Skolioza vježbe

motion free

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu
Skolioza vježbe

Skolioza vježbe se programiraju prema stupnju deformiranosti

Skolioza je iskrivljenje kralježnice koje nastaje zbog nepravilnog držanja tijela, ravnih stopala (slijeganje kostiju), nejednakih ekstremiteta (iskrivljenost na jednu stranu), a može se pojaviti u gornjem ili donjem dijelu leđa. Pojavljuje se kod djece i studenata zbog dugog sjedenja za knjigom, kod trudnica zbog tereta trudnoće i kod prsatih žena zbog težine dojki koje tijelo povijaju prema naprijed. Skolioza vježbe se programiraju prema stupnju deformiranosti, mjestu i uzroku deformiteta te tegoba koje iskrivljenost stvara.

Ranije su djeca i žene uglavnom imale problema sa skoliozom, no, moderni način rada i života sve češće drži i muškarce nad radnim stolom u neprirodnom položaju, pa ako ne vježbaju barem rekreativno i oni ubrzo imaju iste probleme, a muškarci češće imaju i problem ravnih stopala. Skolioza vježbe za muškarce bi bilo najbolje redovno provoditi u teretani gdje educirani kinezio trener može programirati skup vježbi baš za vaš oblik i stupanj skolioze i mijenjati ih kada počne ispravljanje kralježnice.

Vidljive deformitete skolioza vježbe mogu ispraviti

Ponekada je dovoljno ukloniti osnovni uzrok, kao što su ravna stopala, čim počnete nositi ortopedske uloške ili ortopedsku obuću vaša kralježnica se počne ispravljati. Žene velikih prsa moraju imati kvalitetne grudnjake da njihova kralježnica što manje trpi zbog tereta velikih prsa. Trudnicama se kralježnica prirodno počne oporavljati nakon poroda, naročito ako vježbaju. Vidljive deformitete skolioza vježbe mogu ispraviti najlakše kod djece koja se bave nekim sportom, puno se igraju na otvorenom i imaju dovoljno sati tjelovježbe u školi.

Vanjski znakovi skolioze su nejednaka visina ramena, kukova, nejednaka ispupčenost lopatica, neravan struk i karakteristična krivulja kralježnice pri povijanju leđa. Skolioza vježbe pomažu ojačati leđne i trbušne mišiće kako bi se ta krivulja počela izravnavati i ramena, kukovi, lopatice i struk podigli na simetrično jednaku visinu. Skolioza uz deformirani izgled može izazivati i slabije ili jače bolove, a cilj vježbi istezanja i rastezanja je da se ublaži i ukloni bol i ispravi vanjski izgled i držanje tijela.

Uz skolioza vježbe pomažu plivanje, jahanje i sportovi u prirodi

Svi mladi ljudi i muškarci i žene žele biti mladi, lijepi, zgodni i seksi, a skolioza im kvari izgled i ruši samopouzdanje. Uz skolioza vježbe pomažu plivanje, jahanje i sportovi u prirodi koji ne opterećuju kralježnicu, ali treba uskladiti rad srca i disanje, ako je potrebno možete izvoditi i vježbe disanja. Na fizikalnoj terapiji vas vodi fizijatar kroz individualnu terapiju kroz skup vježbi programiranih prema vašem dijagnostičkom stanju, no počinje se s malim brojem ponavljanja vježbi.

Skolioza vježbe se i na fizikalnoj terapiji i u teretani postepeno pojačavaju povećanjem broja ponavljanja, a isti ritam primijenite i ako vježbate sami kod kuće, ispočetka mali broj ponavljanja pojedinih vježbi postepeno povećavajte. Za plivanje nema posebnih preporuka, ali se isto nemojte previše forsirati u početku, a kod terapijskog jahanja slušajte trenera, kao i fizijatra na fizikalnoj terapiji ili kinezioterapeuta u teretani. Važno je da trbušne i leđne mišiće koji pridržavaju kralježnicu postepeno učvršćujete da bi se ona postupno izravnavala.


Tagovi:

motion free

Nautubone - obnavlja zglobove i hrskavice

Do 100% fizičke pokretljivosti u 28 dana.
  • regenerira tkivo hrskavice i zglobova
  • instantno ublažava bol
  • prirodan tretman bez nuspojava
  • štedi vaš novac
  • jednostavno za uporabu