Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava

Psorijaza nokta – uzrok, sipmtomi, liječenje

Sponzorirano

Psorijaza nokta - uzrok, sipmtomi, liječenje

Psorijaza nokta – uzrok

Očuvanje zdravlja cilj je svake osobe kojoj je stalo do održanja kvalitete života. Jedna od kroničnih kožnih bolesti koja pogodi otprilike 2 do 3 posto stanovništva je psorijaza nokta. Ako spadate u taj mali postotak stanovništva, onda vas vjerojatno zanima koji su uzroci ove bolesti i kako ju liječiti. Upravo kako bi se uspješno primjenilo liječenje potrebno je otkriti što uzrokuje bolest. Radi se naime os tanju kod kojeg tijelo zbog određenih promjena proizvodi više stanica kože no što je to uobičajeno. To vodi do crvenih i bijelih mrlja, čireva i žuljeva. Osim noktiju, mjesta na kojima se psorijaza može javiti su također grudi, noge i sl. Kako točno izgleda psorijaza nokta? Površina nokta može izgledati tako da se stanice gube na površini nokta te se stvaraju male rupe ili jamice na noktima. U drugim slučajevima može doći i do potpunog odvajanja noktiju. Međutim, prvi simptom koji ćete zamijetiti kod psorijaze nokta biti će bijele ili žute mrlje na vrhovima noktiju.

Psorijaza nokta – simptomi

Kao što smo spomenuli, neki od očiglednih simptoma psorijaze nokta su rupice koje se pojavljuju na noktu, bijele i žute mrlje, a u ozbiljnijim situacijama može doći i do potpunog odvajanja nokta od kože. Međutim, to nisu svi simptomi već je potrebno ukazati i na još neke kako bi dobili potpuni dojam o tome kako psorijaza nokta izgleda i u kakvim sve oblicima dolazi. Naime, u nekim slučajevima se može promijeniti i boja nokta. Naime, boja vašeg nokta koja je inače roza se može promijeniti u žutu, pa i žuto-crvenu. Ako je došlo do pucanja nokta i odvajanja nokta od kože, nokat će poprimiti i bijelu boju jer odumro. Ako primijetite neke od spomenutih simptoma, dobro bi bilo da posjetite doktora i zatražite stručnu pomoć. Prije bilo kakvog elaboriranja o tome kako se psorijaza nokta liječi, primarnu riječ treba imati doktor specijalist, a zatim razni provjereni i neprovjereni tekstovi na internetu.

Psorijaza nokta – liječenje

Nakon što smo analizirali koji su uzroci i koji simptomi kada je u pitanju psorijaza nokta, tek sada je adekvatno spomenuti i kako izgleda liječenje ove bolesti. Naime, psorijaza noktiju se teško može liječiti. Ipak, određeni lijekovi mogu itekako uspješno ublažiti simptome psorijaze. Tako se kortikosteroidi redovito koriste prilikom liječnja, i u to u obliku masti, emulzija, lakova za nokte i kreme. Injekcije kortikosteroida su još učinkovitije, pogotovo ako je došlo do odvajanja nokta. Određenim lijekovi koji sadrže vitamin A i razne druge protuupalne spojeve mogu pomoći kod simptoma poput zadebljanja i oniholize. Postoje također i određeni oralni lijekovi koji će vam pomoći prilikom smanjivanja simptoma. Konačno, kao učinkovita se pokazala i fototerapija koja područje zahvaćeno psorijazom izlaže uv zrakama i laserima, jer svjetlost usporava rast stanica kože. Konačno, psorijaza nokta se liječi i laserom, gdje laser ciljajući krvne žile smanjuje ozbiljnost psorijaze nokta. Od prirodnih lijekova, učinkovita se poakzala aloe vera i kurkuma.

Tagovi:

Sanidex - riješite se psorijaze zauvijek

Spriječava da se polest ponovno vrati.

 • 100% prirodan sastav
 • Jak učinak na bolest
 • Otklanja pojave na koži
 • Blokira autoimune reakcije
 • Regenerira površinu kože
 • Bez nuspojava