Diatea - najbolji čaj za stabiliziranje šećera u krvi

Kontrolirajte dijabetes bez straha

  • Stabilizira šećer u krvi
  • Uklanja toksine iz jetre
  • Štiti tijelo od visokih razina glukoze
  • Obnavlja jetru i pankreas
  • Normalizira sve metaboličke procese

Šećer u krvi granica normalnog šećera

Sponzorirano

Šećer u krvi granica normalnog šećera

Šećer u krvi granica kod potpuno zdravih osoba

Snižene vrijednosti šećera u krvi ukazuju na hipoglikemiju, a povišene vrijednosti mogu ukazivati na pred-dijabetičku ili dijabetičku razinu koja se se naziva hiperglikemija ili dijabetes. Normalne vrijednosti šećera u krvi zdrave osobe su 3,5-6,1 mmol/l, no ta razina se može mijenjati i ovisi u kojem trenutku je mjerenje obavljeno. Šećer u krvi granica kod potpuno zdravih osoba (jednako kod odraslih i kod djece) se podiže za otprilike dva sata nakon jela, što je očekivano i normalno.

Kod trudnica je razina glukoze u krvi zbog hormona prirodno povišena i može se kretati od 3.3 – 5.5 mmol/l prije jela, a dva sata nakon jela može porasti do 7,8 mmol/l. Šećer u krvi granica kod trudnica do 20-tog tjedna trudnoće je 5,1 mmol/l koja se dva sata nakon jela može popeti do 7,8 mmol/, ako u daljem tijeku trudnoće glukoza poraste do 11 mmol/l trudnica je ipak dobila gestacijski dijabetes.

Šećer u krvi granica hipoglikemije i hiperglikemije

Osobe koje imaju konstantno nisku razinu glukoze u krvi pate od hipoglikemije, osobe sa konstantno povišenim šećerom u krvi pate od hiperglikemije. Šećer u krvi granica hipoglikemije i hiperglikemije otežavaju rad gušterače, koja može proizvoditi previše inzulina koji remeti metabolizam, dovodi do debljanja i dijabetesa tipa 2, koji se smatra genetički uvjetovan tip šećerne bolesti. Razina glukoze iznad 10 mmol/l se već smatra hiperglikemijom, nalaz šećera u krvi preko 15 mmol/l je vrlo upozoravajući i treba započeti liječenje.

Šećer u krvi granica od 30 mmol/l i preko toga je po život opasna razina koja može izazvati mnoge komplikacije, dijabetičku komu, pa čak i smrt. Simptomi povišenog šećera u krvi su pojačana žeđ, zamagljen vid (omaglica, nesvjestica), učestalo mokrenje, umor (slabost), suha usta, mučnina i povraćanje, bolovi u trbuhu, gubitak tjelesne težine, a sve to može biti i posljedica nekih drugih bolesti, čak i iznenadni stresovi mogu prouzročiti dijabetes, koji lako može prijeći u dijabetes tipa 2.

Šećer u krvi granica, faktori rizika i liječenje

Dijabetes i tipa 1 i tipa 2 su u modernom svijetu najraširenija bolest i dobrim dijelom je posljedica načina života modernih ljudi, zovu je i bolest preobilja, a gojaznost među dijabetičarima je prateće stanje. Šećer u krvi granica, faktori rizika i liječenje, glavni krici su možda nekretanje, sjedilački način života, nezdrava prehrana, život pod stalnim stresom, a često hiperglikemiju prouzroče infekcije i neke druge bolesti i njihove komplikacije, ali i hipoglikemija može biti opasna po život.

Šećer u krvi granica iznad normalnih vrijednosti je alarm koji vas treba navesti na novi režim života, promjenu životnih navika. Uz pravilno uzimanje propisanih lijekova ili inzulina, dijabetičari se trebaju držati režima dijabetičke prehrane sa dopuštenim namirnicama, jesti najmanje pet manjih obroka, trebaju početi vježbati ili se barem šetati, moraju redovno kontrolirati razinu glukoze u krvi, vlastitim glukometrom ili kod svoga liječnika. Danas dijabetičari mogu voditi kvalitetan i aktivan život ako se pridržavaju svih preporuka liječnika.

Tagovi:

Diatea - najbolji čaj za stabiliziranje šećera u krvi

Kontrolirajte dijabetes bez straha

  • Stabilizira šećer u krvi
  • Uklanja toksine iz jetre
  • Štiti tijelo od visokih razina glukoze
  • Obnavlja jetru i pankreas
  • Normalizira sve metaboličke procese