Proizvodnja testosterona – kako proizvesti više testosterona

Omnipotent - za 3-4 puta jaču erekciju

Povećava nivo testosterona
 • Erekcija postaje snažnija i duža
 • Penis postaje osjetljiviji na dodir
 • Povećava se proizvodnja testosterona
 • Seks se produžava za 1,5 - 2 puta
 • Dugotrajan seks sa minimalnim pauzama
 • Snažni orgazmi po 5-7 minuta
Proizvodnja testosterona - kako proizvesti više testosterona

Kako učiniti da proizvodnja testosterona bude veća?

Testosteron je jedan od najvažnijih hormona u tijelu muškarca zadužen za brojne važne procese. Testosteron se luči u testisima kod muškarca, pojačano u pubertetu pa sve do 25. godine. Ovaj hormon ima ključnu ulogu u razvoju spolnih organa, u aktiviranju seksualnog ponašanja, a zaslužan je i za mnoga fizička obilježja poput rasta dlaka, dubine glasa, izgradnje kostiju, mišića. Kao što vidite, proizvodnja testosterona predstavlja jako važnu tjelesnu funkciju. Upravo zato, mnogim muškarcima je veoma bitno da je razina testosterona visoka ili barem jednaka prosječnim veličinama. Ako vas zanima kako učiniti da proizvodnja testosterona bude veća, odat ćemo vam neke trikove kako to postići. Pri tom ne trebate koristiti anaboličke steroide, već potpuno prirodno postići veoma primjetne učinke. Jedan od načina kako povećati količinu testosterona jest trening pod opterećenjem koji koristi komplekse pokrete poput čučnja, mrtvog dizanja i olimpijskih dizanja. Navedeni pokreti vode do velikog metaboličkog stresa što će za posljedicu imati povećano lučenje testosterona.

Proizvodnja testosterona na prirodan način

Svatko bi trebao težiti tome da mu proizvodnja testosterona bude što veća, jer u suprotnom, tj. u slučaju manjka testosterona nastupaju brojne neželjene posljedice poput ispadanja kose, obješene kože, niskog libida, gubitka mišićne mase, poteškoća s erekcijom, niskog nivoa energije, promjena raspoloženja, problema sa samopouzdanjem i tome slično. Kako vam se to ne bi dogodilo, potrebno je da vam je proizvodnja testosterona na zadovoljavajućoj razini. Kako to postići? Postoji nekoliko načina. Prvo, morate znati da je glavni hormonalni neprijatelj testosterona kortizol, poznatiji i kao "hormon stresa". Upravo zato, trebate težiti tome da ga smanjite na minimum, tj. da izbjegavate veoma stresne situacije. Meditacija, provođenje vremena u prirodi i u aktivnostima koje opuštaju poput yoge mogu dovesti upravo do takvog učinka. Nadalje, proizvodnji testosterona uvelike pomaže trening pod opterećenjem koji uključuje višezglobne vježbe poput čučnja i mrtvog dizanja. Sunce je također važan suradnih zbog vitamina D, stoga svakako vodite računa o tome da provedete što više vremena na suncu.

Evo trikovi da se proizvodnja testosterona učini boljom!

U prethodnom smo poglavlju istaknuli da tjelovježba praćena višezglobnim vježbama može imati veoma pozitivne učinke kada je u pitanju proizvodnja testosterona. Ipak, moramo naglasiti jednu jako važnu stvar. Pretjerivanje s ovim savjetom može dovesti do upravo suprotnog učinka: velikog lučenja hormona kortizola i smanjenog lučenja testosterona. Naime, i trening predstavlja stres za tijelo stoga mu moramo pristupati pametno. Najgore što se može dogoditi je da uđemo u stanje pretreniranosti. Kako bi to izbjegli, vodite računa o tome da progresivno povećavate opterećenje i da je sve to u granicama vaših mogućnosti te da uzimate dovoljno odmora. Konačno, vrijedi istaknuti i da proizvodnja testosterona također ovisi i o prehrani koju unosimo u tijelu. Unos dovoljne količine proteina pridonijet će razvitku mišićne mase, a važne su i nezasićene masne kiseline koje se nalaze npr. u namazu od kikirikija ili u maslinovom ulju. Kokosovo ulje, žumanjci i sir imaju pak zasićene masne kiseline koje su također korisne za testosteron.


Tagovi:

Omnipotent - za 3-4 puta jaču erekciju

Povećava nivo testosterona
 • Erekcija postaje snažnija i duža
 • Penis postaje osjetljiviji na dodir
 • Povećava se proizvodnja testosterona
 • Seks se produžava za 1,5 - 2 puta
 • Dugotrajan seks sa minimalnim pauzama
 • Snažni orgazmi po 5-7 minuta