Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega

 

Problemi s mokrenjem – uzrok, simptomi, liječenje

Sponzorirano

Problemi s mokrenjem - uzrok, simptomi, liječenje

Problemi s mokrenjem i što oni znače?

Problemi s mokrenjem se najčešće pojavljuju kada dolazi do pojave čestog mokrenja. Učestalo mokrenje je često znak da postoji određeni poremećaj kod mokraćno-spolnog sustava. Kod navedenog problema najčešće se izdvaja uzrok upale mjehura kao i upala mokraćne cijevi. Problemi s mokrenjem se razlikuju kod muškaraca i žena. Učestalo mokrenje kod zdrave osobe se može pojaviti kao pretjerana konzumacija neke tekućine, ali isto tako može biti riječ i o urinarnoj infekciji ukoliko se ono ponavlja.

Kod žena problem s mokrenjem se pojavljuje kada je riječ o urinarnoj infekciji, dok je kod muškaraca najčešći problem bolest prostate. Kako saznati u čemu je problem ako se pojavi povećana potreba za mokrenjem? Ako je mokrenje bez ikakvih simptoma poput peckanja ili osjećaja pečenja onda je riječ o pretjeranoj konzumaciji tekućine. Ako s druge strane osjećate uz mokrenje određene simptome poput peckanja, osjećaja pečenja, boli prilikom pražnjenja mjehura i ako je mokraća promijenila boju i poprimila miris, tada je vrijeme da se obratite vašem liječniku

Problemi s mokrenjem i koji su uzroci i simptomi?

Najčešći simptomi koji ukazuju na probleme s mokrenjem su: Gubitak kontrole nad mjehurom, bolno kao i otežano mokrenje, mokrenje male količine urina više puta dnevno, promjena boje urina, nagla i neizdrživa potreba za mokrenjem. Mokrenje nikako ne bi smjelo biti popraćeno s osjećajem nelagode, peckanja i bolova. Problemi s mokrenjem mogu narušiti kvalitetu svakodnevnog života. Infekcija mokraćnog mjehura se češće pojavljuje kao rezultat navedenog problema kod žena, dok je kod muškaraca u pitanju povećanje ili karcinom prostate. Koji su najčešći uzroci problemu s mokrenjem?

Problemi s mokrenjem su često uzrokovani s uvjetima koji utječu na samu funkciju našeg mokraćnog sustava. Čimbenici koji mogu utjecati na učestalo mokrenje uključuju; Infekcije, bolesti ili ozljede. Promjene u samim mišićima kao i živcima ili drugim tkivima. Uzimanje lijekova koji djeluju na naš autonomni sustav. Hrana koja potiče rad bubrega i ima diuretičko djelovanje. Stres koji može utjecati na povećanu proizvodnju urina. Liječničku pomoć je potrebno potražiti kada primijetite da je mokrenje bolno i da je prisutan iscjedak, da ste konstantno žedni, kada je prisutna bol pri mokrenju, kada se pojavljuje nagla želja za mokrenjem i kada je urin promijenio boju.

Problemi s mokrenjem i kako se dijagnosticira i liječi?

Sami problemi s mokrenjem se liječe ovisno o uzroku. Nažalost ne postoji specifičan lijek koji rješava bilo kakav problem s mokrenjem, što znači da se liječenje odvija po nalogu liječnika. Kako bi dobilo odgovarajuće liječenje za vaš problem, prvo je potrebno obaviti pregled kod liječnika koji će na temelju simptoma prepisati lijek ili će vas preusmjeriti na daljnji pregled urologu ili ginekologu. Sama dijagnoza se može napraviti na temelju laboratorijskih pretraga i ostalih pretraga po potrebi. Nakon što se obavi dijagnoza, slijedi liječenje.

Ponekad se problemi s mokrenjem rješavaju veoma jednostavno, točnije samo blagim promjenama u svakodnevnom životu. Liječenje se može odvijati i pomoću određenih antibiotika i određenih vježbi. Kod pojave prvih simptoma koji ukazuju na probleme s mokrenjem bitno je reagirati i javiti se svome liječniku što prije. Odgađanjem odlaska na pregled riskiramo moguće komplikacije s bubrezima ili mjehurom. Kako ne bi došlo do navedenih problema možete i sami poraditi na prevenciji, a sama prevencija uključuje: Izbjegavanje alkohola i zaslađenih pića, konzumacija namirnica koje su bogate vitaminima i vlaknima i svakodnevna fizička aktivnost.

Tagovi:

Detonic - zaboravite na probleme s mokrenjem

Rješava proble s mokraćnim mjehurom, bez obzira na njihov uzrok

 • Broj 1 među preporukama urologa za 2019. godinu
 • Ublažava nelagodu i bol u predjelu trbuha
 • Donosi potpuno olakšanje prilikom posjete toaleta
 • Štiti od relapsa duže od godinu dana
 • Djeluje protiv bolesti genitourinarnog sustava
 • Pozitivno utječe na rad bubrega