Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara

 

Povišeni otkucaji srca – kako ih smanjiti

Sponzorirano

Povišeni otkucaji srca - kako ih smanjiti

Povišeni otkucaji srca koji su uzroci

Povišeni otkucaji srca ili tahikardija se događa kada postoji ubrzani rad srca. Normalni otkucaji srca osobe u mirovanju su između 60 i 100 otkucaja u minuti, no kod osoba koje se bave stalno sportom ti otkucaji mogu biti i niži od 60 otkucaja u minuti. Ukoliko se u stanju mirovanja dešava da su otkucaji srca veći od 100 radi se o poremećaju rada srca.

Mjerenje otkucaja srca se ne radi kada osoba nije u stanju mirovanja, odnosno kada se obavlja neka fizička aktivnost tada se prvo treba odmoriti i smiriti pa tek onda mjeriti otkucaje srca.

Uzroci koji mogu dovesti da srce pojačano radi a da pri tome niste obavljali neku fizičku aktivnost mogu biti genetske prirode, zatim stres je jedan od vrlo čestih uzroka, kao i šok ili strah. Neko veliko fizičko naprezanje može dovesti do poremećaja rada srca i mogu se pojaviti povišeni otkucaji srca, ali i povišena tjelesna temperatura, neke infekcije, anemije, anksioznosti. Također, uzroci mogu biti i zbog poremećaja rada štitne žlijezde, suženje krvnih žila, pritisak želuca na srce, infarkt miokarda, slabost, ali i virusne upale srca.

Povišeni otkucaji srca koji su simptomi

Povišeni otkucaji srca mogu ali i ne moraju imati simptome, postoje osobe koje uopće ne osjećaju da im srce jače radi pa se tahikardija u takvim slučajevima otkriva na sistematskim pregledima.

No, velika većina osoba kod kojih se povišeni otkucaji srca javljaju osjećaju da im srce ubrzano kuca, uz to mogu osjetiti i bol u prsima koja se naziva angina pektoris. Često se osobe žale da im nedostaje zraka ili da se guše, jer srce prejako pumpa pa pluća ne uspiju pratiti rad srca koji je ubrzan i obraditi zrak pa dolazi do nedostatka zraka. Osoba se vrlo brzo umara i osjeća ponekad iznenadne slabosti koje mogu dovesti i do vrtoglavica i nesvjestica.

Moguće je da će osoba osjetiti i pritisak u području vrata i glave, koji može biti popraćen niskim krvnim tlakom. Ukoliko se često javlja nepravilan rad srca dolazi do fibrilacije atrija, kod koje srce radi različitim intenzitetom, što može biti opasno po život osobe i dovesti do moždanih udara i smrti.

Povišeni otkucaji srca kako ih smanjiti i liječiti

Povišeni otkucaji srca mogu se spriječiti da do njih ne dođe promjenom načina života da stres svedete na najmanju moguću mjeru. Svi se ponekad nerviramo i stresiramo zbog nebitnih stvari koje nam se u nekim trenucima čine kao važne i nerješive, no nakon nekog vremena ako ih sami ne riješimo, one se riješe same od sebe, pa je zapravo stres bio nepotreban.

Pušenje je još jedan od načina koji može dovesti do situacije kada su povišeni otkucaji srca prisutni, stoga ako pušite smanjite pušenje ili najbolje prestanite pušiti. Zdrava prehrana koja ne uključuje masnu hranu nego više povrća, voća, zdravih žitarica, ribe, orašastih plodova svakako će pomoći vašem tijelu i srcu, a istovremeno ćete jačati imunitet i smanjiti prekomjernu tjelesnu težinu. Naime, višak kilograma i gojaznost su nešto na što možete sami utjecati.

Također, umjerena tjelesna aktivnost u obliku šetnji, plivanja, laganog trčanja u skladu sa vašom zdravstvenom situacijom i mogućnostima pridonijet će zdravom životu. Samo liječenje kada dođe do poremećaja rada srca je moguće uz lijekove koje će vam propisati liječnik specijalista kardiolog, a u hitnim slučajevima kada je život u pitanju kirurške operacije su tu da pomognu u spašavanju života.

Tagovi:

Cardione - za normalan rad srca

Pobjeđuje hipertenziju i sve njene simptome.

  • Normalizira tlak prirodnim putem
  • Obnavlja elastičnost krvnih žila
  • Snižava razinu kolesterola u krvi
  • Štiti od srčanih i moždanih udara