Varikosette krema - za zdrave noge bez proširenih vena

Prirodni sastojci koji spriječavaju nastanak i liječenje proširenih vena

 • Stimulira normalnu cirkulaciju krvi
 • Brzo uklanja umor u nogama
 • Hidratizira i hrani kožu
 • Smanjuje otekline i upale
 • Uklanja oštećenja kože
 • Čini krve žile čvrstim i elastičnim
 • Njeguje i tonira kožu

Retikularne vene – što su i kako nastaju

Sponzorirano

Retikularne vene - što su i kako nastaju

Što su retikularne vene?

Današnji problemi sa zdravljem vrlo se često dijele u dvije skupine, barem kada su u pitanju laici, a ne stručnjaci i doktori. To su: opasne bolesti koje liječimo jer želimo biti zdravi te bolesti koje nisu toliko opasne za naše zdravlje, već više narušavaju našu estetiku. Kada su u pitanju retikularne vene, radi se više o ovoj drugoj skupini.

Ova bolest poznatija je među ljudima kao “proširene vene”, a bolest se manifestira izraženim venama (kapilarama) na nogama, poglavito na listovima, ali i često i na bedrima. Proširene vene nemaju ozbiljne posljedice po naše zdravlje, no mogu izazvati probleme s cirkulacijom jer su i same pokazatelj da naša cirkulacija nije idealna. Upravo zato pogađaju puno češće stariju populaciju, naročito žene. Retikularne vene se tretiraju uz pomoć doktora, no postoje i metode kako ih liječiti kućnim pripravcima i prirodnim preparatima. U ovome članku govorimo o nastanku i tretmanu ove bolesti, kao i metodama prevencije.

Retikularne vene – kako nastaju i kako ih spriječiti?

Kao što smo već rekli, retikularne vene nastaju kod osoba slabije cirkulacije. Kada naše tijelo nije sposobno samostalno “vratiti” krv natrag iz nogu, ista se tamo nataloži i tako nastaju proširene vene. Da bismo spriječili ovu bolest, potrebno je obratiti pozornost na naše cjelokupno zdravlje. Cirkulacija našeg tijela najbolje radi kada smo fizički aktivni i kada svoju prehranu ne zanemarujemo. Prvi i osnovni savjet za borbu protiv proširenih vena je: krećite se i jedite zdravo.

Znamo da nije vrlo domišljato, no morate znati da su ove dvije komponente vitalne u borbi protiv jako velikog broja bolesti. Retikularne vene ne dovode do ozbiljnijih bolesti per se, no svakako su pokazatelj da trebate nešto poduzeti. Proširene vene mogu uvjetovati bolesti kao tromboze vena ili kronične venske insuficijencije. Ova bolest također može biti nasljedna stoga ako vidite kod svojih roditelja ovaj problem, poduzmite nešto već sada kako ne bi zadesio i Vas. Radi se ipak ne samo o estetskom problemu, već i zdravstvenom.

Retikularne vene pogađaju puno češće žene nego muškarce. Zašto?

Puno češće ovaj problem zahvaća žene nego muškarce, a razlog tome nije genetski već ga se često opisuje kao društvenim. Da biste razvili retikularne vene, morate puno sjediti i ne kretati se. Kada pogledamo poslove kojima se danas bavimo – žene puno češće obavljaju poslove u kojima dugo sjede. Upravo zato se naglašava potreba za vježbanjem, a sve više kompanija ima posebne fitness programe za svoje radnike i radnice. Dodatni razlozi su svakako trudnoća u kojoj žena puno više sjedi i miruje, kao i naravno, godine.

Osim toga, ženama se retikularne vene mogu pojaviti i radi hormonalnih promjena usred menstruacije, a kod nekih žena se one u početku pojavljuju samo u tim periodima. Kod žena u menopauzi proširene vene se ne događaju radi menstrualnih elemenata, već radi godina. Glavni savjet kod ovog problema je da budete tokom cijelog života aktivni i da više obratite pozornost na svoju prehranu. Samo s ova dva elementa drastično ćete smanjiti šansu za razvijanjem ove bolesti.

Tagovi:

Varikosette krema - za zdrave noge bez proširenih vena

Prirodni sastojci koji spriječavaju nastanak i liječenje proširenih vena

 • Stimulira normalnu cirkulaciju krvi
 • Brzo uklanja umor u nogama
 • Hidratizira i hrani kožu
 • Smanjuje otekline i upale
 • Uklanja oštećenja kože
 • Čini krve žile čvrstim i elastičnim
 • Njeguje i tonira kožu