivnje. Ostali faktori koji također mogu utjecati na navedeni problem su: Pretjerana briga oko performansa u krevetu, osjećaj tjeskobe, nezadovoljstvo u vezi, i najčešći razlog preveliko seksualno uzbuđenje. Zdravstveni problemi koji mogu uzrokovati preuranjenu ejakulaciju su: Multiple skleroze, previše uživanja u alkoholu, korištenje droge, bolesti prostate kao i mokraćnog sustava, erektilna disfunkcija.

Preuranjena ejakulacija – Simptomi

Ako dolazi do povremenih epizoda gdje nastupa preuranjena ejakulacija, važno je za naglasiti da je to normalno i da vas to ne treba brinuti. Bitno je reagirati ako primijetite kako ona nastupa kod svakog seksualnog odnosa. Glavni simptom kod preuranjene ejakulacije je nemogućnost odgađanja ejakulacije, ona nastupa već nakon par minuta ili manje. Navedeni problem nije samo problem koji se javlja prilikom seksualnog odnosa, brzi vrhunac je također problem ukoliko želite masturbirati.

Kada je preuranjena ejakulacija samo ponekad prisutna, tada se muškarcu može dijagnosticirati prirodna varijabilna PE. Navedeni poremećaj se može podijeliti na doživotnu ili primarnu, i stečenu ili sekundarnu. Doživotna znači da se muškarac s navedenim problemom susreće oduvijek, dok stečena znači da se ona razvila kroz godine iskustva. Oba slučaja se mogu tretirati, što znači da određenim vježbama muškarac može vratiti kontrolu nad svojim seksualnim životom. Liječenjem navedenog problema možete izbjeći stres i moguće probleme u vezi, kao i moguće probleme koji se javljaju uz plodnost muškarca.

Preuranjena ejakulacija – Liječenje

Muškarci koji pate od preuranjene ejakulacije najčešće imaju i razvijenu anksioznost. Prvi korak u liječenju je svakako razgovor s liječnikom koji će vas uputiti u daljnje liječenje. Ukoliko se ustanovi da je preuranjena ejakulacija medicinske prirode, tada je potrebno navedeni problem liječiti ciljano. S druge strane, ako je preuranjena ejakulacija psihološke prirode, tada se primjenjuju bihevioralno – kognitivne metode.

Također je poželjno odraditi i razgovor sa psihologom koji uključuje i partnera. Navedeni problem se isto tako može ukloniti i vježbama kod kuće. Kegelove vježbe su po mišljenjima mnogih ženske vježbe, ali one su isto tako odlične i za muškarce. Izvođenjem navedenih vježbi jačaju se mišići zdjelice koji se inače koriste kada želite zadržati mokraću.

Kontrolom stiskanja navedenih mišića muškarac može odgoditi preuranjenu ejakulaciju, a redovitim vježbama može ih i u potpunosti ukloniti. Vježbe se mogu izvoditi i tokom masturbacije. Kada osjetite da dolazi vrhunac prestanite masturbirati i s palcem pritisnite penis s gornje strane, pričekajte da osjećaj orgazma prođe. U samom vježbanju može pomoći i partner. Prilikom seksualnog odnosa bitno je prestati kada osjetite da se vrhunac bliži. Čestim odgodama ćete postići dugotrajniji odnos.

Tagovi:

Pro Caps - stručni tretman za prostatitis

prirodan proizvod koji sprječava i eliminira adenom, kronični i akutni prostatitis
  • olakšava upalu i bol
  • normalizira urinarne funkcije i poboljšava erekciju
  • pruža održive i dugotrajne rezultate koji su učinkoviti u bilo kojoj dobi i bilo kojoj fazi bolesti